Persoonlijk

Moments of Joy #37 – Nesteldrang na de zwangerschap?

Happy Monday! Daar ben ik weer, helemaal fris en fruitig of nou ja zo goed als! De afgelopen week heb ik qua gevoel en alles een en onwijze sprong gemaakt en loop ik eindelijk met die grote grijs op mijn gezicht te genieten van ons gezin. Gisteren begon mijn werk weer na 12 weken amper geblogd te hebben moet ik nu mijn voorraad weer aanvullen. Maar eerst genoot ik nog even van een weekje helemaal niks doen. Lees je mee? 

Maandag 

Het weekend is weer voorbij en helaas moet Robert weer aan het werk. Gelukkig hebben wij weer een fijn weekend samen gehad. Mijn dagen bestaan vooral uit Sofie bezig houden en zorgen dat Fleur comfortabel is haha! Ik weet echt niet meer wat ik maandag allemaal gedaan heb behalve dat.

Dinsdag 

Dinsdagochtend gaat Sofie weer naar de speelgroep en ik besluit voor het eerst sinds 8 weken weer eens op de fiets te stappen. Ik was even vergeten hoe je flamoes voelt na een bevalling op de fiets. Ik doe samen met Fleur een boodschap en ga daarna snel weer terug. Het valt nog best tegen qua conditie, maar beetje bij beetje komt dat ook terug. Ik ben dinsdag mega gefrustreerd en verdrietig, omdat Fleur maar blijft spugen. Uiteindelijk volg ik nog wat tips van Carmelina op.

Woensdag 

De hele nacht heb ik weer met Fleur gelegen, ze spuugt zoveel dat ik haar niet in haar bedje durfde te leggen. Ik bel de huisarts die gelukkig een kijkje komt nemen. Er is niks ergs te zien behalve dat mevrouw zich snel verslikt doordat ze teveel binnen krijgt. Er komen ‘s middags nieuwe spenen voor de fles binnen en dit moet hopelijk het probleem gaan oplossen. Het zijn spenen voor prematuren met een klein gat dus. Ik merk ‘s middags godzijdank al veel verschil. Ze drinkt rustiger en naast een mondje terug geven gebeurt er verder niks. YES! Ik ben zo blij dat ze niet meer spuugt en er komt direct een soort van rust over mij heen. Rust die ik zocht en nodig had, omdat het eigenlijk helemaal niet goed met mij ging. Ik moest goed op mezelf letten en als dit niet lukte kwam ik zelf in de molen terecht. Want met een pasgeboren baby moet je wel een beetje kunnen lachen toch?

Donderdag 

Donderdag ochtend gaat Sofie eigenlijk naar de speelgroep, maar ze is helemaal niet fit. Ik besluit haar thuis te houden en dit vind ze niet erg. Vriendinnetje Natasja komt namelijk op kraamvisite en Sofie is dol op gezelligheid. We kletsen lekker en ze knuffelt met Fleurtje. Die overigens nog steeds niet gespuugd heeft. Terwijl Natasja er is overvalt alles mij en merk ik dat ik voor het eerst met een rustig en gelukkig gevoel naar ons meisje kijk. Ik ben onwijs blij met dit gevoel en merk dat ik door dit alles weer een beetje mezelf begin te worden. Ik maakte mij blijkbaar best veel zorgen.

Vrijdag 

Bestaat er ook zoiets als nesteldrang na de bevalling? Ik kan echt merken dat ik weer gelukkiger aan het worden ben. Ik had echt behoefte aan puinruimen. Weg met alle chaos in huis. Dit moest ook wel, want zaterdag zouden wij een fotoshoot hebben. Ik ben er eigenlijk de hele dag mee bezig en het is fijn om weer energie te hebben om dit soort dingen te doen. Ik heb wekenlang voornamelijk op de bank gelegen van de pijnen in mijn lijf en dat is gelukkig nu allemaal voorbij. Ook ben ik weer aan het genieten en wat is dat fijn zeg! ‘d Avonds heb ik een heerlijke avond met Robert en Fleur op de bank.

