Erop uit Feestdagen Pasen

Op bezoek bij de boer? AH maakt het mogelijk!

Op tweede Paasdag opent Albert Heijn de deuren tijdens de AH buitendag. Van het land tot op je bord bij de boeren, telers en leveranciers van Albert Heijn ontdek je waar je eten vandaan komt. Een leuk uitje om Tweede paasdag samen met je gezin te bezoeken. Wij zijn in ieder geval aanwezig! 

Altijd al willen weten hoe een boer zijn werk doet? Hoe bijvoorbeeld kaas gemaakt wordt? Of misschien wil je kleine spruit wel weten hoe komkommers geteeld worden. Op Tweede Paasdag aanstaande (17 april) openen een heleboel boeren, kwekers, telers en leveranciers door het hele land hun deuren tijdens de AH Buitendag. Een mooi en leerzaam moment om samen met je gezin naar toe te gaan. Dit jaar kun je voor het eerst ook meedoen aan ‘Toer de boer’ in Brabant en Utrecht. Tijdens Toer de Boer ga je samen met de winkel uit de omgeving fietsend langs alle boeren en telers, onwijs leuk en als het mooi weer is helemaal toch? Naast dat je alles te weten kunt komen over de boeren, kwekers, telers en leveranciers is er op elke locatie ook nog van alles te beleven. Zo kunnen kinderen zich laten schminken, een speurtocht doen en hun eigen boerderij kleurplaat maken. Daarnaast zullen boeren ook hun eigen activiteiten organiseren.

Van bron tot supermarkt

Honderden enthousiaste en professionele telers, boeren en leveranciers leveren elke dag de lekkerste verse producten aan Albert Heijn.  Met velen werken we al jaren samen. Op de AH Buitendag kun je met een groot deel van hen kennismaken. Ze staan de hele dag klaar klaar om je te laten proeven, ontdekken en beleven hoe alles groeit en bloeit. Zo kan Jeroen Hartman uit Sexbierum je alles vertellen over komkommers, paprika’s en pepertjes die zijn familie al 40 jaar lang voor Albert Heijn teelt. In het Brabantse Udenhout kun je kennismaken met de 180 koeien van de familie Mathijssen. Sinds 1978 levert deze kaasboerderij boerenkaas aan Albert Heijn. Ook Aviateur Banketbakkerijen in Broek op Langedijk verwelkomt op Tweede Paasdag consumenten. Daar zie je hoe het lekkerste banket – meer dan 100 soorten koekjes en cakes – elke dag uit de oven rolt.

Wij zijn aanwezig! 

Wij van Joyfromjoyce zijn tijdens de AH buitendag aanwezig op twee locaties in Noord-Nederland. Ik zag op de website dat je je kon inschrijven voor twee dagdelen en wij besloten daarom de ochtend en de middag mee te pakken. Wij zullen op 17 april aanstaande aanwezig zijn in de ochtend bij Familie Ten Have – Mellema in Beerta en ‘s middags vertrekken wij richting Greenhouse dili te Berlikum. Mocht je mij daar tegen komen dan mag je mij natuurlijk altijd even aanspreken, leuk! Wij hebben bewust gekozen voor twee verschillende plekken. De eerste plek is een varkenshouder en de tweede plek is een kwekerij. Zo leert Aron van beide processen weer een beetje en kan hij met een hoop nieuwe kennis op bed ‘s avonds. 

Inschrijven bij jou in de buurt

Zin in een gratis dagje uit voor jong en oud op Tweede Paasdag? Je hoeft je vooraf alleen even in te schrijven via de website. Benieuwd of er een boer, teler of leverancier meedoet bij jou in de buurt, of wil je meer informatie over de AH Buitendag? Ga dan naar: ah.nl/buitendag en schrijf je in.

Binnenkort vertel ik je nog meer over de AH buitendag, wij mogen namelijk op bezoek bij een boer om een kijkje achter de schermen te krijgen. Hier vertel ik volgende week nog meer over. Gaan jullie naar de AH buitendag? 

Dit blog is geschreven in samenwerking met Albert Heijn
Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

2 Comments

 • Reply Christin@

  Veel plezier op de boerderij .

  30/03/2017 at 2:12 pm
 • Reply Leonie van Mil

  Ja, altijd zo leuk dat ze dit organiseren!!

  31/03/2017 at 11:14 am
 • Leave a Reply