Happy momlife

fotoshoot fleur 2
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Nooit meer zwanger, wij zijn compleet!

Iedereen die ik na de bevalling heb gesproken heeft het moeten horen. Wij zijn compleet, ik ga nooit meer zwanger zijn! Ik krijg soms verbaasde reacties, want mensen verwachten nog wel een kindje bij ons. Maar die wens is er absoluut niet en na de zwangerschap, bevalling een kraamperiode van Fleur heb ik er ook echt geen trek meer in. Niet dat er daarvoor nog een twijfel was, maar dit heeft mijn gevoel wel compleet gemaakt. 

Aan het einde van mijn laatste zwangerschap heb ik heel vaak geroepen dat ik het nooit meer wil, toch was het nog maar afwachten hoe je dan weer uit een bevalling en de eerste periode komt. Want tja na Sofie haar bevalling riep ik dat ik er nog wel 8 wilde. Fleur haar zwangerschap was anders, pittig en zwaar. Vooral de laatste vijf weken waren niet te doen, maar toch zette ik door voor mijn kleintje die ik wilde laten komen wanneer ze er aan toe was. De bevalling was een eitje in 2 uurtjes was ze er en daar kan ik eigenlijk niet over klagen. En toen kwam de kraamperiode ik werd zo ziek door de borstvoeding en kon moeilijk genieten. Dit heeft een aantal weken geduurd en in die periode kon ik alleen maar denken gelukkig hoef ik dit niet nog een keer.

Dit was nog niet alles, want zo makkelijk als Aron en Sofie als baby zijn geweest zo anders was en is Fleur. Een meisje met een duidelijke gebruiksaanwijzing waarbij wij echt de tijd nodig hebben gehad om elkaar te leren kennen en te ontdekken wat ze prettig vindt. Ik was dit niet gewend, mijn baby’s huilden bijna nooit en sliepen lekker veel. Ik vind dit dan ook erg pittig en moet er niet aan denken om dit nog een keer te doen. Als Sofie dit had gehad dan was er waarschijnlijk ook geen derde gekomen.

Maar ben je dan ook compleet?

Nu lijkt het erop dat ik niet meer wil door alle ellende, maar dat is het niet alleen. Toen Fleur geboren werd en op mijn borst gelegd werd had ik direct het gevoel dat ik compleet ben en dat het goed is zo. Het moment dat Robert diezelfde dag met de drie kinderen op de bank zat bevestigde het gehele gevoel. Een prachtig uitzicht, mijn rijkdom en ik ben dankbaar dat ik drie prachtige kinderen heb mogen krijgen. Het is nu onze tijd om de toekomst op te bouwen, onze kinderen te laten groeien en mooie herinneringen samen te maken.

Ik kon ook rustig naar de verloskundige en ergens nam ik afscheid. Jammer? Absoluut! Het is een fijne praktijk met fijne mensen, maar hun deskundigheid mogen ze nu gaan aanbieden aan andere mommy to be’s. Wij zijn compleet en ik zal nooit meer zwanger zijn. Het is goed zo! 

Facebook Comments

Share this post