Persoonlijk

Moments of Joy | Tijd voor mini

Happy Monday iedereen! Het is weer maandag en de nieuwe week lacht ons weer toe, tenminste dat hoop ik. Hier staat er een leuke week voor boeg met als hoogte punt Sensation aanstaande zaterdag en de voorbereidingen voor volgende week. Maar eerst blik ik terug op onze week met mijn moments of joy. Een week bomvol Sofie haha!

Wanneer is dit meisje op eens zo groot geworden? Jeetje wat gaat het opeens hard!

Ik verfde mijn haar blond, want het was voor mijn gevoel nog niet blond genoeg.

Tijdens het eten vind Sofie het nodig om haar eten om de grond te gooien. Voornamelijk korstjes moeten van haar bord af.

Op een ontdekking met Sofie. Ze gaat steeds vaker een stukje wandelen zonder dat wij er naast lopen. Ook op het schoolplein bij Aron. Uiteindelijk stond ze hem voor de deur op te wachten. Zo lief!

Dinsdag doen Sofie en ik samen boodschappen. Sofie in het karretje waar ze een hele tijd kletst tegen iedereen die ze tegenkomt.

En daarna lopen we naar de dino wat volgens Sofie een “ondjeeeeee” is.

Ik besluit onze kamer om te bouwen, omdat ik denk dat wij dan meer ruimte hebben. Dat klopt en Robert geeft eindelijk toe dat ik hier toch wel wat inzicht in heb. Maar halverwege heb ik geen zin meer en is het mij veel te warm.

Als ik klaar ben plof ik op de bank. Ik ben een beetje sjagerijnig, want ik had eigenlijk hele andere plannen voor de dag. Ik was uitgenodigd voor het Loedermoeder event, maar door Robert zijn scriptie was het handiger om toch thuis te blijven. Robert moest namelijk afgelopen vrijdag 80% inleveren en aangezien Sofie ‘s avonds veel wakker is was dit geen goede combi. Terwijl ik met een verschrikkelijk humeur op de bank zit gaat Sofie op ontdekking.

Woensdag maak ik geen foto’s alleen van het moment dat Aron zijn vriendje komt. Eerst al de hele middag spelen en daarna proberen de jongens samen te slapen. Helaas toch iets te spannend. Volgende keer beter.

Wij hebben het keukentje van zolder gehaald, want ik dacht dat Sofie zich verveelde. Nu kan ze lekker koken met het keukentje en ze vindt het volgens mij erg leuk.

Vooral de bak is een groot succes.

Sofie kreeg een persoonlijk boekje en dit blijkt een groot succes. Ze brengt hem continu bij mij om daarna samen te gaan lezen.

Donderdag heeft Aron een margedag en na een hele ochtend thuis spelen gaan wij samen met een vriendin en haar zoontje naar een speeltuin hier in de buurt. Ik was er nog nooit geweest, maar het is een groot succes! De jongens hadden geluk, want de speeltuin was bijna leeg.

Samen op de grote schommel. Ik vind het zo bijzonder dat deze twee jongens zo goed met elkaar kunnen omgaan. Ik ben nu al heel wat jaren vriendinnen met zijn moeder en stiekem hoop je dan dat de kids ook leuk samen kunnen spelen.

‘S avonds gaan we nog even fietsen met z’n viertjes. Even samen genieten van het mooie weer.

En daarna krijgen wij een ijsje van Robert, lekker!

Als we thuis komen en de kindjes op bed hebben gelegd komen de buren nog even langs voor een spelletje en een drankje. Gezelllig!

Vrijdagochtend doe ik net als elke week boodschappen met de kinderen. Deze keer direct voor het hele weekend, want ik wil het weekend helemaal niks doen.

Mm bij de groenteboer hebben ze de lekkerste aardbeien voor een spotprijsje. Ik neem twee bakjes mee en binnen no-time zijn ze op.

Doordat ik ze o.a. op dit soort eierwafeltjes doe.

Nog even spelen voordat mijn ouders de kinderen komen ophalen en ik richting het werk ga. Afgelopen maandag had ik een tussen tijdsgesprek en kreeg ik te horen dat de mini’s mijn dansgroep gaat worden. Een droom die uit komt.

Zaterdag besluiten wij te gaan zwemmen. Aron was al een water ratje, maar wij hebben er nu nog eentje. Heerlijk zo samen!

Tegen 13:00 uur verlaten Sofie en ik het zwembad en de mannen blijven nog even lekker zwemmen. Wat er daarna gebeurde raak ik de rest van het weekend niet kwijt. Ik liep richting huis en bij een oversteekplek bleef mijn kinderwagen haken achter een omhoog staande steen. Ik had dit niet door en duwde de kinderwagen gewoon verder waarna Sofie en de kinderwagen over de kop gingen. Daar lag mijn wagen op de weg, gelukkig zat Sofie goed vast en wat ben ik blij dat de kinderwagen in lig stand was gezet. Ik pakte snel Sofie op en ben op de stoep gaan staan om haar te troosten en veiligheid te bieden. Met tranen in mijn ogen ben ik naar huis gelopen, maar pff! Ik heb inmiddels een klacht gestuurd naar de gemeente.

Als ik thuis kom leg ik Sofie op bed en pak ik er een boek bij. Ik kwam tot de conclusie dat ik sinds de geboorte van Sofie een paar boeken had uitgelezen. Dat is natuurlijk goed. Tijd om hier verandering in te brengen.

Dit duo, ik ben er zo gek op! Ze spelen al de hele week een soort van samen en dat is onwijs gezellig om te zien.

Boekjes lezen met mijn mini monster!

De enige foto van de zondag die er toe doet haha. Wij hadden een wij-doen-helemaal-niks-dag en waren daar ook echt aan toe. Aron speelde met zijn tablet op ons bed en Robert speelde pokémon spelletjes op pc (NERD!). Ik besloot eens flink te gaan bloggen en met Sofie te spelen.

Dit was onze week op naar volgende week. Onze trouwdag is morgen en zaterdag gaan de voetjes van de vloer tijdens Sensation!  Ik heb er zin in, maar stiekem nog meer in de week erna. Waarom? Dat zien jullie de komende maandagen. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

3 Comments

 • Reply Simone

  Dat ziet eruit als een heerlijk rustige week, behalve dat ongeluk met je wandelwagen… echt heftig zeg… ben benieuwd wat de gemeente daarop te zeggen heeft.

  27/06/2016 at 6:38 am
 • Reply Claudia

  Jeetje meis die wagen zoiets engs. Ik was met de jongste voor het eerst in Maastricht hij was mss pas 2 weken. Liep een vrouw zo de kinderwagen om. En mij verwijten maken. Waarom ik met een kinderwagen in n boetiek sta .

  Gelukkig is er niets gebeurt met Sophie.

  27/06/2016 at 2:51 pm
 • Reply Jessica

  Wat een fijne week zo te lezen. Wat heb je allemaal verschoven in huis? Die foto van Aron en Sofie bij het ijsje halen, zo lief!

  28/06/2016 at 10:20 am
 • Leave a Reply