Moederschap

Mijn ochtendroutine met 3 kinderen

Het is allemaal flink wennen met weer een baby in huis, maar wij beginnen ons ritme weer terug te krijgen. Robert heeft een periode gehad waarbij hij niet vroeg hoefde te werken, maar nu moet ie ook weer vroege diensten te werken. Dus mag ik ervoor zorgen dat Aron om half 9 op school is. Niet erg, maar wel even wennen. Ik deel in dit blog hoe mijn ochtenden eruit zien. 

Om 06:00 uur gaat mijn wekker af en moet ik er eigenlijk direct uit. Als Fleur bij mij slaapt dan beginnen wij met een flesje voor Fleur, ligt ze in haar eigen bed dan trek ik een sprintje naar de douche. Voordat ik er onder spring leg ik brood uit de vriezer, dit is ontdooit als ik onder de douche weg kom. Ondertussen zijn ook de oudste twee wakker en kleden zich aan. Robert helpt standaard Sofie en Aron kan dit natuurlijk al zelf doen. Na het douchen is het tijd voor het maken van het ontbijt en Aron zijn fruit en/of lunchbox. Aron krijgt altijd fruit mee of rauwkost. Terwijl ik in de keuken bezig ben eten de oudste twee hun ontbijt en drinken hun beker drinken leeg.

Dan is het tijd voor mijn haar en make-up. Snel de borstel erdoorheen, een laag BB cream op en een laagje mascara.  Daarna borstel ik Sofie haar haren en maak er iets van, ik ben zo niet goed met meisjes haren haha, maar een staartje doet het altijd goed. Tussendoor werk ik een kop koffie en een mok thee naar binnen, ontbijt doe ik later. Robert maakt Aron verder klaar en ik begin met Fleur. Even een schone luier en frisse kleding aan. Daarna maak ik haar direct klaar om in de draagzak of draagdoek te doen.

Dan is het tijd om te kijken of de rest ook klaar is. Ik help Sofie met haar schoenen en jas aan doen en Aron maakt zichzelf verder klaar. Tijd om op de fiets te stappen richting school. Wij zetten Aron af en ik help hem met zijn fiets op slot te zetten. Op dinsdag en donderdag fiets ik direct door naar de ukkiegroep voor Sofie op de andere dagen gaan wij eerst even boodschappen doen.

Als wij thuis aankomen maak ik weer een kop thee en koffie en eet ik een broodje of cracker. Ik leg Fleur in de box en als Sofie thuis is gaat Sofie lekker spelen. Ik ga even mijn mails beantwoorden en daarna is het alweer tijd voor de volgende klusjes.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

No Comments

Leave a Reply