Happy momlife

hallstatt-3609863_1920
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Naar Oostenrijk met de kinderen

Was ik eerst niet zo van de vakanties kan ik nu al niet wachten om de volgende vakantie te plannen. Het begon allemaal met onze Frankrijk vakantie en vorig met onze Denemarken vakantie. Nu is het tijd om na te denken over wat wij volgend jaar willen zien. En Oostenrijk staat zeker op ons lijstje om te bezoeken met de kinderen. Het ziet er namelijk super relaxt uit en het is echt genieten in de natuur, back 2 basic. Met onze nieuwe tent zouden we dit misschien wel kunnen doen.

Bij Oostenrijk denk je vast aan de Alpen in Tirol waar je in de winter lekker kunt skiën en sneeuwplezier kunt beleven en aan Oktoberfest ;). Maar ook in de zomer is Oostenrijk een geschikt land voor gezinsvakanties ontdekte ik. Ik ging op onderzoek uit of het ook leuk is om in Oostenrijk te kamperen of dat je beter een vakantiehuisje kunt opzoeken.

Het Salzburgerland

In het midden van Oostenrijk vind je het Salzburgerland. Dit gebied bestaat uit 5 regio’s met een heleboel activiteiten voor een kindervakantie. Lekker door de bergen lopen, wandelen door kloven met watervallen. Of bezoek één van de zout- en zilvermijnen. Daarnaast vind je er ook allerlei burchten en kastelen.

Geniet van de bergen, wandel door kloven met watervallen, bezoek zout- en zilvermijnen, en ga op avontuur in verschillende burchten en kastelen. Hier ontdekte ik één camping die er leuk uit ziet! Maar ook een heleboel opties voor vakantiehuisjes.

Karinthië

In Karinthië kun je heerlijk zwemmen in meren alsof je in een sprookje beland bent. Je vindt er 200 in dit gebied. Je hebt hier ook bergen die minder hoog zijn dan de meeste gebieden. Ideaal met jongere kinderen. Ook vind je hier een Archelogisch park uit de tijd van de romeinen, diverse middeleeuwse burchten. Hier vind je veel overnachtingsmogelijkheden.

De bergen in Tirol 

Alleen maar wandelen in de bergen? Nee dat vinden de kinderen niks! Een treinreis door het Zillertal is natuurlijk veel leuker. Of wat dacht je van één van de vele zomerrodelbanen? Bij Krimml vind je de hoogste watervallen van Europa en dit is voor mij toch wel echt een bucketlist dingetje. Tirol met kinderen lijkt ons zeker leuk! Ook hier heb je een aantal campings en diverse vakantiehuisjes. Keuze genoeg!
En dan nu nadenken over onze Oostenrijk vakantie. Gaan wij kamperen in Oostenrijk? Het lijkt mij wel heel erg tof. Heb jij wel eens gekampeerd in Oostenrijk? Heb je nog tips? Laat het vooral weten!
Facebook Comments

Share this post