Persoonlijk

Moments of Joy #36 – Terug naar het echte leven

Joehoe! Daar ben ik weer! Happy Monday! Ik heb sinds een aantal weken eindelijk weer een korte weekoverzicht voor jullie klaar staan. Ik heb deze keer ook weer minder foto’s, ik wil namelijk kijken hoe ik het vorm ga geven. Meer schrijven en minder foto’s of meer foto’s en minder tekst. Ik hoor ook graag wat jullie graag zien/lezen. 

Maandag 

Het weekend zit er weer op en het is weer tijd om het alleen te doen. Sofie heeft gelukkig een goede dag en speelt heerlijk met de blokjes. Ik probeer weer wat huishoudelijke taken op mij te nemen en gooi wat wasjes in de wasmachine. Fleur heeft ook een goede dag dus ik kom ook aan die dingen toe. Aan het einde van de dag is ze er klaar mee en wil ze graag knuffelen. Ik knoop haar in de draagdoek en kan ondertussen ook nog met Sofie bezig.

Dinsdag 

Oh kleine meisjes worden groot! Bij ons in de straat is een peuterspeelgroep en  wij gaan er kijken. Samen met mijn moeder loop ik ‘s ochtends die kant op en al snel blijkt dat Sofie daar wil blijven. Euh oké.. Daar was ik niet helemaal op voorbereid, maar na een een kus en een knuffel laat ik mijn kleine meisje achter. Samen met mijn moeder drink ik een kop thee/koffie en wachten wij tot we Soof weer kunnen ophalen. Ze heeft een leuke ochtend gehad en donderdag mag ze weer komen. De rest van de dag doen wij niet zoveel. Fleur is onrustig en spuugt veel. Ik besluit daarom rustig met haar op de bank te kruipen.

Woensdag

Yess! Ik werk de laatste pil van mijn kuur naar binnen, ik ben er ook echt klaar mee! Vieze dingen, maar ze hebben er wel voor gezorgd dat ik snel weer beter ben/was. Woensdagochtend doen wij lekker rustig aan in huis. Fleur blijft onrustig slapen en veel spugen en ik ben er druk mee. Ook Sofie is onrustig en test mij flink uit. Ik besluit mij te focussen op hen en de rest komt wel weer. ‘S middags is Aron vrij en samen besluiten wij lekker films te gaan kijken.

Donderdag

Sofie en Aron zijn beide naar school en ik besluit richting de supermarkt te wandelen. Dit is 1,5 km heen en terug en blijkt echt een beetje te gek. Ik had de boel flink onderschat haha! Soms vergeet ik dat Fleur nog maar 2.5 weekjes oud is en dat mijn lijf nog aan het herstellen is van de bevalling en het ziek zijn. Na de winkel heb ik nog even tijd om bij te komen. Ik besluit Fleur in de draagdoek te doen en op die manier Sofie op te halen. Sofie is erg moe van het spelen op de speelgroep en wil niks meer. Ze hangt wat op de bank en daarna gaat ze slapen. Eigenlijk heb ik nu vrije tijd, maar ik krijg niks uit mijn handen. Ik kijk wat video’s op youtube en daar blijft het bij.

Vrijdag 

Ik was blij dat de vrijdag voorbij was! Ik ben enorm zoekende naar wat Fleur wil, wat ze prettig vindt en dat kost best veel energie. Ik merk aan haar dat ze niet helemaal tevreden is. Ik probeer een andere fles en ik kom via een vriendin aan een Swaddle Me. Ik hoop echt dat dit werkt. Tussen de middag haalt mijn moeder Aron op en opeens belt ze mij. Toen ik haar naam zag staan wist ik dat er iets gebeurt was met Aron. Aron is gevallen met de fiets en moet naar de huisarts toe. Gelukkig kan Robert naar hem toe. