Happy momlife

hof van saksen
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Hof van Saksen onze ervaring met dit resort

Hof van Saksen was een vakantiepark waar ik heel graag een keer heen wilde. Ik had al zoveel positieve ervaringen gelezen. Een vakantiepark uitermate geschikt voor gezinnen van alle leeftijden. Ik vertel je onze ervaring. Willen wij nog weer een keer terug naar Hof van Saksen?

hof van saksen

Hof van Saksen ligt voor ons op nog geen 20 minuten rijden. Ideaal dus voor een weekendje weg tussen de school en werk dagen door. Daarnaast zijn wij dol op zwemmen en kun je dit volgens de website van Hof van Saksen prima doen daar. Hof van Saksen is een park van Landal GreenParks en ik moet zeggen dat onze ervaring met Landen altijd goed is geweest. Afgelopen jaar bezochten wij nog Landal Esonstad. Er is onwijs veel te doen voor kinderen in alle leeftijden.

hof van saksen

Op het park zijn verschillende soorten huisjes aanwezig. Huisjes met een sauna, newbornhuisjes met een wiegje en alle andere benodigdheden voor een baby. Maar er zijn ook kinderboerderijen en normale boerderijen. Wij zaten in een 6 persoonhuis, Fleur werd namelijk nog niet meegekregen als volledig persoon haha! Ze sliep bij Aron en Sofie op de kamer met een campingbedje en dat ging prima. Verder was het huisje ook prima. Genoeg ruimte om te zitten en liggen. Een ruime badkamer een en prima keuken.

hof van saksen

Het zwembad van Hof van Saksen

Wij konden niet wachten om zaterdagochtend naar het zwembad te gaan. Nadat wij hadden gesport hebben wij de spullen gepakt en zijn wij richting het zwembad gegaan. Het zwembad heeft een heleboel geweldige glijbanen. Voor de glijbanen moet je wel 1.20m zijn en voor sommige moet je ook 7 of 8 jaar oud zijn.

Bombo: Dit is de grootste waterglijbaan ter wereld. Je gaat er me z’n vieren in (2 of 3 mag ook) waarna je een vrije val van 10 meter maakt. Je stort in een halfpipe waar je flink heen en weer wordt geslingerd. Een hele toffe glijbaan volgens Ro.

Intenso: Dit is een glijbaan die je met z’n tweeën doet. Maar hij kan ook alleen. Je gebruikt hier wederom een band bij en hij gaat lekker snel.

Presto: Dit is een mega snelle glijbaan! Hij gaan namelijk wel 60 km per uur! Je gaat hier alleen vanaf en je krijgt duidelijke lig instructies. Een best heftige glijbaan als je het mij vraag.
Saltato: De Saltato is de langste trechterglijbaan ter wereld en een buitengewone beleving voor waaghalzen. In deze 195 meter lange waterglijbaan met vier trechters schieten gasten in een 2-persoonsband heen en weer. Het eerste deel van de glijbaan is kabbelend, dan golvend en vervolgens beland je met een donderend geraas in de volgende trechter. De spectaculaire lichteffecten maken de ervaring compleet. Dit is de nieuwste glijbaan van Hof van Saksen. 
Ook is er een wildwaterbaan hier zijn wij in het weekend HEEEEEL vaak vanaf geweest. Wij zijn er zelfs zondagochtend nog voor terug gegaan om er nog een x aantal keren vanaf te gaan. Maar ook voor mensen die gewoon lekker willen zwemmen zijn er mogelijkheden genoeg. Er is een wedstrijdbad waar je lekker kunt duiken en oefenen. En er is een heel tof peuterbad waar Fleur zich prima kon vermaken. Ik maakte geen foto’s in het zwembad, want daar was het echt te druk voor. 
Op de website van vakantiepark-specialist Parkvakanties vind je nog meer informatie, foto’s en reviews van resort Hof van Saksen
hof van saksen
hof van saksen

Speeltuin

Buiten zijn er een aantal kleine speeltuinen te vinden en er is een grote speeltuin bij het zwemmeer. Hier kun je met warm weer prima zwemmen en spelen. Wij hebben er niet gespeeld, tijdens ons verblijf was er namelijk alleen maar regen. Je vindt hier glijbanen, schommels en een heleboel klimtoestellen.

peuter speelhoek trampolines speelhoek

Harrewar 

En er is nog een groot indoorspeelparadijs te vinden. Hier zijn wij twee keren geweest. Het was er heel druk, maar kinderen konden zich prima vermaken in de toestellen. Voor de oudere kinderen was er een heel groot klimtoestel waar ze gemakkelijk door heen konden. Maar ook voor kleine peuters was er een plek waar ze veilig kunnen spelen. iedereen kon zich er prima vermaken. Ook is er een treinacademie, hier kun je met een houten treinspoor spelen.

Op zondag regelden wij ook bandjes voor de kinderen, zodat ze een tijdje kunnen springen bij de Bounz Arena. Ze hadden dit opgedeeld in twee leeftijden 0 t/m 6 jaar en 7 t/m 12 jaar. Je kunt bij de balie een bandje halen waarop staat hoe laat je mag gaan springen. Ideaal want zo is het springen wel veilig. Alledrie de kinderen vonden dit helemaal geweldig!

hof van saksen hof van saksenhof van saksen

Kinder Academies hof van saksen 

Hof van Saksen heeft ook diverse Kinder Academies. Wij hadden de kinderen beloofd dat ze zondag middag iets mochten gaan uitzoeken om te doen. Sofie ging voor de knutsel academie, hier kun je voor een klein bedrag hele leuke knutselsmaken. Wat ons betreft echt de moeite waard en als het aan Sofie lag had ze zich hier wel uren kunnen vermaken. Fleur heeft hier met oma lekker geverfd. Verf, papier en wol is gratis de rest kost je een paar cent.

Aron koos voor de techniek academie. Hier koos hij een bouwpakket uit die hij samen met papa en opa ging maken. Ze zijn er best een tijd mee bezig geweest. Je kon bouwwerken kiezen op verschillende niveaus. Ook kon je kiezen voor een bouwpakket of dat je zelf iets kon maken. Echt heel leuk!

Voor oudere meiden is er ook nog een mode academie. Hier kun je met stof de mooiste dingen naaien. Er zijn voorbeelden die je na kunt maken met zelf gekozen stof.

Naast deze academies hebben ze nog veel meer academies. Je vindt ze allemaal op de website van Hof van Saksen.  Ook is er een speciale plek voor tieners, ook die moeten zich niet vervelen natuurlijk!

Hof van Saksen is niet het goedkoopste park die er is, maar je krijgt er wel heel veel voor terug!

hof van saksen hof van saksen hof van saksen hof van saksen eten

Uit eten

Op het park kun je ook uit eten. Wij hebben tijdens ons verblijf gebruik gemaakt van het uit en thuis arrangement. Hierbij konden wij één avond eten bij het Allfresco, een lopend buffet met veelal gezonde keuzes. Daar worden we blij van! Ook is er een kinderbuffet voor de kinderen aanwezig. En natuurlijk niet te vergeten een toetjesbuffet. De tweede avonden konden wij een gourmetschotel ophalen op het park. Hier zat alles bij, echt ideaal! Er zijn genoeg mogelijkheden op het park om te eten. Je kunt ook pizza halen bijvoorbeeld en er lag zelfs SUSHI!

pinterest hof van saksen

Facebook Comments

Share this post