Zaterdag 

Zaterdagochtend hebben wij de fotoshoot die wij cadeau kregen van mijn schoonouders. Een super leuk kraamcadeau (TIP!). ‘s Ochtends nog even de laatste troepjes opruimen en dan zijn wij er klaar voor. Vriendinnetje Sharmayne komt de foto’s maken en ik vind dat zelf erg ontspannen. Ik ken Sharmayne en ik weet hoe ze werkt. Er worden diverse foto’s gemaakt en de eerste previews zijn al prachtig! Ik geniet enorm van dit moment en ook Robert geeft later aan dat ie mij zag genieten en dat ik eindelijk breed uit kan lachen. Alles komt goed, alles komt goed!

‘s Middags slapen Sofie en Fleur en Aron speelt boven met zijn lego. Ik wilde eigenlijk spelletjes spelen met hem, maar hij wilde boven spelen. Ik besloot maar achter mijn pc te kruipen. Sharmayne had al wat foto’s gestuurd en ik besluit ze gelijk te gebruiken voor mijn blog. Een frisse wind er door is niet verkeerd. Robert is ondertussen in de schuur bezig met mijn nieuwe bureau. Hij heeft zoveel rest hout of hout van meubels die wij voorheen hadden dat ie zelf wat in elkaar gaat zetten. De iMac staat nu nog op de eetkamertafel, maar daar stoor ik mij enorm aan. Nog even geduld en dan kan ik op mijn eigen plekje werken.

Rond thee tijd krijgen wij kraamvisite van vrienden, gezellig! Ik geniet echt van de kraamvisite en vind het heerlijk om Fleur te delen met anderen. Het is een gezellig middag, lekker kletsen, ouwehoeren en genieten van onze kinderen. Na de visite gaan wij hapjes eten. Dit zouden wij vrijdag doen, maar dat liep even anders. Een gezellig avondje samen! Op een gegeven moment leggen wij Sofie op bed en kijken wij met Aron nog naar Dance Dance Dance. Ondertussen ben ik met Marlieke aan het kletsen over mijn logo, ik vond hem te vrolijk en wilde graag herfst kleuren niet veel later had ik.

Oh en zie je mijn lijf? Zo bijzonder dat een paar weken geleden dat allemaal nog op spanning stond en het nu gewoon bijna allemaal alweer weg is. Wat is een vrouwen lijf toch fascinerend.

Zondag 

Fleur heeft weer een onrustig nachtje, ze heeft krampjes en ik besluit haar bij mij te nemen. De nachten duren hierdoor alleen een stuk langer. Ach zondag is toch een rustige dag. Robert heeft zondagochtend voetbal en ik en de kinderen kijken Formule 1. Aron is groot Max fan haha! Ondertussen ben ik wat aan het werken voor de blog. Mijn verlof zit er namelijk op! (Lees ook: Daar ben ik weer!) ‘s Ochtends komen mijn zus en nichtje baby knuffelen met Fleur. Mijn nichtje kijkt er al zo lang naar uit.

‘s Middags besloot ik achter mijn pc te kruipen. Sofie was met mijn ouders mee en Aron was lekker aan het spelen. Ik bewerkte wat foto’s zodat ik komende week productief aan de slag kan. Aan het einde van de middag kwamen er nog 2 koppels vrienden langs. Zo gezellig, ze hebben heerlijk met Sofie geknuffeld en het was gewoon gezellig. Fleur krijgt zoveel lieve aandacht en leuke cadeautjes.

‘s Avonds kroop ik lekker op de bank. Ondanks dat ik visite heel erg leuk en gezellig vind kost het wel elke keer veel energie. Lekker bijkomen met een serie dus.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

  • Reply Stefanie

    Zo fijn dat Fleur nu een stuk minder spuugt en jij meer kunt ontspannen! Ik had na m’n derde zwangerschap ook nog heel lang ‘last van nesteldrang’. Ik vond het wel handig 😉 En inderdaad heerlijk om zonder pijn bezig te zijn!

    02/10/2017 at 1:09 pm
  • Leave a Reply