Moederschap

Wat ik nu anders zou doen als moeder

Na 6 jaren moederschap mag ik mij best een ervaren moeder noemen toch? Waar ik 4 jaar lang gemoederd heb over 1 kuiken kwam er bijna 2 jaren geleden nog een kuiken bij. Een hele nieuwe wereld van het moederschap ging voor mij open, want het moederschap kent zo zijn eigen trends. En sommige trends had ik best willen toepassen op mijn kids of had ik nu ik er mee inzichten in heb anders willen doen. 

Toen ik moeder werd van Aron was ik eigenlijk een onwetende 18-jarige. Ik vond het allemaal wel prima en had geen behoefte om mezelf in te lezen. Ik liet het allemaal wel op me afkomen dat leek mij het beste. Gelukkig heeft dit ook altijd goed uit gepakt en ben ik een echt gevoelsmens wat dit betreft. Voelt het niet goed? Dan doe ik het ook niet of dan stop ik ermee. En van alles wat ik heb gedaan voor en met mijn kinderen heb ik absoluut geen spijt het is alleen zo dat ik sommige dingen best anders had willen doen. Misschien komt het doordat ik nu ouders ben? Of dat er meer te lezen is in het online wereldje.

Borstvoeding

Het hele borstvoeding gebeuren is wel een dingetje bij mij. Voorafgaand aan de bevalling had ik al ruim voldoende melk en dit bleek ook na de bevalling. Waar de eerste niet goed kon aan happen was de tweede snel verzadigd. Dit zorgde eigenlijk voor veel ellende tijdens de borstvoedingsperiodes waardoor ik vroeg ging stoppen. Maar als ik nog een keer borstvoeding zou mogen geven of als ik terug in de tijd kon dan had ik langer door gezet en de juiste hulp ingeschakeld. Borstvoeding geven vind ik één van de mooiste momenten tijdens de eerste periode met de kindjes. Heel intiem en helemaal van mij!

Hapjes 

We blijven nog even in de voeding, ik heb mijn kinderen namelijk heel veel potjes gegeven (WAAAAAAT?!!) Ja echt waar. Ik ben zelf geen gekookte aardappel eter en het leek mij onwijs onhandig om dit allemaal te doen. Ik heb regelmatig staan twijfelen bij een stoom apparaat maar dacht dat dit zonde van het geld zou zijn. Nu weet ik beter en zie ik mensen om mij heen zo’n handig apparaat vol op gebruiken. Ik had hem toch bij Aron moeten aanschaffen dan weet ik zeker dat ik minder potjes had gemaakt. en stiekem en in verhouding is het eigenlijk ook veel goedkoper.

Dragen

Bij Sofie heb ik het dragen ontdekt. Het dragen in een draagdoek en in een ergonomische draagzak. Ik ben nog steeds blij dat ik dit ontdekt heb, maar had dit graag eerder ontdekt. Het heeft mij veel vrijheid gegeven en veel fijne intieme momenten. Een draagdoek is namelijk ideaal wanneer je geen zin hebt om je baby af te geven aan visite of wanneer je ergens bent.

Meer in het nu leven 

Kinderen worden onwijs snel groot en vanaf het moment dat je kinderen hebt lijkt het ook nog eens sneller te gaan ook. Toen Aron een paar jaar oud was had ik veel spijt dat ik weinig tijd had en altijd maar aan het werk was en aan het leren was. Inmiddels heb ik de ‘schade’ wel ingehaald en merk ik dat ik veel tijd vrij maak voor mijn gezin, maar dit had ik liever eerder gedaan, zodat ik alle momenten nog meer in me op had kunnen nemen.

Maar uiteindelijk gaat het zoals het gaat en ben ik dankbaar dat ik al zoveel mooie momenten als moeder heb mee mogen maken. Och en wie weet kan ik het nog een keer doen zoals ik het nu in mijn hoofd heb, haha! 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

  • Reply Jessica

    Mooi dat je zo terug kan kijken naar jezelf als mama, al heb je nu ook helemaal niks fout gedaan hé! Ze krijgen nu vast en zeker heerlijk te eten van je, en niemand is slecht geworden van potjes… (als ik kijk naar mezelf)

    12/01/2017 at 8:29 pm
  • Leave a Reply