Happy momlife

480accdd-ab53-49cb-8638-2fdd2dc72583
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Moments of Joy #59 – Even bijkomen

Happy Monday! Net als iedere andere maandag staat er ook deze week weer een weekoverzicht online. Wij begonnen de week met veel rust, een feestje is toch pittig. Ook kregen wij als ouders een flinke uitdaging en vloeiden er de nodige tranen. Lees en kijk je weer mee? 

Ik hield Sofie maandagochtend thuis van haar schooltje. Ze was nog zo moe van haar feestje dat even bijtanken niet verkeerd was. Ze viel onderweg al bijna in slaap arme schat!

Dit setje kleren kreeg ze op haar feestje en moesten direct aan! Ook de spekjes moesten op hahaha!

Natuurlijk was er ook tijd om met haar nieuwe speelgoedjes te spelen. Ze kreeg een aantal doosjes duplo waar ze zich altijd heel goed mee vermaakt.

Kleine snoepkont! Ze is dol op maisfingers en krijgt ze dan ook regelmatig.

Hier moet ik wel even aan wennen haha! Zo’n kleintje die overal bij kan. Wel lief hoor, ze zoekt mij altijd op.

’s Avonds halen wij de restjes taart uit de koelkast. Lekkerrrrr

Dinsdagochtend beginnen wij met een nieuw kleurboek.

Ik zet Fleur voor het eerst voor op de fiets. De winkel is 2 minuten fietsen en ze kan al een half uur zitten, ik durfde het wel eventjes aan. Als ik Aron ophaal van school dan gaat ze nog gewoon in de Tula.

Nog een nieuw dingetje! In het karretje zitten. Zo gezellig samen met je zus.

’s Middags maak ik de pides van Tamara, super lekker! Echt een aanrader om te maken.

’s Middags nog even een stukje wandelen, het is heerlijk weer! Love it!

Kijk, knap hé! Ze speelt heel graag zo tegenwoordig.

Terwijl Fleurtje speelt doe ik een work-out van de newbornfitmama app. Ik volg het summerbody programma en volgende week staat er een update online.

Na het sporten neem ik een eiwitshake en een paar rijstwafels. Ik krijg altijd zoveel honger van sporten.

Woensdagochtend komt Sofie er na het ontbijt aan met een ijsje. Haha mafkees!

’s Middags komt mijn voorraad wasmiddel binnen. Ik koop altijd kwartaalboxen bij bol.com als ze in de aanbieding zijn. Deze keer is het persil.

Aan het einde van de middag moeten wij nog even naar de winkel, want ik was vergeten om vlees uit de diepvriezer te halen. De kids mogen eten uitkiezen.

Ze kiezen voor hamburgers, friet en sperziebonen met spekjes. Lekker gezond. Zoals je ziet is het vegetarisch eten al flink mislukt.

fleur eet bij thuiskomst nog een maisfinger.

Donderdagochtend heb ik een badkamersessie met de meisjes. Fleur in haar stokke flexibath en Sofie onder de douche. Multitasken.

’s middags ligt ze heerlijk bij mij te slapen.

Als ik Sofie naar school heb gebracht fiets ik door naar de lidl voor wat boodschapjes voor een aantal blogs.

Op het schoolplein heb ik mega honger en grits ik een komkommer uit de tas.

’s Avonds eten wij Nasi van de chinees van dit recept. Super lekker en het proeft echt alsof je het ophaalt bij de chinees.

Samen Sofie weer ophalen van school. Fleur ligt lekker te slapen, heerlijk!

Sofie besluit mijn make-up kast even leeg te halen haha! Wat een monster is het ook.

Lekker spelen! Ze vindt dit ding van Fisher Price geweldig

Heerlijk kind! Overdag is ze zo blij dat ik alle nachten vaak snel weer vergeet haha!

Sofie is een echt buitenkind, ze speelt het liefst continu buiten en dat doet ze vrijdag dan ook bijna de hele dag.

bij de lidl nam ik aardbeien mee en ik vind de combinatie met banaan super lekker. Tijdens het fruit eten worden wij opgeschrikt door een heel naar bericht vanuit school en de rest van de dag ben ik dan ook een beetje draad kwijt. Het heeft met één van Aron zijn vriendjes te maken waar hij ook regelmatig thuis komt. Ik kan niet wachten om hem op te halen uit school.

Sofie zat vlak voor deze foto nog tegen mij te praten en opeens was ze stil. Wat een gekkie! Ik probeer haar toch wakker te houden, omdat het bijna etenstijd is.

Wij eten pulled chicken met een lekkere koolsalade. Mmmm! Zomers voedsel vind ik dit.

’s Avonds blijf ik maar onrustig. Er zijn dingen die niet horen in een kinderleven en waar je je kind liever ook geen uitleg over wil geven. Op school hadden ze al het één en ander vertelt, maar thuis kwamen er veel vragen los bij ons ventje. Na een tijdje piekeren en onrustig zijn op de bank besluit ik met een kop thee op bed te gaan liggen. Ik zet nog wat muziek aan en val gelukkig rustig in slaap.

Het is een onrustige nacht bij Fleur en Aron, maar god wat ben ik trots op hem! Aron is een jongetje dat heel erg meeleeft met anderen en ook in deze situatie is dat zo. Tel daarbij op dat hij heel gevoelig is voor prikkels en emoties. En wat zijn kinderen eigenlijk knap hoe ze met sommige situaties om gaan. Aron gaat naar een christelijke (katholieke) school en heeft heel veel aan het geloof. Hij haalt er steun en kracht uit en dat vind ik mooi, hij motiveert mij hier enorm mee.

Van zo’n koelkast word je toch blij? Lekker veel groente!

Zaterdag op verjaardag bij mijn schoonvader. Hij is een dag na Sofie jarig en vierde het dit jaar het weekend erna.

Had ik al gezegd dat Sofie een dikke boef is? Ik was bij de lidl aan het afrekenen en op dat moment stond Sofie nog achter mij. Ik draai mij om en ze is weg…. Waarheen? Geen idee. Ik heb een paar minuten heen en weer gelopen zonder resultaat. ER was een man die aanbood om op de parkeerplaats te gaan zoeken. Allerlei rampscenario’s gingen door mijn hoofd heen. En waar vond ik haar uiteindelijk? Bij de donuts en croissants. Wat een ramp! Normaal nemen wij altijd een broodje mee bij de lidl, maar deze keer vond ik het niet nodig. Hier was ze het blijkbaar niet mee eens. Terwijl ze daar bezig was heeft ze mij nog lopen zoeken, maar ze kon mij niet vinden. Beide verdrietig stapten wij weer op de fiets, met een zak donuts en croissants, want die moesten nu wel mee natuurlijk… Wat een eng, naar moment!

Zondag maak ik geen enkele foto. Wij beginnen de dag met een communie van één van Aron zijn beste vriendjes en daarna eten wij een broodje bij hun thuis. ’s Middags werk ik wat en spelen de kindjes lekker. 

Facebook Comments

Share this post