Happy momlife

shutterstock_753342331
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

No spend januari

December is voor vele mensen een dure maand. Voor ons ook zeker, met de feestdagen en de halve familie die jarig is. Daarom heb ik besloten om in januari een no spend maand te houden. Een maand waarbij wij geen geld uitgeven naast onze normale maandelijkse uitgaven.

Waarom een no spend maand? 

December was duur en ondanks dat wij hier rekening mee hebben gehouden voelt het als een aanslag op je rekening. Dit jaar hebben wij een aantal grote doelen die wij willen behalen en daarvoor willen wij extra geld sparen. Maar er kunnen zoveel meer redenen zijn om een no spend maand in te lassen. Wij hebben gekozen om het 1 maand te doen omdat het doen van een no spend maand wel haalbaar moet zijn. En als het bevalt doen wij het misschien wel vaker dit jaar.

Wat zijn de regels? 

Regel 1: Geef geen geld uit voor één maand. Natuurlijk mag je wel geld uit geven aan de basisbehoeften.

Regel 2: Koop alleen de dingen die je nodig hebt. Denk goed na voor je iets koopt. Heb je het nodig? Heb je de koffie van de Starbucks nodig? Of kan het ook met een koffie vanuit huis. Weg ermee je hebt het namelijk niet nodig deze maand.

10 tips om de no spend maand te overleven 

Het is misschien niet de makkelijkste uitdaging. Helemaal niet met alle mooie aanbiedingen die de maand januari met zich mee brengt. Daarom heb ik nog tien tips voor je om deze maand makkelijk te maken:

  1. Zorg voor contant geld, zodat je goed weet wat je budget is en je niet nog meer geld uitgeeft.
  2. Organiseer een spelletjes avond met vrienden en laat iedereen iets mee brengen. Zo heb je een leuke avond en weinig kosten.
  3. Ruil boeken met mensen uit je omgeving. Zo kun je iets nieuws lezen en kost het niks
  4. Wil je toch nieuwe kleding? Misschien kun je kleding ruilen met vriendinnen.
  5. Zie je iets tofs online? Zet het op je lijstje, maar koop het niet. Waarschijnlijk wil je het niet meer hebben als de maand voorbij is.
  6. Bedenk leuke challenges. Zo kun je een challenge doen waarbij je vrieskast leeg gaat eten. Wat voor gerechten kun jij hier mee bedenken?
  7. Ruim je huis op en verkoop al het overbodige (dit moeten wij nodig eens doen)
  8. Geef je wel geld uit? Doneer dan het dubbele bedrag aan een goed doel. Niet een hele vervelende straf, maar zo merk je wel dat het eigenlijk niet de bedoeling is.
  9. Zorg ervoor dat je een duidelijk doel hebt. Schrijf het op een papiertje en zorg dat je hem altijd in het zicht hebt. Wil je wat uitgeven? Dan kan dit een goede manier zijn om het niet te doen.
  10. Kijk de docu Minimalism op Netflix voor nog meer inspiratie.

Doe je mee? Geef jij ook minimaal uit deze maand? 

Facebook Comments

Share this post