Happy momlife

Beau-Fleur
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De naam Beau-Fleur

Als dit blog online komt dan is onze dochter geboren! Gek idee hoor. Omdat ik nog aan het genieten ben van mijn verlof schrijf ik deze blog in het voren. Op het moment dat ik dit blog schrijf ben ik 34 weken zwanger en staat haar naam helemaal vast. In dit blog ga ik vertellen hoe wij op de naam Beau-Fleur zijn gekomen.

Fleur 

Ik ga de namen even in tweeën splitsen, omdat wij ze eigenlijk apart van elkaar leuk vinden. Fleur is de naam die wij bij Sofie al hadden. Robert kwam er mee en samen zeiden wij dat als wij nog een dochter mochten krijgen ze deze naam zou mogen dragen.  Fleur betekent bloem en ik ben dol op bloemen, ik ben verder niet zo van de betekenissen, maar ik vind dit wel erg leuk. Ik heb nog wel even getwijfeld over de naam, want met onze achternaam bleek het voor sommige mensen een bekkenbreker haha! Uiteindelijk vinden wij dit zelf wel mee vellen.

Beau

Beau is afgeleid van Isabeau, de naam die Aron bedacht. Hij heeft een meisje in zijn klas die zo heet en hij vindt het een mooie naam. Omdat wij zelf Fleur al hadden zochten wij eigenlijk een korte naam die erbij past. En tja dat is Isabeau voor ons niet. Robert riep tijdens onze namen zoektocht (in mijn twijfel periode) de naam Bo, maar ik ken iemand die die naam heeft en ik vind het een verschrikkelijk persoon haha! Door de naam anders te schrijven; Beau vonden wij de combinatie erg mooi en ook de betekenis is heel mooi. Beau betekent namelijk mooi.

Beau-Fleur 

Tja en toen moesten wij kiezen. Wij bleven nog een tijdje twijfelen tussen Isabeau en Fleur, maar besloten uiteindelijk de naam te combineren. Met als eind resultaat Beau-Fleur en haar roepnaam is Fleur. Net als bij Sofie (Emma-Sofie). Beau-Fleur betekent in het Frans mooi bloem, wat ik een mooie betekenis voor een naam vind. De naam zorgde ook voor veel inspiratie. Zo maakten wij het geboortekaartje met verse bloemen, deze deel ik binnenkort. Ook had ik vanaf het moment dat wij haar naam hadden gekozen een bloemetje in mijn Instagram omschrijving staan. Ik vond het zo leuk om die stille hint te geven haha.

Geraden?

Toen ik net zwanger was heeft mijn moeder eens gezegd dat ze Fleur ging heten. Wij hadden de naam toen al vast staan, maar ik wilde dit niet toegeven. Ook op twitter is de naam een keer genoemd en ging ik in de keiharde ontkenning haha! Ik vind het wel leuk dat mijn moeder mij zo goed kent dat ze naam direct heeft geraden haha. Ik ben stiekem dan ook heel benieuwd hoe ze reageert als ze haar naam hoort. Als dit blogje online komt weet ik het natuurlijk al haha gek idee hoor.

Facebook Comments

Share this post