Happy momlife

madurodam 6
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Nederland in het klein bekijken bij madurodam | Uit Tip

De vakantie periode komt eraan, een mooi moment om er lekker op uit te gaan. Ik ben door onze foto’s gegaan om alle leuke uitjes te verzamelen waar wij al geweest zijn. Eén daarvan is Madurodam in Den Haag, ook wel Nederland in het klein genoemd. Wij gingen hier heen met Aron en Sofie en hebben er echt van genoten. Je kunt je kinderen, namelijk ook veel leren over Nederland. 

Wat is Madurodam?

Madurodam is Nederland in het klein. Je vindt hier alerlei bekende plekken van Nederland. Denk aan historische binnensteden, grote havens, treinen, Schiphol, natuurgebieden en nog veel meer. En alles is gemaakt op schaalmodel.

Is Madurodam leuk voor kinderen? 

Soms weet je niet of je met een dagje weg je kind(eren) wel gaat vermaken. Ik was zelf ook nog nooit in Madurodam geweest en wist dus ook niet of ik het wel leuk ging vinden en of mijn kinderen zich hier konden vermaken. Gelukkig was dit geen probleem. Naast dat er een heleboel te zien is, kunnen kinderen ook een heleboel kleine activiteiten doen. Ergens een dam dicht doen door te pompen bijvoorbeeld, of containers hijsen. Er is voldoende te doen voor kinderen. Ook is er een speeltuintje waar ze zich even kunnen uitrazen.

Aron was heel erg geïnteresseerd in alles dat ie om zich heen zag en wilde van alles ook weten waarvoor het is. Wij hebben hem bij alles uitgelegd wat het is en waarvoor het was. Ook vond ie het natuurlijk om te kijken naar de varende boten. Het is een leuke plek voor kinderen m heen te gaan, maar ook als volwassene kun je je er prima vermaken. Herinneringen ophalen van plekken waar je bent geweest of zelf ook weer allerlei nieuwe dingen leren. Aron heeft zich ook heel goed vermaakt bij de DJ boot, hier kun je jezelf omtoveren tot DJ en de vetste hits maken. Echt super leuk!

Handig om te weten

  • De prijzen: Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen. Een ticket kost €  14,50 (online krijg je € 2,- korting) dit is door de weeks. In het weekend en de vakanties kost een ticket € 17,50.
  • Parkeren kost  € 8,50 p/d.
  • Er zijn een aantal miniatuurbouwsels waar je voor € 0,10 de poppetjes en bouwsels tot leven kan laten komen. Het is dan handig als je een aantal munten van 10 cent bij je hebt. Ook kan je voor € 1,00 op een aantal plekken leuke souveniertjes krijgen, zoals bijvoorbeeld klompjes.
  • De tram stopt voor de deur.
  • Het is niet overdekt. Bij slecht weer word je dus nat!

Zijn jullie al wel eens in Madurodam geweest?

Facebook Comments

Share this post