Nacho’s met pulled beef en heerlijke tomaten salsa!

Oh wat vind ik het heerlijk om op mijn vrije momenten lekker in de keuken te staan. Uren kan je mij er vinden, want dat…

Oh wat vind ik het heerlijk om op mijn vrije momenten lekker in de keuken te staan. Uren kan je mij er vinden, want dat is voor mij de ultieme ontspanning. Ik werd door Van Eigen Bodem gevraagd om een lekker recept te maken met de Tasty Tom tomaten en dat vind ik een leuke uitdaging. Ik heb uiteindelijk Nacho’s met pulled beef, gemaakt met een heerlijke zoete tomaten salsa. Een groot succes bij ons hier in huis en daarom heb ik hier het recept voor jullie. Dit gerecht is ook lekker om op tafel te zetten tijdens oud & nieuw.

De tomaten salsa

Laten wij beginnen met de tomatensalsa. Ik heb hiervoor de Tasty Tom tomaten gebruikt. Deze zijn fris, zoet en lekker om te gebruiken bij de nacho’s met pulled beef of lekker op een bruchetta. mmm!

Benodigdheden:

250 gram Tasty Tom (Te koop bij o.a. bij AH)
1 kleine rode ui
2 teentjes knoflook
15 gram peterselie
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel olijfolie
zout & peper

Bereiding:

1. Halveer de tomaten en snijd ze in blokjes.
2. Snipper de ui en hak de peterselie fijn
3. Meng in een kom de tasty tom tomaten, ui en peterselie. Pers de knoflook uit met de limoensap en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Zet dit een nachtje in de koelkast.

Nacho’s met pulled beef

Benodigdheden:

1500 gram rundvlees
50 gram suiker
1 theelepel chilipoeder
2 teentjes knoflook
1 theelepel zeezout
1 theelepel peper
5 rode ui
60 gram ketchup
60 gram mosterd

Bereiding – De nacht voordat je gaat koken

1- Pers de knoflook
2 – Meng de suiker, chilipoeder, knoflook, peper, zout, mosterd en ketchup. Smeer en wrijf er het vlees volledig mee in. Laat het een nachtje afgesloten in de koelkast staan.

Op de dag zelf

Optie 1 – Snijd 4 van de uien en leg dit op de bodem van de slowcooker. Leg het vlees hier bovenop en zet de slowcooker voor 5 uur op high.
Optie 2 – Verwarm de oven voor op 120 graden. Leg wat uien in een ovenschaal en leg hier bovenop het vlees. Zet de ovenschaal voor 8 uur in de oven en laat het vlees langzaam garen.

Haal het vlees na de bereidingstijd uit de oven en trek het met twee vorken uit elkaar.

De topping

1- Snijd de paprika in plakken en grill de plakken. Laat even afkoelen en snijd in blokjes.
2- Verwarm de oven voor op 180 graden en pan een ovenschaal
3- Vul de schaal laagje voor laagje met de nacho’s, paprika, het vlees en geraspte kaas.
4- Ze de schaal voor 10 minuten of tot dat de kaas gesmolten is in de oven
5- Snijd de avocado in blokjes en snijd de rode ui in hele dunne ringen
5- Haal de schaal uit de oven en doe hier overheen de tomatensalsa van de tasty tom tomaten, de rode uien ringen en de avocado blokjes.

aanvallen maar!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *