Persoonlijk

Moments of Joy – Even helemaal anders

Normaal gesproken plaats ik elke maandag een foto overzicht van afgelopen week. En net als voorgaande weken begon ik ook met het maken van foto’s, maar toen..liet ik mijn telefoon in de wc vallen. Ja echt waar mijn geliefde iphone nam een snoekduik en ik moet het sindsdien doen met mijn oude Huawei. Voor nu prima hoor maar ik bleek toch een deel van mijn foto’s kwijt te zijn. Daarom deze week een geschreven weekoverzicht. 

Maandag

Maandag stond in het teken van solliciteren. Robert moest om 11:00 uur solliciteren via skype en ik om 13:00 uur. Het waren beide onderdelen van een sollicitatie procedure en hoe dit verder ging lees je verder naar onder. De hele dag stond in het teken van solliciteren en zwemmen in de tuin. Aron is namelijk alleen maar buiten in ons zwembad geweest. ‘S middags gaan wij op verjaardag bij mijn “zusje” ze viert haar 16e verjaardag. Ik ken haar inmiddels 12 jaar en ze begint nu echt een vrouw te worden zo leuk om te zien. Het was heel gezellig we kletsten de kinderen speelden en om half 10 waren wij weer thuis. 

Dinsdag

Oef wat was het warm dinsdag! Daarom besloten wij niet zoveel te doen. Het zwembad ging open en samen met de kinderen uit de straat heeft Aron de hele dag buiten gespeeld. En ik? Ik vertoefde buiten op een stoel al kijkend naar de kinderen en Sofie regelmatig uit het zwembad plukken. Om 13:00 uur moest ik naar het laatste deel van mijn sollicitatie, spannend! Ook Robert had ‘s middags weer een sollicitatie gesprek. ‘S avonds bleven mijn moeder, nichtje en zus gezellig eten. We aten patatjes uit de airfryer, lekker! Toen mijn moeder en ik even naar de winkel gingen kreeg ik een telefoontje dat ik was aangenomen!! Mijn eerste werkdag is vandaag en ik vind het stiekem best spannend. Ik ben ruim een jaar lang bijna fulltime bij de kinderen geweest dus ik moet even wennen.

Woensdag

Woensdag was een dag waarop ik weer alleen maar in de tuin zat haha! Wij gingen ‘s ochtends op tijd boodschappen doen zodat we op het warmste moment niet zoveel hoefden te doen. We namen een paar dingen mee voor een gezonde BBQ en genoten de rest van de dag van het zwembad en de warmte. De kindjes uit de straat kwamen weer zwemmen en Aron had weer de hele dag plezier. ‘S middags kwam mijn schoonmoeder nog even langs om te buurten. Ook zette ik een klein zwembadje op voor Sofie zo kon ze lekker zwemmen in een eigen zwembadje. En ‘s avonds moest ik helaas afscheid nemen van mijn geliefde Iphone. Gelukkig had mama mijn oude telefoon nog en kon ik die gaan gebruiken.

Donderdag

Vandaag was een spannende dag! Robert moest namelijk voor zijn laatste stukje sollicitatie naar Groningen. ‘s Ochtends belde een klasgenootje van Aron of hij mocht komen spelen en de jongens hebben de hele middag leuk samen gespeeld. Zo gezellig om hun samen te zien. Sofie en ik brachten een dagje binnen door, want ik moest nodig even wat dingen doen voor o.a. de site. Robert ging ondertussen naar Groningen en al snel kreeg ik een telefoontje dat ook hij aangenomen was. Beide in een week tijd een baan. Tijd voor het echte volwassen leventje. ‘s Avonds vierden wij het met pizza!

 

Vrijdag

Vrijdag wilde ik alle tijd besteden aan mijn gezin. In de ochtend schrijf ik een advertorial die eind augustus online komt en bedenk ik onderwerpen voor op de blog voor de komende week. Nu ik ga werken wil ik een beetje vooruit schrijven. Na de lunch stappen wij op de fiets om lekker met z’n viertjes te gaan zwemmen. Aron en Sofie zijn echte waterratjes en vinden het heel leuk om te zwemmen. Na het zwemmen eten we een lekkere pastasalade. Daarna leggen wij Sofie op bed en spellen we leuke spelletjes met Aron. Hij vertelt dat hij wel moet wennen als ik straks ook aan het werk ben, ergens heel lief en ook wel heel zielig. Mijn moederhart kan dit niet zo goed aan. ‘s Avonds gaat Robert naar zijn vrienden en kruip ik achter mijn laptop om te bloggen. Ik vind het heerlijk om in een stil huis te schrijven. Ook trek ik nog even mijn sportkleding aan voor een work-out.

