Happy momlife

alicourts 27
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Onze vakantie naar het Les Alicourts resort via Canvas Holidays

Door Canvas Holidays werden wij uitgenodigd om dit jaar een weekje op vakantie te gaan naar het Camping Les Alicourts resort. Wij kozen er ook deze keer weer voor om te gaan Glamperen aangezien dit ons heel erg goed is bevallen. De tweede week van juni had Aron een extra weekje vakantie en besloten wij gebruik te maken van dit aanbod. Met een volgepakte auto vertrokken wij richting de Loire Vallei in Frankrijk. 

Samen met de kinderen kozen wij de plek uit waar wij naar toe zouden gaan. De kinderen hadden als eis dat ze er konden zwemmen en dat was voor ons eigenlijk ook wel het belangrijkste. Wij wilden een plek hebben waar wij niet zo snel de auto hoefden te pakken. Ik wil gewoon kunnen relaxen. De foto’s van Camping Les Alicourts resort zagen er goed uit en de glijbanen trokken de aandacht van onze kinderen. Er waren safaritenten aanwezig op het park en hier mochten wij gebruik van maken.

De reis er naar toe 

De reis er naar toe ging heel rustig. Wij vertrokken in de nacht en de kleinste twee vielen al snel in slaap. Aron vond het allemaal rete interessant en viel niet in slaap. Geen probleem er stond nog een hele vakantie op ons te wachten. Tegen de ochtend werden de meisjes wakker en besloten wij bij een restaurantje te stoppen om iets te eten en te drinken en om de rest van de route even te bekijken. Wij waren toen al Antwerpen voorbij dat is ruim 4 uurtjes voor ons. Daarna stopten wij wat vaker om de kinderen adem ruimte te geven haha. Eigenlijk mochten wij niet klagen. Na zo’n 10 uurtjes rijden kwamen wij aan op onze bestemming.

 

De accommodatie 

Wij mochten een week lang overnachten in een Safaritent en dat past ook goed bij ons. Wij zijn dol op het hele glamping gebeuren en kamperen zelf vinden wij ook erg tof. Maar omdat Fleur nog zo jong is wilden wij niet kamperen dit jaar. Dan maar in en luxe tent toch? Bij een safaritent heb je wel echt het kampeer gevoel, het is er namelijk koud wanneer het koud buiten is en als het regent klinkt het ook alsof je in een tent zit. Heerlijk! De tent had een keuken, badkamer (met douche en wc) en twee slaapkamers voor totaal 6 personen. Voor Fleur was er een campingbedje klaar gezet achter ons bed en dat was ook wel heel prettig. Buiten hadden wij twee ligbedden, een picnick tafel en een lekker zitje voor twee personen. Dit hebben wij tijdens de vakantie gebruikt als bedje voor Sofie, zodat ze lekker buiten kon liggen toen ze ziek werd. Een prima accommodatie!

Lees ook het weekoverzicht van onze vakantie! 

Het park

Les Alicourts Resort is best groot, maar wel overzichtelijk. Je hebt er een glamping gedeelte (daar zaten wij), een kampeer gedeelte, stacaravans en bungalows eigenlijk echt heel veel keuze. Verder is er een winkel, restaurant (waar je heerlijk kunt eten), een wasserette en een snackbar waar je pizza’s, patat, snacks en kip kunt halen. Op het park is ook een zwembad aanwezig met diverse baden en glijbanen. En er zijn verschillende speeltuinen. Iedere avond is er een mini disco en overdag is er ook van alles te doen. Dit kan bij het park zelf of bij Canvas Holidays. Het park heeft ook een fietsverhuur en hier hebben wij een skelter gehuurd. Hier hebben wij het park mee bekeken. (Vanmiddag deel ik de drie vlogs en in vlog 2 gaan wij het park over). Ook is er een strandje waar je van alles kunt huren (waterfietsen, kano’s), waar je kunt waterskiën en waar je lekker kunt zwemmen. Op het park is voldoende te doen voor iedereen dat was ook de reden dat wij wel graag naar dit park toe wilden. Als je als volwassene ook even lekker wilt ontspannen is er ook een spa aanwezig, waar je van alles kunt boeken om te kunnen ontspannen.

