Comments (14)

Ik denk ook niet dat ik het zou kunnen! Vroeger was het ook veel normaler volgens mij. Mijn ouders lieten wel eens de honden samen uit ‘s avonds als wij sliepen 🙂

Hmmm ik denk dat ik de enige moeder ben die het wel heeft gedaan;) mijn oudste dochter zat ook net op school toen mijn jongste geboren werd. School is op nog geen 5 min lopen voor ons. Tussen de middag deed ik dat, want dan had ze haar slaapje, dat heb ik best lang kunnen doen. Maar ik moet zeggen dat ik nooit heel relax was als ik dat deed, wou direct weer naar huis. Het is altijd goed gegaan hoor;)

Ik vind dit artikel toch iets kort door de bocht… Dat was je bij dat artikel op Facebook ook al. Daarbij ging het over een vrouw die een ongeluk kreeg en de baby thuis in bed had. Als ze de baby bij zich had, had de baby wel verongelukt kunnen zijn. Daar zit geen risico aan? Bij mij is het nog maar 1x gebeurd dat ik hierover na moest denken, maar ik heb m’n kleintje lekker thuis in bed laten liggen. De oudste zit nog niet op school, dus ik hoef nog bijna nooit te kiezen.
Je doet net of het doodeng is als je je kindje thuis in bed laat liggen, maar een klein kindje in het verkeer is veel kwetsbaarder.
Wat je al aangaf, dat verschillende mensen je wezen op een briefje in je zak, dit lijkt me idd heel belangrijk. De politie moet er zsm achterkomen. Maar wanneer je zorgt dat je altijd een briefje bij je id zit, kan er natuurlijk heel weinig gebeuren als ze veilig in bed liggen.
Je zegt dat je geen verwijten wil maken naar mensen die het wel doen, maar je artikel klinkt als een groot verwijt, net als het gedeelde Facebookbericht van laatst. Enorm jammer, normaal kan ik me altijd goed in je artikels vinden, leest het gewoon lekker weg, maar hierin duw je in mijn ogen je mening te duidelijk en zonder tegenargumenten het internet op. Zonde!

Nee ik laat mijn dochter ook nooit alleen wanneer ik haar broer op ga halen. En waarom zou ik!? Hierdoor slaapt ze wel al sinds jong maar een slaapje, alleen in de ochtend. De middag is gewoon te kort omdat ze er tijd voor nodig heeft om in slaap te vallen. Maar dat gaat prima.

Ik zie geen verwijten hoor, ze verteld dat dit voor haar de reden is waarom ze haar kinderen niet alleen thuis laat. Voor mij is de reden dat ik bang ben dat mijn kindje stikt en ik niet binnen een seconde bij hem kan zijn en stel je voor dat er brand uitbreekt… Mijn reden is dat ik niet met mezelf zou kunnen leven. Iedere ouder maakt een afweging van risico’s en ik trek persoonlijk hier de grens. Heb je nooit nagedacht dat jij dit zelf ook niet fijn vindt maar wel hebt gedaan waardoor je zo fel reageert? Ik wijs ook niet met het vingertje maar daarentegen wijs jij nu wel dat ze tegen alleen laten is.

Ik geef in het artikel aan dat ik het idd doodeng vind en ik het daarom ook niet kan en doe. Wat een andere moeder doet moet ze zelf weten hierin kan ze zelf beslissen of ze dit aandurft. Mijn tegen argument is voor mijn gevoel wel duidelijk dat ik doodeng vind.

Nee hoor je bent niet de enige moeder xxxxx. Guilty . Maar vroeger was t gewoon. Die van mij zijn 13, 18 en 26 dus ik bedoel.

Kort door de bocht vind ik meevallen maar dat is jouw mening. Het is een onderwerp die regelmatig besproken word onder moeders en waar ik voor mezelf een keuze in heb gemaakt. Wat een ander doet is zijn/haar keuze. Ik heb gelukkig ook nooit voor die keuze hoeven staan.

Ik vind een babyfoon bij de buurvrouw heel iets anders dan een briefje in je zak. Je kind is dan toch veilig?

Voor mij zou dat geen fijn gevoel geven. Als er iets gebeurt kan de buurvrouw het ook niet doorhebben. Brand kan zich in een andere ruimte ontwikkelen bijvoorbeeld maar door de rook kan een kleintje al stikken. Zoals ik al aangaf in mijn blog vind ik het niet fijn en heb ik het ook nooit nodig gehad

Ik denk niet dat ik mijn kindjes alleen zou laten voor een boodschap of het halen van het oudste kindje van school. Wel als ik op verjaardag ga bij de buren, dan gaat de babyfoon mee.

Nog nooit gedaan en zal ik ook nooit gaan doen. Geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt. Maar goed “leven en laten leven” het is ieders eigen verantwoordelijkheid.

Ik las je bericht op fb en vond het zo heftig. Het idee alleen al van die kleine zo thuis.
de hond uit laten doe ik nog wel eens, een mini rondje tot de hoek van de straat. Verder echt niet

Voor een boodschap zou ik het niet doen, dan wachten de voodschappen maar. Wel heb ik een paar keer de hond uitgelaten toen dl op bed lag, omdat het niet anders kon. Maar uitlaatplaats is einde van de straat en dan neem ik de babyfoon mee of heb camerabeeld op mijn telefoon aanstaan. Meestal als ml hele dag weg is en ik moet de hond doen, dan gaat ze in de draagzak mee of oma komt even oppassen, zodat ik wat verder als de hoek van de straat kan lopen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SCROLL TO TOP