Happy momlife

mytimingcards 2
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

MyTimingCards – Tv kijken beperken

Elektronische apparaten probeer ik zoveel mogelijk te vermijden bij onze kinderen, maar ik kan er niet om heen dat dagelijks meerdere keren de televisie aan staat. En binnenkort zal daar ook nog een iPad bij komen voor Aron. Niet meer weg te denken uit ons leven dus. Het hoort bij de kinderen tegenwoordig, zelfs op school worden ze met groot regelmaat gebruikt en zal het deel uitmaken van het onderwijs van de kinderen. Wil je dit beperken? Dan kan MyTimingCards de oplossing bieden. 

 

ik heb geprobeerd het gamen zolang mogelijk buiten ons huis te houden, maar op een gegeven moment komen ze op een leeftijd dat het toch interessant is. Andere kinderen doen en kinderen zijn daar gewoon gevoelig voor. Wij hebben thuis een playstation waar eigenlijk niet op gegamed wordt. Op de Ipad wel die gebruiken ze hier regelmatig voor een spelletje. Gamen moet kunnen hoor, of een filmpje kijken op youtube, maar ik vind het ook belangrijk dat de kinderen spelen met speelgoed, of lekker buiten de wereld gaan ontdekken.

Ik ontving een bericht van MyTimingCards en dacht dat dit wel eens de oplossing zou kunnen zijn voor schermtijd hier in huis. Het werkt zo; Samen met je kinderen ga je in overleg over hoeveel schermtijd ze krijgen per week. Hiervoor ga je een contract opstellen en deze onderteken je allebei. De kaarten voor schermtijd geef je op een vast moment in de week. Bij gebruik van schermtijd levert je uk de juiste MyTimingCard in. Er zijn ook bonuskaasten die je je kind kan geven als beloning of ter stimulatie. Als de timer stopt dan moet het scherm uit. Er zitten ook speeltips bij die je zeker eens moet proberen met je kroost. 

Er zijn vijf soorten kaarten voor; telefoon, tablet, gamen, computer en bonus kaarten met diverse tijdens variërend tussen 15 tot 60 minuten. Ik had online gelezen dat 45 minuten schermtijd per dag voldoende is dus dat is mijn richtlijn. Ik gaf Aron de kaarten voor de komende dagen en hij ging er mee aan de slag. Samen de wekker aanzetten en wanneer de wekker afging, ging de televisie ook daadwerkelijk uit. YES! Er werd speelgoed gepakt, of de schoenen gingen aan om naar buiten te gaan. Geen strijd meer met de televisie uit. In het weekend heb ik wel uitzonderingen hoor, vooral omdat Aron het ook echt nodig heeft om bij te komen na een drukke schoolweek.

Ik ben heel blij dat ik de MyTimingCards heb mogen testen, een goede uitkomst om schermtijd te beperken. Een set kost €14,95 en dat vind ik het helemaal waard! 

Facebook Comments

Share this post