Feestdagen kerst

Onze kerst plannen | Advent of Joy

Vandaag begint voor ons de kerstplezier, want net als voorgaande jaren vieren wij kerstavond met mijn ouders en zus. De kerstboom staat klaar en de cadeaus liggen er onder, onze koelkast is gevuld en ook de voorraad kast ligt vol lekkers. Vandaag zal ik de hele dag in de keuken staan om dingen voor te bereiden, en ik heb er zoveel zin in. De dingen die ik dit jaar ga maken zal ik als recept bewaren voor volgend jaar. Dat duurt nog even haha, maar voor mezelf wel een fijn idee. 

Kerstavond 

Het feest begint ‘s middags al als mijn zus, ouders en nichtje bij ons komen. Er liggen wat kleine cadeautjes onder de boom en iedereen heeft wel iets om uit te pakken. Daarna zullen de kinderen vast even spelen en ga ik wat eten voorbereiden (Als ik dit nog niet al gedaan heb) en kletsen we tussendoor. Daarna gaan we gourmetten en fonduen en aangezien er kinderen bij zijn beginnen wij vroeg. Tussendoor mogen de kindjes van mij best spelen zodat wij rustig kunnen eten. Na het eten zal er ook wel lekker gespeeld worden. Voor de rest van de avond staat niks gepland en zien wij wel hoe het loopt. Mochten mijn ouders en zus vroeg weg zijn dan toveren wij nog een spel uit de kast denk ik.

Eerste kerstdag 

Eerste kerstdag zal ik vroeg opstaan aangezien het huis rond 11:00 uur vol is haha. Robert zijn familie komt bij ons om kerst te vieren. Wij maken een lekker soepje, hebben nog wat warme hapjes en ik maak een heerlijke pavlova met vers fruit. Ik denk dat er ‘s middags nog gewandeld gaat worden en dat kinderen lekker samen spelen. ‘s Avonds doen wij met het eten niet veel bijzonders en zien wij wel wat er over gebleven is. ‘s Avonds gaan Ro en ik een film kijken of een spel spellen met nog wat lekkere hapjes erbij.

Tweede kerstdag 

Tweede kerstdag is onze dag waarop wij eigenlijk niks gepland hebben. Ik denk dat de pyjama’s aanblijven en dat wij lekker in pyjama’s gaan brunchen. Daarna spelen de kindjes en hebben wij nog wat cadeautjes gekregen die ik ingepakt heb en onder de kerstboom zal leggen. Lekker uitpakken en dan spelen. Tussendoor zal ik op Netflix nog een kerstfilm aanzetten. Ik duik de keuken in en ga lekkere hapjes maken die wij gedurende dag zullen eten. Kerst is all about te food haha! Ik denk dat wij ‘s middags ook nog even lekker gaan wandelen.

Op naar de feestdagen. Op Instagram zal ik tussendoor kiekjes delen en misschien dat ik ook nog stukjes film voor mijn youtube kanaal. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

No Comments

Leave a Reply