Happy momlife

img_0341
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Onze woonkamer restylen?

Het is weer zover, ik ben onze woonkamer (weer eens) zat haha! Of nou ja niet onze woonkamer, maar een deel van onze meubels. Het is tijd voor een restyle momentje voor onze woonkamer. Al maanden zijn wij op zoek naar een salontafel en nu wij die gevonden hebben wil ik toch ook wel graag een andere eetkamer tafel. Ook wat extra kleur op de muren vind ik een goed idee. Oftewel plannen genoeg ik ga jullie bij praten! 

Kleur op de muur 

Op de muren in de woonkamer zitten nu aarde tinten en zelf ben ik daar niet heel erg van. Ik hou niet van bruine tinten op de muren. Ik heb kleur nodig, en veel wit. Ik ben heel erg beïnvloedbaar door kleuren en licht en kan mij daardoor heel anders voelen. Ik wil dus meer licht gaan creëren in ons huis. De bruin tinten gaan de deur uit en gaan deels plaats maken voor witte muren en één muur met een lekker kleurtje. Wij twijfelen nog tussen een oker kleurige muur en een blauwe muur. Al moet ik zeggen dat ik de groene kleur die wij in ons andere huis hadden ook wel erg mooi. Sowieso mis ik het licht uit dit huis haha!

Een salontafel 

Ken je de grap van de salontafel? Ik heb hier al meerdere keren overgeschreven en wij hebben eindelijk eentje gevonden. Ik ga hier binnenkort alles over vertellen als eerste deel van onze”restyle” updates. Ik word echt zo blij van het feit dat wij -eindelijk- een mooie tafel hebben gevonden en dat dit het startsein is van de rest van onze woonkamer.

De eetkamertafel 

En dan dit verhaal, Robert heeft 4 jaar geleden een hele mooie tafel gemaakt en ik ben er ook echt blij mee, maar ik wil iets anders. Ik heb dat eens in de zoveel tijd dan kriebelt het en ben ik toe aan iets anders. Wat ik nu heel erg mooi vind is een kloostertafel. Dit zijn mooie grote en stevige tafels die echt heel geschikt zijn voor een huishouden waarin geleefd wordt. Bij tabledusud hebben ze kloostertafels in allerlei soorten en maten.   Ik nijg momenteel heel erg naar een ronde tafel, omdat dit in principe het minst qua ruimte in beslag neemt. Ook kun je een ronde tafel makkelijk in een hoekje zetten om meer ruimte te creëren. In het verleden hield ik altijd rekening met visite die kwam eten, maar dit vind ik eigenlijk belachelijk om nog te doen. Het is ons huis en wij moeten het mooi en prettig vinden. Als er mensen komen eten zoeken wij wel een oplossing om met z’n alleen te kunnen zitten.

Nieuwe bank 

En dit is het belangrijkste om te vervangen. Onze bank is echt aan vervanging toe. Wij kochten onze bank tweedehands, omdat ik destijds geen nieuwe bank wilde kopen. Nu moeten wij echt een andere, maar gelukkig hebben wij al eentje gevonden. Hopelijk kunnen wij hem binnenkort gaan bestellen, want onze huidige bank ruikt inmiddels heel muf en is echt af.

Een andere vloer

Het laatste puntje waar wij nog over twijfelen is een andere vloer. Wij willen graag een lichtere vloer, die wij hier nu hebben liggen is zo donker wat de sfeer in huis heel erg bepaald. Dit is wel iets dat geen haast heeft hoor en waarvan wij nog niet weten of wij het uberhaupt gaan doen. Eerst de andere meubels maar in orde maken haha! Misschien wil ik ook wel vloerverwarming in ons huis.

Nieuw bureau 

Het laatste dat wij in de woonkamer willen vervangen is mijn bureau. Ik heb nu een zelfgemaakte die echt prima werkt, maar ik wil eigenlijk iets industrieels. Ben benieuwd of wij iets kunnen vinden wat passend gaat zijn bij de rest.

Ik ga jullie op de hoogte houden van de veranderingen door de blogs en video’s die de komende tijd online komen. 

Facebook Comments

Share this post