Mama's boekenhoek

Must Read | Mama is ook maar een mens

Gisteren viel het boek Mama is ook maar een mens van Suus Ruis en Phaedra Werkhoven op de mat. Ik besloot de avond goed te gebruiken en het boek direct te gaan lezen. Toen ik het persbericht kreeg was ik namelijk direct enthousiast.

Mama is ook maar een mens van Suus Ruis en Phaedra Werkhoven is de ultieme gids voor moeders die ook nog vrouw zijn. Als moeder word je continu voor keuzes gesteld. En door de brij aan meningen kun je behoorlijk vastlopen. Klaar met dat moedergemuts: Suus en Pheadra leggen uit hoe het moet! Scherp maar met een knipoog geven zij hun ongezouten mening over de trends op het gebied van opvoeding, mannen, relaties, werk en beauty.

Een boek voor mij? 

Het boek is geschreven door twee ‘anti-mutsmoeders’, zoals ze zichzelf noemen. Nu ben ik echt een typische moeder en vind ik het verschrikkelijk om zonder mijn kinderen te zijn. Toch staan er veel stellingen in het boek waar ik ook uren over door kan ratelen. Zo begint het boek met een stelling over Smartphones. Ik ben echt een saaie moeder ( denk ik ), want onze zoon van 6 zit haast nooit op zijn tablet. Op school zit hij er regelmatig op en volgend jaar moet hij een ipad hebben voor school. Tot die tijd probeer ik dit zo veel mogelijk te vermijden. Ik vind het niet nodig en hij kan heel goed spelen met zijn speelgoed of buiten.

Het boek staat bomvol meningen en tips van moeders die het soms net even anders doen dan ik zou doen. Maar toch inspireert het mij om even anders te kijken naar hoe ik met mijn kinderen omga en welke beslissingen ik voor mezelf neem. Naast de mama’s en de kinderen komen de vaders ook aanbod. Want wat als papa teveel werkt? Nu is het zo dat de meeste vaders hoofdverdieners zijn en dus ook veel de deur uit zijn. Maar hoe fijn is het om een man te hebben die backup geeft en niet weg vlucht voor de verplichtingen.

Wat mij betreft een echte aanrader voor moeders. Je krijgt een nieuwe visie op het opvoeden van dit boek en je kan er even heerlijk om lachen. 

Titel: Mama is ook maar een mens
Auteurs:
Suus Ruis & Phaedra Werkhoven
ISBN: 9789021564357
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
Doelgroep: Moeders

Je koopt het boek o.a. bij bol.com

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

3 Comments

 • Reply Vlijtig Liesje

  Zo lang het maar niet het zoveelste exposé is over het zogenaamde ‘geheim’ dat het moederschap zwaar kan zijn vind ik het best. Dit klinkt wel oké. Ik ga het eens reserveren in de bieb.

  03/03/2017 at 1:36 pm
  • Reply admin

   Nee dat is het juist niet!

   03/03/2017 at 3:13 pm
 • Reply Juliette

  Wat leuk, ik ben heel benieuwd naar het boek! Zelf vind ik het ook niks als m’n dochtertje de hele dag op de iPad zou zitten.. Lekker buitenspelen! Heerlijk

  04/03/2017 at 9:22 am
 • Leave a Reply