Happy momlife

moodboard 2
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Moodboard voor ons nieuwe huis

Toen wij te horen kregen dat wij moesten verhuizen en onze eerste bezichtiging hadden gehad begonnen Robert en ik met het maken van een moodboard. Dit leek ons fijn en handig voor als het klussen zou gaan beginnen. Voor alle kamers hebben wij inspiratie op gedaan op instagram en pinterest. Vandaag deel ik met jullie wat de plannen zijn voor het hele huis.

De woonkamer

Eén van de moeilijkste projecten vind ik de woonkamer. De afgelopen jaren is de woonkamer ook wel de speelkamer van de kinderen geweest, omdat er in onze vorige huizen weinig boven speel ruimte voor hen was. In ons nieuwe huis hebben alle drie de kinderen een ruime kamer waar ze naast slapen ook prima kunnen spelen. Het speelgoed gaat dus uit de woonkamer op 2 manden na waar wat speelgoed voor Fleurtje in mag. De kleuren die wij gaan gebruiken in de woonkamer zijn Spiced honey, wit en blueberry dream. Spiced honey komt op de muren en blueberry dream zit bijvoorbeeld op onze dressoir. Verder willen wij veel werken met hout, natuurtinten en koper. Maar verder hebben wij alle opties nog open staan voor de woonkamer. Onze vierkante tafel gaat er in ieder geval uit, hiervoor komt een rechthoekige tafel van steigerhout.

Voor de gordijnen willen wij een combinatie met rolgordijnen en in betweens. De in betweens hebben wij al uitgezocht, rolgordijn moet nog haha! Bij de eetkamertafel wil ik graag een ixxi hebben, ook deze hebben wij al uitgekozen ik moet alleen nog kijken hoe groot en breed hij moet worden.

De gang en keuken 

De keuken is nog een oude woningbouw keuken, maar hier kun je voldoende mee doen. Wij willen hem gaan verven met speciale verf van Flexa voor keukenkastjes en het blad willen wij met beton gaan coaten. Maar dit moeten wij nog even afwachten. De voegen van de keuken zijn nog grijs (Cement) hier willen wij met voegenfris aan de slag gaan om de boel wit te maken. Dit geeft een frisse kleur. De muren van de gang en keuken krijgen dezelfde kleur, namelijk blauwgrijs van Flexa. Dit kleurtje hebben wij ook in een ander huis in de gang gehad en vonden wij heel mooi en fris.

De keuken moet ook nog apparaten en deze hebben wij gevonden bij bol.com. Wij willen een zwart gasfornuis omdat dit zo mooi staat haha, wij willen gaan voor deze van wigo*. In eerste instantie wilde ik geen gasfornuis, maar andere fornuizen vind ik qua oven echt ruk of ze zijn onbetaalbaar. Voor de koelkast zijn wij uitgekomen op eentje van Samsung*. En als laatste moet er nog een vaatwasser* komen. Ook dit vind ik met een gezin van 5 wel echt nodig haha! Op bol.com kun je ook zoeken op best getest en dat hebben wij gedaan.

De gang krijgt dezelfde kleur en ook krijgen deze ruimtes dezelfde vloer. Voor de vloer in de keuken en gang hebben wij gekozen voor de flexxfloors van Gamma. Een hele toffe zwarte vloer die goed past bij de keuken.

Slaapkamer Rojo 

Rojo, de afkorting voor onze namen haha! Tevens onderdeel van de #huisjerojo op instagram waar ik van alles onderdeel. Onze slaapkamer gaat echt tof worden haha! Ik ga beginnen met de muren, deze worden Olive Tree van Flexa. Deze hebben wij al eerder eens gehad in de woonkamer en dat vonden wij echt een toffe kleur! Op de plek waar ons bed komt hebben wij een foto behang van GAMMA gekocht. De combinatie is echt tof. De vloeren moeten wij nog definitief uitzoeken, maar zal wit/grijs worden. Voor onze kleding moeten wij ook nieuwe opbergers hebben, hiervoor zijn wij uitgekomen op de visthus van ikea. Ik zag deze bij een vriendin en hij is gewoon heel erg praktisch. Verder komt er nog een bureau op onze kamer. Hier kan ik mijn make-up doen en hier komt mijn iMac te staan, zodat ik mij ook kan terugtrekken om te gaan werken. De gordijnen worden de verduister gordijnen fancy van voordeelgordijnen.

Slaapkamer Sofie

En dan is het tijd voor Soof haar slaapkamer. Ze krijgt echt een hele mooi kamer die ze deels zelf heeft uitgekozen. Ze koos voor de kleur 100% framboos van flexa en dit gaan wij combineren met oud roze (ook van flexa). Ze heeft een hoogslaper in de vorm van een huisje en deze krijgt ze op haar nieuwe kamer ook weer. Daarnaast komt er een nieuwe kledingkast, dit gaat de stuva worden. Ook komt er een bureautje op haar kamer met een make-up spiegel erboven. Ook komt er een speelgoedkast op haar kamer waar ze al haar poppenspullen en playmobil in kan opbergen. De decoratie op haar kamer gaat in regenboog style zin. Ik heb al een aantal leuke items gezien, maar moet alles nog bestellen.

Slaapkamer Fleur 

Het kamertje van Fleur is mijn projectje met de kleuren roze en en geel haha (Verassend hé). Ik ga dit verder combineren met allerlei Australië decoratie. Mijn vader maakte toen ik zwanger was van Fleur een hele mooie wandplaat van Australië en deze kan nu eindelijk een plekje krijgen.  De meubeltjes die ze nu heeft gaan gewoon mee naar haar nieuwe kamertje. Dus eigenlijk hoeven wij hier niet zoveel voor te regelen/te doen. De kleuren die wij gaan gebruiken zijn puur sorbet en oud roze.

Slaapkamer Aron

En als laatste en tofste project; Aron zijn kamer! Aron krijt een kamer in Formule 1/Max verstappen style. Hij vindt dit echt tof en het wordt een soort van mancave haha! Donkere kleuren, met geel en rood gedecoreerd. Hij krijgt de zolder en deze moeten wij eerst nog isoleren. Daarna kunnen wij aan de slag gaan met de kleuren op zijn muur. Wij gaan gebruik maken van Dark Steel en 100% krokus. Ik ben echt benieuwd hoe het samen gaat lijken. Hij krijgt een nieuw bed en deze toffe kledingkast van Ikea. Zijn kamer krijgt natuurlijk een bureau, maar vooral veel ruimte om te kunnen spelen met de LEGO en al het andere waar hij nu eigenlijk geen ruimte voor heeft.

Er gaat dus een heleboel gebeuren in ons huis en ik kan niet wachten om het eind resultaat te delen. Iedere zondag deel ik een verhuisupdate en ik hoop komende week ook eindelijk wat meer kleur te kunnen laten zien. 

*Deze blogpost bevat affiliatie links. Wanneer iemand iets koopt via deze links krijg ik een klein percentage. 

** Ik heb bewust alle linkjes naar webshops erin geplaatst, zodat jullie het ook makkelijk kunnen vinden mocht je geïnteresseerd zijn. Deze blogpost bevat verder geen samenwerkingen.

Facebook Comments

Share this post