Baby 3.0 zwanger

De naam | Waar hielden wij rekening mee?

Een paar weken geleden riep ik al dat wij de naam voor ons derde kindje hebben gevonden. Vanaf dat ik zwanger ben roep ik allerlei namen naar Robert. Gelukkig konden wij al snel de jongensnamen wegstrepen aangezien ik in verwachting ben van een meisje! En om gelijk het verhaal saai te maken, haha! De naam voor onze dochter wisten wij al toen Sofie geboren werd. Wij zeiden als we ooit nog een dochter mogen krijgen dan is ……… een mooie naam. Toch hadden wij nog wat bedenktijd nodig. 

Is het een makkelijke naam om mee te pesten  – Ik vind het verschrikkelijk als je met een naam vreemde, vervelende woorden kunt maken. De kans dat je kind gepest wordt met zijn/haar naam is dan gelijk een stuk groter. Wij hebben hier rekening mee gehouden toen wij bij alle kinderen hun namen uitkozen. En tot dusver is dit een succes geweest haha!

Past de naam bij de rest? – Ook een belangrijke is dat de naam moet passen bij Aron en Sofie het moet lekker bekken zeg maar haha!

Een andere voorletter – Ik vind het ook fijn als er niet dezelfde voorletters binnen het gezin zijn dit voor het ontvangen van post bijvoorbeeld. Zo is er nooit verwarring voor wie de post bedoeld is. 

Korte naam – Aron en Sofie hebben allebei een korte naam en dit wilde ik deze keer ook weer. Er zijn hier namen gepasseerd die wel langer waren en waar wij ook lang over getwijfeld hebben, maar uiteindelijk klonk dit toch niet zo mooi bij de rest. 

Geen vreemde bijsmaak – Door stages en werk met kinderen heb ik voor vele namen een bijsmaak gekregen haha dit kan best een belemmering zijn tijdens het uitzoeken van een naam. Deze keer viel het mee. Deels dan. Eén van de namen die hoog op ons lijstje stond hebben wij weg gestreept, omdat iemand waar ik niet zo’n fan van ben de naam voor haar dochter heeft. Ik kon het dit niet los van elkaar zien. Gelukkig was dit ook niet dé naam haha! 

Hij moet bij de achternaam passen – De naam die wij nu voor onze dochter hebben had ik eerst weggestreept, omdat hij niet altijd heel flexibel mijn strot uit kwam in combinatie met onze achternaam. Het past wel dat is niet het probleem, maar er waren andere oorzaken waardoor het niet zo flexibel liep. Nu kwamen wij tot de conclusie dat het er gewoon aan ligt dat wij onze achternaam niet goed genoeg uitspreken en als wij dit wel doen het gewoon goed klinkt. 

Ik ben benieuwd, hoe denk jij dat onze dochter gaat heten? 

afbeelding via shutterstock
Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

6 Comments

 • Reply Nicole

  Poeh ik waag me niet aan dat voorspellingen haha! Maar ben zeer benieuwd

  15/04/2017 at 6:57 am
 • Reply Romy

  Leuk om te lezen waar jullie allemaal rekening mee hebben gehouden! Ik ben zó nieuwsgierig! Een paar gokjes: Nina, Lisa, Lotte, Eva of Esmee. Ik ben benieuwd of ik in de buurt kom 🙂

  15/04/2017 at 8:14 am
 • Reply Jodi - liefthuis

  Oe die achternaam is toch wel specifieke hint. Ik heb echter nog geeeeeen idee hahaha wel fijn dat jullie de naam al hebben ik denk dat wij nog heel wat weekjes door moeten zoeken

  15/04/2017 at 8:36 am
  • Reply admin

   Hahaha ondanks de hint is het nog moeilijk. Er is nog niemand geweest die haar naam heeft geraden

   15/04/2017 at 8:45 am
 • Reply Leonie van Mil

  Ik ben benieuwd. Voor ons vond ik een naam waar hij niet mee gepest kan worden ook heel belangrijk. Maar als je wil kun je van alle namen wel wat maken. Maar sommige zijn inderdaad wel heel erg voor de hand liggend.

  15/04/2017 at 9:06 am
 • Reply Jessica

  Tsja dezelfde voorletter dan heb ik dan weer met mijn moeder. Vroeger was het soms even gokken van die post was. Gelukkig staat er bij mijn moeder vaak de letter van haar tweede naam bij.
  Toch zou ik dan mocht ik ooit een dochter krijgen ook een naam willen die begint met de J eventueel in combinatie met een tweede naam. Lijkt me wel iets moois om door te mogen geven.

  15/04/2017 at 9:46 pm
 • Leave a Reply