Zaterdag

Vandaag hadden wij een druk dagje. ‘S ochtends ging ik even snel met Sofie naar de winkel terwijl Aron en Robert mijn ouders hielpen. Daarna vertrokken wij richting Robert zijn stagebegeleider, omdat wij waren uitgenodigd om te komen eten. We kregen een heerlijk gerecht voor geschoteld mmm! Het was een Keniaanse curry met guacamole en zelf gemaakte wraps, mmm! Nadat we daar lekker hadden gegeten gingen wij op verjaardag bij Robert zijn oom en tante. Het is daar altijd heel gezellig en de kindjes vinden het ook leuk om daar te zijn. We aten daar ‘s avonds mee en vertrokken daarna richting huis. Bedtijd voor de kleintjes en me-time voor mama.

Toen ik eenmaal op de bank zat besefte ik mij opeens dat ik aan het werk ga en dat vind ik toch wel een dingetje. Niet meer 24/7 bij de kleintjes, maar mijn eigen ding doen. Ergens ben ik er heel erg blij dat ik mijn eigen ding krijg, maar ik kan er tegenop zien om de kindjes weg te moeten brengen. Gelukkig is Robert nog een weekje vrij.

Zondag

Een relax dagje, even tijd voor elkaar. Ik maak een boodschappenlijst en samen gaan we naar de Jumbo om boodschappen te doen. BInnenkort gaat dit helemaal anders, want wij gaan de boodschappen bestellen bij de Jumbo en dan afhalen. Ik besteed mijn vrije tijd liever aan de kinderen dan boodschappen doen haha. Robert bracht daarna de auto weer terug en keek samen met zijn ouders nog naar auto’s. Robert moet voor zijn werk een auto hebben en daar moeten wij dus naar op zoek. Er gaat voor ons zoveel veranderen nu wij beide aan het werk gaan dat het nog heel onwerkelijk voelt. ‘S avonds gaan wij nog met de schoonouders uit eten en daarna trek ik mijn sportkleding nog even aan om te sporten.

Het is nu zondagavond en ik leg de laatste hand aan de blogs voor komende week. Ik heb een week vooruit geschreven. Eens zien of ik dat ga volhouden. Fijne week! 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

9 Comments

 • Reply Marjon

  Beide gefeliciteerd met jullie nieuwe baan!
  Het zal zeker even wennen zijn, maar zodra je een ritme hebt gevonden komt het ook wel goed.

  25/07/2016 at 7:22 am
 • Reply anouk

  Gefeliciteerd met jullie banen.Wat voor werk gaan jullie doen ? Werken is leuk, maar vind de combinatie met twee kleine kindjes thuis best pittig (wij werken 4en 5 dagen). Drie dagen lijkt me ideaal, net wat meer rust.Succes vast

  25/07/2016 at 8:00 am
 • Reply Lisanne

  Nog gefeliciteerd! Succes met je eerste werkdag vandaag!

  25/07/2016 at 9:26 am
 • Reply Kim

  Gefeliciteerd met je baan! En ik snap je volkomen. Ik begin per 1 augustus aan mijn nieuwe baan, na 5 maanden fulltime bij mijn mannetje te zijn geweest en ik zie er zo tegen aan om hem naar de opvang te brengen.

  25/07/2016 at 10:24 am
 • Reply Debbie

  Gefeliciteerd beide met jullie baan. Spannend hoor een hele nieuwe fase in jullie leven.

  25/07/2016 at 11:09 am
 • Reply Rosanne

  Gefeliciteerd! Wat fijn dat jullie beide zo snel een baan hebben gevonden!
  Veel succes met je eerste werkdag vandaag, komt goed 🙂

  25/07/2016 at 11:53 am
 • Reply Marijke

  Wat goed! Beiden gefeliciteerd! En heel benieuwd hoe je eerste dag is gegaan!

  25/07/2016 at 4:49 pm
 • Reply Marjon

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe banen! Ik kan me voorstellen dat het wennen zal zijn. Ik mag na de zomer ook eindelijk weer voor 4 dagen per week aan het werk, na zeker een jaar zo goed als werkloos te zijn geweest. Ik kijk er nu al een beetje tegen op hoe ‘druk’ het zal zijn i.v.m. nu, en wij hebben (nog) geen kinderen. Ik zou het leuk vinden als je eens blogt over hoe het je bevalt en hoe je alles combineert.
  En over je ervaring met de afhaalservice ben ik ook benieuwd! We wonen er bijna naast, maar toch lijkt het me wel handig.
  Succes je eerste werkweek!

  25/07/2016 at 6:08 pm
 • Reply Jolanda

  Allebei gefeliciteerd met jullie nieuwe bnen, goed zeg! Veel succes!

  25/07/2016 at 10:19 pm
 • Leave a Reply