Happy momlife

medium short coated white dog on white textile
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Onmisbare tips voor een zorgeloze vakantie met je hond

Je trouwe viervoeter meenemen op vakantie kan een geweldige ervaring zijn. Samen creëer je mooie herinneringen. Daarnaast hoef je jouw lieve hond niet thuis achter te laten of naar een opvang te brengen. Wat je niet moet vergeten dat op vakantie gaan met je hond toch wat meer aandacht en extra voorbereiding vergt dan dat je alleen gaat. Geen stress, in dit blog delen we belangrijke tips om ervoor te zorgen dat jij en je hond een fantastische vakantie gaan beleven!

medium short coated white dog on white textile

Een hondvriendelijke bestemming

Natuurlijk zijn niet alle bestemmingen waar je heen wil op vakantie geschikt voor honden. Sommige hotels of activiteiten staan zelfs geen honden toe. Zorg daarom dat je kiest voor een bestemming waar je hond welkom is en waar voldoende activiteiten en ruimte zijn waar je hond lekker kan spelen. Daarnaast moet je goed kijken naar de voorzieningen. Ga je op vakantie naar een grote stad? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je hond zijn of haar behoeftes kwijt kan en wat beweging kan krijgen.

Een comfortabele reis

Wanneer je op vakantie gaat zul je ook een bepaalde afstand moeten afleggen. Dit kan met het vliegtuig, de auto of het openbaar vervoer. Wanneer je op vakantie gaat met je hond is het aan te raden om dit met de auto te doen. Dit is het meest geschikte en fijne vervoermiddel voor zowel jezelf als je hond. Reis je met de auto, overweeg dan om gebruik te maken van een autohondenbench. Dit zorgt niet alleen voor veiligheid maar zorgt ook voor comfort tijdens de rit.

Zorg voor een veilige plek

Op reis gaan kan voor je hond een overweldigend avontuur zijn. Je hond ziet de plekjes die hij of zij is gewend niet meer terug en kan hiervan flink in de war raken. Helemaal als je hond nog niet heel erg oud is en niet veel is gewend. Daarom is het aan te raden om je hondenkennel mee op reis te nemen. Dit is een vertrouwde en veilige plek voor je hond, vooral als je verblijft in een accommodatie waar je hond niet overal kan rondlopen. De kennel biedt een plek waar je hond kan ontspannen en zich kan terugtrekken.

Water en voedsel

Tijdens de reis is het belangrijk om genoeg water en voedsel mee te nemen voor je hond. Vooral als je naar een afgelegen gebied reist is dit belangrijk, aangezien je niet weet wat je daar kan krijgen. Is je hond gewend aan speciaal voedsel? Neem dan genoeg mee voor de hele reis. Zo houd je toch enige regelmaat voor de hond aan. Het kan namelijk aardig lastig zijn om goed, kwalitatief voedsel te vinden op je vakantiebestemming! Wanneer ga jij samen met je hond op reis?

Facebook Comments

Share this post