Persoonlijk

Moments of Joy #41 – Allemaal ziektekiemen

Zo het was mij het weekje wel weer hoor! Het moederschap is sinds de komst van Fleur een grote uitdaging waarbij ik het gevoel heb opnieuw getest te worden. Het is en blijft een flinke zoektocht met Fleur en wij dachten dat het eindelijk iets beter ging, maar toen werd ze ziek. Dat was te verwachten met al die ziektekiemen hier in huis, maar ik had gehoopt dat het voor haar even klaar was. Tijd om terug te blikken op mijn afgelopen week. 

MAANDAG 

De eerste dag na de vakantie en ik moet even weer wennen. Ook de eerste dag dat ik weer meer zelf doe. Tot voor de vakantie hebben de oma’s en mijn zus veel geholpen met Aron ophalen van school, maar vanaf nu mag en kan ik het zelf weer doen. De dagen zijn zo druk geweest dat ik van de helft van de tijd niet meer weet wat ik gedaan heb. Maandag was zo’n dag dat ik heen en weer vloog en nog wat probeerde te werken. Probeerde idd, want ik ben momenteel zo moe dat het de helft van de tijd niet lukt om ook maar iets te doen. Aan het einde van de middag ging ik voor het eerst met drie kinderen naar zwemles en godzijdank ging het goed haha! Ik had een nood pakket mee voor Sofie en Fleur sliep gelukkig lekker in de draagzak. Aron kreeg bij zwemles een nieuw bandje dus het was wel tijd voor een klein feestje. Nog één bandje en dan mag hij afzwemmen voor zijn a-diploma. 

Dinsdag 

Ik breng Sofie naar de ukkie groep en ze heeft er gelukkig veel zin in! Ik ga daarna even richting het dorp om wat boodschapjes te halen en daarna haal ik Sofie alweer op. Thuis ben ik druk aan het opruimen en uitzoeken, want ondanks onze laatste verhuizing vind ik dat wij nog teveel spullen hebben. Declutteren dus. Tussendoor probeer ik nog wat te werken, maar het wil echt niet lukken knap irritant! Ik besluit maar een planning te maken voor advent of Joy die ik dit jaar weer op mijn blog ga houden. Lekker met de kerst bezig zijn, love it!

Woensdag 

Het was Robert zijn vrije dag en wij gingen druk in huis bezig. Er zijn nog wat meubels die wij aan het verven zijn en er lag een stapel met was dat weg gewerkt moest worden. ‘s Middags was Aron natuurlijk vrij en speelden wij samen spelletjes. Ik denk dat ik binnenkort wel een blogpost deel met Aron zijn favoriete bordspelletjes. Laat maar even weten of dat iets is. ‘s Avonds had Robert zaalvoetbal en kroop ik op de bank met kleine Fleur. Lekker knuffelen.

Donderdag 

‘s Ochtends breng ik Sofie weer naar school en ga ik daarna samen met Fleur op boodschap. Even snel heen en weer om daarna wat werk te verzetten, dacht ik. Ik merk dat ik productiever in huis ben dan met mijn blog. Ondertussen vraagt Fleur natuurlijk ook veel aandacht. Aan het einde van de ochtend haal ik Sofie weer op en wipt mijn moeder even binnen om te kijken hoe het hier gaat. ‘s Middags ruim ik het huis verder op en wacht ik tot Aron en zijn vriendje eraan komen voor kraamvisite. Ik klets gezellig met zijn moeder en de kinderen spelen ondertussen allemaal met elkaar. Zo gezellig!

Vrijdag 

Een halve schooldag voor Aron dus alles wat ik nog moet doen prop ik in de ochtend. Ik haal boodschappen en ga naar de linestudio waar mijn wenkbrauwen worden geëpileerd.  De hele dag merk ik dat Fleur anders is. Ze is rustig en eigenlijk heel moe. Sofie is precies het tegenovergestelde oef! Ik haal Aron op uit school en samen eten wij een broodje. Nog even wachten, want zijn beste vriendje komt op kraamvisite samen met zijn moeder en broertje. Fleur is mega onrustig en ik weet niet waar het vandaan komt. Toch is het gezellig en is ze weer mega verwend! Als de kraamvisite weg is valt Fleur als een blok in slaap in de box. Ik ben lichtelijk verbaasd en zeg nog dat dit niet klopt. Volgens Robert doe ik paniekerig, maar ik ken mijn baby en dit is niet mijn baby. De hele avond slaapt ze en heb ik tijd voor mezelf. Ik verf mijn haren, doe een gezichtsmasker op haha!

Zaterdag

Ik word wakker met een warme Fleur bovenop mij en mijn gevoel klopt. Ons kleintje is ziek. Ze ligt met hoge koorts bovenop mij en na het temperaturen en advies in winnen bij mijn zus besluit ik de huisartsenpost te bellen. Ze is nog onder de 3 maanden en haar temperatuur zit ruim boven de 38 graden. Wij mogen langskomen en brengen Aron en Sofie naar mijn schoonouders waar ze een broodje mogen mee-eten. Robert, Fleur en ik rijden door naar het ziekenhuis. Ze blijkt een griep te hebben waar haar hoge koorts vandaan komt. Rust is de key. Sofie gaat lekker uit logeren bij mijn ouders (voor het eerst in haar eentje).

Zondag 

Zondagochtend mogen wij een keer uitslapen. Sofie is altijd diegene die vroeg wakker is en nu sliepen wij allemaal tot half 9 wauw! Even bijtanken haha! Fleur oogt een stuk beter en haar koorts is gelukkig verdwenen. Wij doen niet zoveel. Ik moet echt hard aan het werk voor alle deadlines en achterstand die ik de laatste weken heb opgelopen. Ondertussen verft Robert de dressoir en speelt Aron met de duplo. Fleur ligt voornamelijk te slapen.

Een onrustig weekje ik ben benieuwd wanneer de rust terugkeert hier in huis. 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

  • Reply jolanda

    Wat vervelend dat Fleur ziek was! Hopelijk nu rustiger weekje. Wij houden ook van bordspelletjes, dus ben benieuwd naar Aron zijn favorieten.

    07/11/2017 at 9:30 pm
  • Leave a Reply