Happy momlife

img_8693
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Niet lekker in je vel? Koop iets nieuws!

Je hebt soms van die dagen dat alles even tegen lijkt te zitten. Je relatie bevindt zich in een minder spannende fase, er is iets vervelends gebeurd op het werk of je hebt ruzie met je beste vriend of vriendin. Of het is gewoon het druilerige weer waar je je al een week aan stoort. Wil je eventjes uit de negatieve spiraal stappen? Koop dan eens iets nieuws! Het maakt niet echt uit wat, als jij er zelf maar plezier aan gaat beleven.

Disclaimer: voor als het écht niet gaat

Oké, ik geef toe: als je je echt in een rotsituatie bevindt, helpt iets kopen in eerste instantie natuurlijk helemaal niet. Is er bij jou meer aan de hand dan alleen maar een dagje een ongemakkelijk gevoel, zorg er dan voor dat je snel op zoek gaat naar de juiste hulp. Praat met iemand over wat je dwarszit of schakel een professional in.

Besteed aandacht aan je uiterlijk

Wat vaak werkt om jezelf beter te voelen, is iets aanschaffen waardoor je er beter uit gaat zien. Zoals nieuwe kleding, schoenen of mooie sieraden. Je weet zelf vast het beste van welk artikel jij het blijst wordt. En kan je echt niet kiezen? Misschien is vandaag dan de dag om geen keuze te maken en meerdere items aan je garderobe toe te voegen. Wedden dat je je daarna een heel stuk blijer en opgeruimder voelt?

Zeg het met bloemen (en planten)

Vaak voel je jezelf ook al een stuk beter als het er om je heen gezelliger uitziet. Misschien dus een goed idee om een bos bloemen voor jezelf te halen of een prachtige plant. Of trek dit idee nog verder door en kies voor nieuwe tuinplanten. Het kan best zo zijn dat een middagje wroeten in de aarde je ook nog eens extra energie geeft. En ben je klaar met tuinieren? Dan mag je gerust even heerlijk ontspannen op je terras met een wijntje en een lekker hapje erbij.

Eet het lekker op

Nu we het toch over een wijntje en een hapje hebben: eten en drinken doen het ook altijd goed om jezelf beter te voelen. Tenminste, als je het verantwoord en met mate doet. En de andere dagen van de week ook aandacht blijft besteden aan een gezonde levensstijl. Haal je lievelingseten in huis of bestel het via je telefoon en geniet even heerlijk van je guilty eating pleasures. En wil je het nog gezelliger maken? Nodig dan je beste vriend of vriendin uit om dit met je mee te beleven!

Facebook Comments

Share this post