Happy momlife

IMG_20170912_102111.jpg
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De mooie momenten van mijn kraamweek

Afgelopen weekend deelde ik het verhaal van mijn kraamweek. Een voor mij pittige week. Omdat ik niet iemand ben die alleen maar de negatieve of mindere kant van dingen wil benadrukken ben ik mij ook graag bewust van de mooie momenten tijdens de kraamweek, want die waren er ook zeker! En juist door hierbij stil te staan hoop ik dat de verdrietige kant van mijn kraamweek een beetje wegtrekt en ik meer naar de mooie dingen kan kijken. Zie het als iets therapeutisch.

De ontmoeting – De kraamweek begon natuurlijk met de ontmoeting tussen de kinderen. Lang hadden ze uitgekeken naar de komst van hun zusje en eindelijk was ze daar. Een mooi moment die ik hopelijk niet meer ga vergeten. Beide kinderen vlogen op het bed af en begonnen direct hun zusje van kusjes en knuffels te voorzien. Wat een rijkdom om mijn drie kinderen zo samen te zien. Een compleet gevoel <3.

Slapen met mijn baby – Fleur is een heerlijke plak baby en slaapt het liefst boven op mij. Of nou ja sliep het liefst boven op mij. Inmiddels ligt ze steeds meer in haar eigen bedje, maar tijdens de kraamweek was dit heerlijk! Haar haartjes zijn ook zo lekker zacht en dat maakte mij heel rustig.

Het geboortekaartje – Op donderdag de 3e dag van de kraamweek kwam Willemke Bulder Fotografie langs om een foto te maken van Fleur voor op het geboortekaartje. Het was heerlijk om even mee bezig te zijn en het resultaat was ook nog eens prachtig.

De bloemen in huis – Van de eerste kraamvisite kreeg ik bloemen en op een gegeven moment stond het hele huis vol bloemen. Ik vond het zo gezellig staan en het hoort voor mijn gevoel ook wel een beetje bij een kraamweek. Ook hield ik bloemen over van de foto van Fleur waardoor alle vazen rijkelijk gevuld waren.

De kraamverzorgster – Toen ik zwanger was keek ik zo uit naar de kraamweek en ik hoopte dan ook heel erg op een leuke kraamverzorgster. Nou dat kwam goed! Onze “Mari” was geweldig precies zoals ik op dat moment nodig had en de kinderen genoten van haar. Ze hielp mij met de verzorging, zorgde ervoor dat de andere kinderen niks te kort kwamen en dat Robert ook zijn rust kreeg.

Fruithapjes – Ik denk dat iedere zwangere hier wel naar uit kijkt, de fruithapjes tijdens de kraamweek. Even een keer geen normaal fruit, maar een lekker fruitsalade bijvoorbeeld. Mijn fruit werd vaak gemengd met dubbel fris (Blijkbaar blijft je fruit met vocht erdoor langer goed en zo krijg je als kraamvrouw meer vocht binnen. score!) ik vond dit echt mega lekker! De laatste dag kreeg ik nog gezellig schaaltje fruit met muisjes. Die ik mocht delen met Soof, want die pikte het van mijn bordje.

Er waren nog veel meer mooie momenten ondanks dat het best pittig was. Deze mooie momenten hou ik graag voor mezelf. 

Facebook Comments

Share this post