Happy momlife

shallow focus photography of blue alpine car
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Online autoverzekering aanvragen? Hier moet je op letten

Wil je er met je eigen auto op uit, dan is het belangrijk dat deze verzekerd is. Dit geldt voor iedere motorvoertuig in Nederland. Je bent echter niet verplicht om het meest uitgebreide en duurste pakket af te nemen. Het alleen op zak hebben van een WA-autoverzekering volstaat. Online autoverzekering aanvragen is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Zowel je maandelijks premiebedrag te weten komen als het daadwerkelijk afsluiten van de gewenste basisverzekering plus eventuele extra dekking(en) is zo gepiept. Dit kan bijvoorbeeld bij Univé, die dit wel héél eenvoudig heeft gemaakt.

shallow focus photography of blue alpine car

Maak een keuze voor WA, WA+ of All Risk

Jaarlijks worden er een paar honderdduizend nieuwe auto’s verkocht in Nederland. Misschien ben jij wel één van de personen die voor dit jaar heeft besloten dat de huidige wagen ingeruild moet worden. Er kan sprake zijn van te veel slijtage, hoge reparatiekosten en/of over willen gaan op elektrisch rijden. Wat je reden ook is, het is belangrijk dat je nadat de koop helemaal is afgerond eerst een autoverzekering afsluit voordat je echt de weg opgaat. Heb je je smartphone bij de hand, dan is online autoverzekering aanvragen de kortste en snelste klap. Je kiest via de website eenvoudig voor de basisverzekering WA, WA+ of All Risk.

De belangrijkste verschillen tussen de basispakketten

De WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) is bijzonder geschikt voor auto’s die een leeftijd hebben bereikt van ten minste 9 jaar. Vind je het bovendien prima om alleen verzekerd te zijn tegen schade aan anderen, dan is de WA voor jou waarschijnlijk de beste keus. Vrees je echter voor schade die kan ontstaan als gevolg van een steeds vaker voorkomende storm of fikse hagelbui, dan heb je aan de WA niet genoeg. Met een WA+ profiteer je van een uitgebreidere dekking, inclusief brand en (andere) natuurschade. Ook ruitbreuk is inbegrepen bij de WA+ autoverzekering van Univé. Dit varieert van een enkel sterretje tot een compleet gebroken ruit. De All Risk is de enige die ook schade vergoedt aan je eigen auto, in het geval van bijvoorbeeld een aanrijding. Gaat je voorkeur dus uit naar compleet ontzorgd worden, dan is All Risk aan te raden.

Hoogte autoverzekering berekenen doe je zo

De autoverzekering berekenen op basis van al jouw wensen is supergemakkelijk gemaakt. Hiervoor heb je allereerst het kenteken nodig van je auto. Daarna geef je aan wie de hoofdbestuurder is van de auto en wat je geboortedatum en postcode is. Deze hebben allemaal effect op de hoogte van de premie. Verder wil je verzekeraar graag van je weten hoeveel kilometers je gemiddeld per jaar rijdt of denkt te gaan rijden. Gebruik je de auto hoofdzakelijk voor korte ritjes, dan is de kans groot dat je niet boven de 12.000 km per jaar uitkomt. Begeef je je hele dagen op de weg, dan kan het zijn dat je meer dan 35.000 km op jaarbasis rijdt. Geef ook aan hoeveel schadevrije jaren je er al op hebt zitten. Dit kan je een no-claimkorting tot wel 80% opleveren.

Facebook Comments

Share this post