Erop uit

Nu in de theaters: Roodkapje

“Je moet wel op blijven letten hè, zelfs vandaag” En met die opmerking maakte Gerrit de Wolf de hele zaal aan het lachen, inclusief zijn tegenspeelster Roodkapje. De toon was gezet en de rest van de voorstelling hebben zowel jong en oud kunnen lachen om deze vrolijke familiemusical.

Afgelopen zondag was de première van Roodkapje de musical. Toen we te horen kregen dat we voor Joyce hier naartoe mochten gaan twijfelde ik geen moment. Ik ben dol op musicals en Aukje is dol op Roodkapje, dus een perfect moeder-dochter uitje. Aukje mocht in haar Roodkapje jurk en ik vond ook nog een rood shirtje in de kast dus helemaal in stijl kwamen we aan bij het parktheater.

roodkapje-2

Voor aanvang van de voorstelling was er van alles te doen voor de kinderen. Er was een heus taarten buffet met de mooiste taarten en de lekkerste cupcakes, koekjes en snoepjes. Verder konden de kinderen zich laten schminken, zagen we de oma van Roodkapje al voorbij komen en kon je alvast even rondsnuffelen bij de leuke kraam met merchandise. En overal waar je keek liepen kleine meisjes verkleed als Roodkapje rond, super schattig!

roodkapje-3

Vlak voordat de voorstelling begon maakte ik me nog heel even zorgen of sommige stukken misschien wat te eng zouden zijn, maar algauw bleken deze zorgen voor niks te zijn. Het was juist een ontzettend grappige musical en de stukken met de wolven waren het tegenovergestelde van eng. Michaeal van Hoorne speelde samen met Sandra Dijkstra het wolvenduo Gerrit en Tina. En doordat Gerrit de Wolf enkele keren van het script afweek, maakte hij niet alleen Maud Mulder (als Roodkapje) aan het lachen maar zeker ook de aanwezige volwassenen.

roodkapje-4

Waar ik vooraf dacht dat dit een echte kindermusical zou zijn, heb ik zelf mogen ervaren dat het wel degelijk een familiemusical is. Zo knap hoe er voor zowel de kinderen als de volwassenen voldoende humor in voorkomt. En hoewel je misschien zelf denkt dat je het verhaal van Roodkapje nu wel kent, is het de schrijvers toch gelukt om het verhaal net weer even anders neer te zetten, zodat je toch de hele voorstelling geboeid bent.

Roodkapje de musical is vanaf nu te zien in verschillende theaters door het hele land. Kijk voor de speellijst en de officiele trailer op https://www.vanhoorne.com/theater/roodkapje/

Dankjewel Charlotte en Aukje voor dit leuke verslag, het is wel duidelijk dat jullie genoten hebben. Ik zelf ga eind deze maand met mijn nichtje naar de voorstelling en ben nu reuze benieuwd! 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

  • Reply Charlotte

    Bedankt dat we mochten gaan! We hebben inderdaad genoten! 🙂

    28/09/2016 at 7:37 pm
  • Leave a Reply