Happy momlife

landal esonstad 3
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Onze ervaring met Landal Esonstad

Vorig weekend gingen wij nogal onverwacht opeens een weekend weg. En dat kwam echt op het juiste moment. Afgelopen jaar zijn wij zo vaak weg geweest dat ik een beetje heimwee kreeg naar een kort reisje. Misschien kwam het ook wel door het heerlijke weer. Wij gingen afgelopen weekend naar Landel Esonstad aan het Lauwersmeer.

Veel water bij Landal Esonstad 

Wij verbleven een weekend op Landel Esonstad, dit vakantiepark ligt aan het Lauwersmeer en zag er op de foto’s erg goed uit. Een park met veel water, dus opletten geblazen met de meisjes, maar eigenlijk ging dit heel goed! Wij hadden een huisje op één van de schiereilandjes, of nou ja huisje! Het huis was groter dan ons huidige huis haha! Het huis had een fijn uitzicht op het water en als je dijk overliep kon je genieten van het Lauwersmeer. Bij het meer kun je in de zomer van alles doen, denk aan zwemmen, bootjes huren of kanovaren. Maar ook met dit weer is er voldoende te doen.

Wij hebben vele meters gelopen, en dat was echt heerlijk! Over de dijk en door het park, want het park zelf is al gezellig genoeg. Je hebt er allemaal oude grachtenpanden, zo sfeervol! In deze panden zitten ook huizen die je kunt huren een ook lekkere eetgelegenheden en een winkeltje voor de basis benodigdheden. Als je iets de dijk op loopt kwam je ook bij een eetgelegenheid, hier hebben in het zonnetje nog heerlijk genoten van een biertje.

Op zoek naar meer ervaringen en foto’s van Estonstad? Kijk eens op de website van Parkvakanties

De locatie van Landal Esonstad

Het park ligt in Friesland, en was voor ons een uurtje rijden. Het park ligt in het gebied van het Lauwersmeer, wat een Nationaal park is. Je zit op een half uur van Leeuwarden en als je een dagje Groningen wilt ben je ongeveer 35 minuten onderweg.

Wij zaten in een zogenoemde terpwoning. Deze woningen zitten wat verder van het stadje af, maar met een pontje kun je gemakkelijk over varen (als hij het doet tenminste). Daarnaast is er ook de mogelijkheid om heen en weer te lopen. Dit hebben wij voornamelijk gedaan. Dit kwam mede doordat het pontje niet was opgeladen en het ook lekker wandelweer was. Het huis was van alle gemakken voorzien. Je had een badkamer met bad en aparte douche, drie ruime slaapkamers en een ruime woonkamer. Vanuit de woonkamer konden wij iedere ochtend de eendjes verwelkomen. Een groot succes bij Fleur.

Veel faciliteiten

Er is veel te doen op dit Landal park, eigenlijk is dit op ieder Landal park waar wij geweest zijn zo. In het vestingstadje is een kleine supermarkt voor bijvoorbeeld lekkere broodjes in de ochtend. Ook zit er een pizzeria (dikke tip, heel gezellig en een fijne plek om iets te eten), er zit ook een brasserie, hier was onze ervaring iets minder mee. Ze waren niet heel attent en het duurde allemaal best lang. Daarnaast is er natuurlijk een Bollo club, deze kun je vinden in de nieuwe indoorspeeltuin. Deze speelplek was trouwens een groot succes en hier hebben wij vele uren doorgebracht tijdens ons verblijft. Het is een speelruimte van 900m2 waar voor ieder kind iets te doen is. Zelfs voor de kleintjes zoals Fleur.

Buiten heb je op dit moment ook nog een schaatsbaan en je hebt er een spijkerdorp waar kinderen met hout en spijkers aan de slag kunnen. Daarnaast vind je het zwembad. Hier zijn Ro en de oudste twee een paar uurtjes geweest, maar dit vonden ze niet heel bijzonder. Leuk om even te spelen, maar geen hele dag vermaak. Wel is het zwembad overzichtelijk en kunnen kinderen en rustig spelen.

Is het een aanrader?

Wij vonden het echt een aanrader! Als je langer gaat dan een weekend denk ik wel dat je of fietsen moet huren/meenemen of erop uit moet trekken. Maar er is genoeg te doen en ik ben ook echt tot rust gekomen. Het park heeft een relaxte uitstraling en de kinderen hadden genoeg te doen op het park.

Facebook Comments

Share this post