Happy momlife

close up photography of wine glasses
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Nieuwe wijn ontdekken op vakantie

Als je op vakantie gaat, is dat een perfect moment om nieuwe dingen te ontdekken. Nieuwe landen, nieuwe streken. Nieuwe gewoontes, en nieuwe passies. Maar ook culinair kan een vakantie een echte ontdekkingsreis zijn. Je overgeven aan de smaken van de streek kan heerlijk zijn, en ervoor zorgen dat je dingen ontdekt die je nog nooit eerder had geprobeerd, maar waar je direct verzot op bent.

close up photography of wine glasses

Stel je overal voor open

Ontdek je graag nieuwe dingen? Dan is een bezoekje aan het buitenland, zeker als het gaat om een plek waar je nog nooit eerder bent geweest, het ideale moment om je zintuigen vol open te zetten. Het bekende van thuis los te laten, en je helemaal onder te dompelen in de plek waar je nu bent. Dat gaat natuurlijk het best als je je tussen de lokale bevolking bevindt. Op die manier krijg je echt een kijkje in het dagelijks leven ter plekke, en de mogelijkheid om hier op je eigen manier aan mee te doen. Te genieten van alles dat anders is, en er misschien wel wijze lessen uit te trekken voor thuis. Maar ook als je in een wat meer toeristisch gebied op vakantie bent, kun je toch aardig wat van het land meekrijgen. Door er zelf op uit te gaan, en een beetje van de gebaande paden af te wijken, bijvoorbeeld. Maar ook door je open te stellen voor de lokale keuken. Daar hoef je vaak niet heel erg ver voor te zoeken, al kan het in een super toeristisch gebied nog wel eens lastig zijn om een echt authentieke maaltijd uit de streek te vinden. Met een beetje inzet en interesse kom je echter een heel eind!

De lokale wijnen mag je natuurlijk ook niet vergeten

De perfecte manier om je vakantieland goed te leren kennen, is door de lokale wijnen te drinken. De wijn uit de streek waar je je bevindt proeft namelijk als het gebied. Zonnige en fruitige Cava wijn bijvoorbeeld; helemaal passend bij Spanje, waar het leven ook zonnig en wat zwoeler is. Maar ook in Franse wijn proef je de smaak van het land, of beter gezegd, van de streek. Een wijn ontleent een groot deel van zijn smaak aan de omgeving en het klimaat waar de druif vandaan komt, en daar kunnen binnen het land natuurlijk grote verschillen in zitten.

Het leuke aan de lokale wijnen leren kennen, is dat je op deze manier ook thuis nog van je vakantie na kunt genieten. Veel van de lokale wijnen zijn namelijk ook in Nederland gewoon te koop. Heb je hem eenmaal gedronken tijdens je vakantie, dan zal je daar ook bij het glas dat je in Nederland drinkt altijd nog even aan terugdenken. Heerlijk!

Facebook Comments

Share this post