Het Zwembad 

Toen wij aankwamen hebben wij snel de auto uit gepakt en zijn wij ons gaan omkleden om te gaan zwemmen. De foto’s zagen er zo goed uit en wij waren allemaal warm van de vakantie dat een duik niet verkeerd was. Er is van alles te doen in het zwembad en op diverse plekken zijn er glijbanen. Dit was een groot succes bij ons gezin. De eerste dagen heeft Sofie hier gelukkig ook heel erg van kunnen genieten. Er is een leuk piratenschip met allerlei leuke water stralen. Ook is er een golfslagbad (die was best koud haha!) De rest van het bad was wel goed te doen ook voor Fleur gelukkig. Dit kwam natuurlijk ook door de glazen koepel die over het zwembad zit. Alleen al voor de glijbanen en baden zouden wij nog wel weer terug willen.

Speeltuinen 

Er zijn diverse speeltuinen op het park en twee daarvan zijn makkelijk te vinden. Eén grote in de style van Angry Birds, hier heb je allerlei klimtoestellen en schommels en is er vermaak voor kinderen van alle leeftijden. Heel fijn voor een gezin zoals die van ons. Zo kan iedereen zich goed vermaken. Wij schommelden Fleur of zaten op het bankje lekker te kletsen en te genieten van de oudste twee. Heerlijk! Iets verderop bij het café is ook nog een schip waar ze op kunnen klimmen en vanaf kunnen glijden. Onze kids gingen het liefst naar de grote speeltuin.

De omgeving 

In de omgeving is niet heel veel te doen. Voor een winkel moet je al ongeveer 15 minuten rijden. Geen probleem vonden wij. Wij zijn 2 keer bij de winkel geweest en de kleine dingen kochten wij gewoon op het park. Leuke uitjes in de buurt waren meestal minimaal 1 uur rijden. Behalve de kastelen. Je zit echt een omgeving omringd met kastelen en wij besloten een kasteel te bezoeken. Op ongeveer 30 minuten rijden van het resort. De entree viel mee en niet anders als bij een museum hier. Het kasteel was ook onwijs leuk om te bezoeken, je kon er namelijk allerlei spelletjes doen. Wij deden een poging tot midgetgolfen en Aron en Robert waren fanatiek aan het boogschieten. Zo leuk! Ook kon je natuurlijk in het kasteel kijken , maar het was er niet heel fris en dat vonden onze kinderen toch niet zo prettig. In de omgeving zitten nog veel meer kastelen en bij de receptie van Les Alicourts resort kon je een handige kaart vinden waar op stond waar er nog meer kastelen zijn ideaal!

Canvas Holidays

De service van Canvas Holidays was heel fijn! Bij aankomst werden wij door een vriendelijke medewerker naar onze accommodatie gebracht en kregen wij een korte uitleg over alles. Ook stond op dat moment de ventilator al te loeien in onze tent en waren de meubeltjes klaar gezet echt ideaal! Voor vragen konden wij daar altijd terecht. Ook tussendoor als wij één van hen tegen kwamen werd ook gevraag of alles nog in orde was. Tijdens ons verblijf is Sofie ziek geworden en was er ook beddengoed vies geworden, de volgende ochtend werd er netjes nieuw beddengoed bezorgd. Onze ervaring met Canvas Holidays was erg fijn en zeker aan te raden op het Les Alicourts Resort.

Bedankt Canvas Holidays dat wij deze reis naar  Les Alicourts resort met jullie mochten maken. Vanmiddag zal er een blog online komen alle drie de vakantie vlogs. 

Facebook Comments

Share this post