Happy momlife

img_0046
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Monthly Recap | Januari 2024

Zo he! Dat was januari, hij leek wel 300 dagen te duren, maar in werkelijkheid was het natuurlijk maar 31 dagen. Een nieuw jaar is begonnen, de eerste maand om te vallen en weer op te staan ligt bijna achter ons. Voorheen toen ik nog actief aan het bloggen was schreef ik iedere maandag een weekoverzicht. Super leuk vonden vele mensen dit, maar daar heb ik tegenwoordig geen tijd meer voor, en daarvoor zijn mijn weken soms echt niet interessant genoeg. Maar ik heb iets nieuws bedacht. Dit jaar ga ik (proberen) iedere maand een overzicht te plaatsen van hoogte punten van de maand. En laten we vandaag aftrappen met de maand januari!

Januari begonnen wij met een nieuwe fiets voor Fleur. Ze fietste al een tijdje op een te kleine fiets dat ik het tijd vond om een grotere fiets voor haar te kopen. Ze is er onwijs blij mee en fietste er lekker op weg. Ik heb geen rijbewijs en fiets daardoor altijd met de kinderen. Ik vind dat ze op een bepaalde leeftijd ook zelf moeten fietsen waardoor het belangrijk is dat ze een goede fiets hebben.

Voor kerst kreeg ik van mijn vriend Harry Potter Triviant, super leuk met een huis vol harry potter fans. We speelden een eerste potje en pakken ’s avonds regelmatig een stapel kaartjes om te kijken wie als eerste 5 vragen goed heeft. Er zitten 1800 vragen bij dus je kunt nog wel even vooruit haha! En het leuke is, als je de films kijkt zie je opeens allemaal nieuwe dingen.

Samen met de kinderen ga ik lekker de bios. Wij zijn alle vier lichtelijk fan van kraantje pappie, dus we moesten zijn acteertalenten ook even aanschouwen. Wij gingen naar Juf Braaksel de film, een groot succes! Soof heeft de boeken ook gelezen.

Om de kerstvakantie af te sluiten gaan wij nog even een potje bowlen met de kinderen. Wij doen dit regelmatig op de Nintendo Switch, maar in het echt eigenlijk te weinig, want het is zo leuk om samen te doen. Vooral als ik win! Voor de kinderen had ik een cadeaubon van 5 euro kocht, wie ging winnen kreeg de cadeaubon. Fleurtje was de winnaar!

Langzaam zijn we plannen aan het maken voor dit nieuwe jaar. In de voorjaarsvakantie ga ik een weekendje Esonstad met de kinderen en in de meivakantie gaan wij in een Boomhut in Dwingeloo! Ik had zin om iets unieks met de kinderen te doen en als verrassing boekte ik een boomhut! Hoe tof is dat? Als wij er geweest zijn zal ik alles delen!

Afgelopen maand werd er ook veel gewerkt. Oke op een week vakantie na, werd er veel gewerkt.

Samen met een collega en een oud collega ga ik deze maand uiteten en doen we daarna spelletjes bij een collega thuis. Ik heb een leuk groepje collega’s gekregen toen ik vorig jaar bij deze werkgever begon. Een hele verademing nadat ik in oktober 2022 weggepest werd bij de slager waar ik destijds werkte. Ik merk ook dat het heel helend werd om te merken dat dit niet aan mij lag maar aan de mensen die daar werken. Een goede keus dus om daar zo snel als ik kon weg te gaan. Ik heb nu collega’s die ik echt als vriendinnen ben gaan zien.

Het is een sociaal weekend, want zaterdags ga ik lekker kletsen met mijn twee beste vriendinnen. Lekker in ons huispakkie op de bank wijn drinken en kletsen over hoe zwaar ons leven wel niet is haha! Love it!

En we gaan nog even door, want de zondag stap ik op tijd in de trein richting Groningen om samen met mijn andere beste vriendin een dagje in de blote kont te lopen in de spa in Peize. Ik vind het zo lekker om na een spa/welness te gaan! Ik kan daar zo ongelofelijk van genieten en ik kom daar ook echt opgeladen weg.

Ik heb een grote groep (losstaande) vriendinnen en toevallig heb ik een groot deel van deze lieve meiden afgelopen maand gezien. Voor mijn verjaardag krijg ik van een vriendin nog een high tea. Deze deden wij vorige week, lekker even bijkletsen want wij zien en spreken elkaar altijd te weinig.

Ook voetbal begon weer vorige week. Door wat pech kon Soof helaas niet trainen, maar haar wedstrijd ging gelukkig wel lukken! Ze hebben wel verloren, maar Soof scoorde wel haar penalty! Trots op haar, ze kan zo genieten van het voetballen.

Afgelopen maandag kreeg Fleur haar letterdiploma! Als ze alle letters op school hebben geleerd vieren ze hiervoor feest. Dit doen ze al heel lang bij ons op school en is onwijs leuk. Samen met Fleur deed ik een letter speurtocht om daarna nog haar diploma in ontvangst te nemen. Zo’n gek idee dat mijn kleinste meisje nu ook kan lezen.

Januari was fijn en relaxt! Februari staat weer vol leuke plannen (met en zonder de kinderen) ik heb er zin in!

Facebook Comments

Share this post