Happy momlife

Schermafbeelding-2024-07-01-172924
Foto van Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Nieuwe trend: circulair meubilair – iets voor jou?

Wil je graag nieuwe meubels voor in huis of voor op kantoor? Maar wil je niet de hoofdprijs betalen of leef je graag bewust, met aandacht voor mens en milieu? Dan ben je goed bezig! Kijk eens naar circulair meubilair. Weggooien is zonde, dus laten we oude materialen een nieuw leven geven.

Wat is circulair meubilair?

Circulair meubilair is duurzaam meubilair dat je gemakkelijk kunt opknappen, repareren of een ander uiterlijk kunt geven. Daardoor blijft het waardevast. Denk bijvoorbeeld aan oude treinstoelen, die nu opeens dienst kunnen doen in de wachtkamer. Of denk aan oude deuren, die nu worden gebruikt als tafelbladen. Ook het leasen van meubilair van de kringloop valt onder circulair meubilair.

Circulair houdt in dat je iets hergebruikt. Het is ooit gemaakt om een doel te nuttigen, daarna werd het minder geschikt, en nu heeft het een nieuw doel gekregen. Oftewel: het cirkeltje is weer rond. Zo voorkomen we verspilling en maken we een einde aan de weggooicultuur. Vepa is een van de fabrikanten die oud materiaal hergebruikt om er mooie, nieuwe meubels van te maken.

Goed voor je portemonnee, goed voor het milieu

Wat is beter dan een milieuvriendelijk product kopen? Juist, geen product kopen. Hoe mooi is het als je een bepaald meubelstuk nog een tweede leven kunt geven? Dat is goed voor je portemonnee en goed voor het milieu. Wil je toch iets nieuws, dan is het een goed idee te kijken naar meubilair dat eerst een andere bestemming had, en nu opnieuw gebruikt kan worden.

Door te hergebruiken, zijn er minder nieuwe materialen nodig. Daardoor hoeven we bijvoorbeeld minder bomen te kappen. En de uitstoot van fabricageprocessen is daardoor een stuk lager. Op die manier dragen we allemaal op onze eigen manier een steentje bij aan een mooiere wereld.

Bewuster omgaan met spullen

Bewuster omgaan met spullen zorgt voor een leefbaardere planeet. We hoeven minder nieuwe bronnen te gebruiken. Bovendien is het ook een stuk goedkoper dan steeds nieuw meubilair kopen. Kijk maar eens rond wat nieuwe meubels in een woonwinkel kosten. Dat is echt schrikbarend. Kijk liever een keertje rond bij de kringloop om meubels een tweede leven te geven.

Bewust leven is goed leven. Weten dat je je steentje bijdraagt aan een mooiere wereld, voelt goed. Het is ook noodzakelijk: ons klimaat kan echt niet meer wachten. Als we ook een mooie wereld willen voor de volgende generaties, moeten we nu actie ondernemen. En anders omgaan met spullen is daar een belangrijk onderdeel van.

Facebook Comments

Share this post