sponsored stories

Muurstickers voor binnen en buiten

Sinds het drukken digitaal is geworden zijn de mogelijkheden van prints laten maken eindeloos. Niet alleen kan je kleding, linnen- en serviesgoed, gadgets of relatiegeschenken laten bedrukken, ook huis- en tuindecoratie zijn te voorzien van een door jezelf gekozen afbeelding. Even een stukje theorie: voor de druk van een print die van een duurzame kwaliteit moet zijn, zoals behangpapier, de betere kwaliteit stickers en wall-prints, wordt gebruikt gemaakt van het zogenaamde diepdrukprocédé. Hierbij wordt de inkt als het ware in de te printen ondergrond geperst. Dit wordt gedaan met behulp van een druk- en regendrukcilinder. Dat zorgt ervoor de de inkt goed hecht, niet kan gaan bladderen en beter bestand is tegen ultra violette stralen.

De eindeloze mogelijkheden van muurstickers

Muurstickers zijn hét decoratiemateriaal van deze tijd. Je kan ze kant-en-klaar kopen, een beetje printshop heeft vaak duizenden voorbeelden of, wat ook heel leuk is, zelf ontwerpen. Maak bijvoorbeeld je eigen wanddecoratie voor in huis of buiten. Een mooie afbeelding die je herinnert aan een bepaalde dag, een bijzondere tekst, graffiti bijvoorbeeld, of een combinatie van beiden. Fotoafdrukken, mystieke symbolen, Oosterse tekens en grafische lijnen doen het voornamelijk binnen heel goed. Buiten zijn toch vaak stickers met teksten het meest favoriet.

Het bevestigen van muurstickers

Wanneer een muursticker niet al te groot is, bevestig je hem heel gemakkelijk zelf. Bestel je ze online, zit er ook altijd een plakinstructie en een montagespateltje bij. Wall-prints die meerdere vierkante meters beslaan kan je beter laten plakken. Zo’n groot vel is in je eentje vrijwel niet te doen en die mannen van de printshop doen hele dagen niets anders. Voorwaarde voor het goed hechten van decoratiestickers is natuurlijk dat de ondergrond glad is en geen vocht aantrekt. Op terracotta en organisch stuc- en pleisterwerk zullen stickers daarom niet houden. Wat je dan kan doen is de afbeelding op een transparante plaat plexiglas plakken en deze met op cilindervoetjes aan de muur bevestigen. Zo kan je op een oneffen muur, zelfs bakstenen, toch een muursticker aanbrengen. Voor buiten is dat trouwens wel makkelijk want dan kan je hem tijdens de wintermaanden binnenhalen.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

No Comments

Leave a Reply