Happy momlife

interested little boy exploring stone
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Must-have buitenspeelgoed voor kids

Is jouw zoon of dochter een echt outdoor kid? Buitenspelen is niet enkel gezond, het is ook superleuk! Kampen bouwen of de natuur ontdekken is heerlijk maar speelgoed geeft vaak nog een extra dimensie aan buitenspelen. Ontdek hier waarmee jouw kleine spruit urenlang zoet zal zijn!

1. Fiets

Het allerleukste buitenspeelgoed? Da’s een no brainer: een fiets natuurlijk. Vanaf de leeftijd van 2 jaar, is je kindje klaar voor een loopfiets. Nadien is het tijd voor een kinderfiets met steunwieltjes. En in een later stadium, leert je kindje fietsen zonder wieltjes. Een mijlpaal in jullie leven! Er gaat trouwens niets boven het gevoel van je kind buiten te zien ravotten en fietsen in de tuin, op straat of in het park. Het is bovendien gezond, sportief en goed voor de motoriek.

Hoe kies je de juiste fiets? Je neemt je kindje best mee naar de winkel en laat hem of haar oefenen op de fiets van jullie keuze. Maak het helemaal af met een leuke fietshelm en -bel of een ander cool fietsaccessoire.

2. Step

Naast fietsen zijn kinderen meestal ook dol op steppen. Een topper van formaat is de step van Scoot & Ride: dit is een loopfiets en step in 1 voor kindjes tot 5 jaar. Vanaf de leeftijd van 2 jaar kan je kindje zich uitleven op de loopfiets. Nadien kan hij al zigzaggend de buurt verkennen op de step. Deze 2-in-1 step is bijzonder stabiel dankzij de 2 wieltjes vooraan. Daarnaast is hij voorzien van een veilige kantelbeveiliging die voorkomt dat de step voorover helt. Het loopfietsje is op 1-2-3 omgebouwd naar een step. Je klikt het zitje eenvoudig recht en het wordt zo het stuur. En zo is je kindje helemaal klaar om te rijden op de step. Met deze multifunctionele topper kan jouw kleintje fijn buitenspelen van 2 tot 5 jaar. Let’s ride!

3. Elektrische voertuigen

Elektrische voertuigen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld, ook niet voor de allerkleinsten. Vanuit hun stoere 4×4, quad of scooter kunnen ze de wereld ontdekken én onveilig maken. Buiten spelen wordt zo nóg leuker!

4. Strandspeelgoed

Niets zo leuk als lekker ploeteren in het zand tijdens een heerlijke lente- of zomerdag. Of je kind nu zandkastelen bouwt op het strand, of taartjes maakt met zandvormpjes in de zandbak: met strandsetjes zit je altijd goed. Buiten spelen met het zonnetje op je gezicht is eens zo leuk met fijn buitenspeelgoed. Bescherm je kleintje op een zonnige dag met zonnemelk, een zonnebril of leuk zonnehoedje. Wanneer je naar het strand trekt, voorzie je het best ook uv-beschermende kleding.

5. Terra Kids

Is jouw outdoor kid altijd op ontdekking? Dan zullen de superleuke spulletjes van Terra Kids zeker weten te verrassen. Met deze toffe tools kan jouw kind de natuur in al haar glorie ontdekken. Wat dacht je van kevers vangen, een kamp bouwen, mieren bestuderen met een loep en nog veel meer. Een vuurstarterset en kompas maken de buitenbeleving nog completer. De outdoor speelgoedlijn Terra Kids maakt de echte avonturier in jouw kind los!

Facebook Comments

Share this post