Persoonlijk

Mumlife Raw tag- Het rauwe moederschap

Op de blog van Manon en Bibian kwam ik vanochtend de Mumlife raw tag tegen en het leek mij wel leuk om weer een keer een tag te schrijven. Ik deed dit voorheen met regelmaat, maar tegenwoordig eigenlijk bijna niet meer. De tag is een eerlijke tag over het moederschap. Ik tag op mijn beurt Nicole, Miriam en Jodi

Beschrijf jouw dag als moeder vandaag in één woord en leg kort uit

Gezellig!
Ik schrijf deze tag over gisteren. Het was dinsdag en ik had afgesproken met meiden van mijn zwangerschapsclubje van Sofie. Samen gingen we spelen bij Ballorig en het was heel gezellig. ‘s Middags moest ik van alles regelen en Sofie vroeg ook aardig wat aandacht doordat ze moe is. Ik was dus met alles tegelijk bezig. Daarna Aron halen en ook hem de benodigde aandacht geven. Met als resultaat dat het eten was verpest. Maar doordat er een heuleboel goed nieuws was maakte het allemaal niet meer uit.

Wat is het meest uitdagende gedeelte om te ‘connecten’ met andere moeders?

Mm lastige vraag! Ik heb nooit zo’n moeite om te connecten met andere moeders. Al merk ik wel dat ik soms mis om met moeders te kletsen die in de zelfde fase zitten met hun kind als ik met Aron zit. Ik loop tegenwoordig vaak tegen dingen aan en soms vind ik het moederschap daardoor best lastig. Ik wil niet te veel uitweiden over wat er gaande is, maar ik zou best een moeder vriendin willen waar ik dit soort ‘problemen’ mee kan bespreken.

Deel één vreselijk poep-moment. Die hebben we allemaal

Mijn kinderen poepen eigenlijk altijd netjes op de wc of in de luier haha! Thank god! Geen poepvlekken op de muren of in de gordijnen haha. Het ergste? Tja dat zal dan een romper zijn die geel is van de poep. Lucky us!

Hoe ga je om met publieke driftbuien van je kind(eren)?

Aron heeft nooit publieke driftbuien gehad, maar Sofie die kan er wat van pfff! haha Ik probeer het zoveel mogelijk te negeren, omdat ik denk dat je een driftbui niet teveel moet voeden.

Eerlijk: hoeveel schermtijd heeft jouw kind?

Onze kinderen kijken best veel televisie. ‘s Ochtends kijken ze televisie als ik nog even bezig ben met de boel klaarmaken, ‘s Middags als ik kook mag de televisie ook nog even aan zodat ik rustig kan koken haha! Als het mooi weer is ben ik er wel strenger mee. Hier is het overigens alleen televisie, onze kinderen zitten niet op telefoons of tablets.

Wat is jullie makkelijke go-to-avondmaaltje wat jullie (te vaak) eten?

Pizza of patat en snacks uit de airfryer haha!

Heb je vandaag geschreeuwd, gehuild of het moeilijk gehad vandaag?

Ja toen Sofie gisteravond weer niet wilde slapen was het even weer pittig ook met een kort middag dutje of geen middagdutje kan ik een paar keren de trap op en af rennen. Mijn bekken vinden dit alleen niet meer zo prettig.

Wat was het beste moment vandaag als moeder?

Toen wij Aron 1 van de leuke nieuwtjes vertelden werd hij mega enthousiast ik hoop echt dat het door gaat en dat ik na volgende week het leuke nieuws kan delen. Het is nog even onzeker, maar ik snap zijn enthousiasme heel goed. Robert en ik hadden er zelf ook last van haha!

Wat is je geheime guilty pleasure om jezelf te belonen als moeder?

Koekjes! Ik ben dol op koekjes, maar wil niet dat de kinderen de hele dag koekjes naar binnen werken haha. Ik heb al vanaf het begin van de zwangerschap een koekjes craving en ik kan mezelf daar nu echt mee belonen. Een lekkere chocolade sprits of een lekkere roze koek kom maar door!

Hoe vaak ervaar je schuldgevoelens als moeder?

Ik heb heel veel schuldgevoelens (gehad) richting Aron door de hele situatie die er toen was. Nog wel eens steekt het mij dat ik sommige dingen van hem niet meer weet of niet bewust heb meegemaakt. Verder voel ik me nu al schuldig over de zomervakantie die eraan gaat komen. Ik ben in de laatste week uitgerekend en weet natuurlijk niet hoe mobiel ik ben. Aron moet zich wel 6 weken vermaken dus ik hoop echt dat ik mij goed genoeg voel om er met hem op uit te gaan.

Deel één ding over het moederschap waar meer over gepraat/gedeeld moet (kunnen) worden.

De struggles hoe dankbaar ik ook ben voor mijn kinderen soms is het echt niet leuk en daar wil je soms over klagen. Gelukkig heb ik een groepje moeders waarbij dit ook kan zonder veroordeeld te worden. En waarna ik er met frisse moed weer tegenaan kan.

Herken jij je in mijn antwoorden? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

No Comments

Leave a Reply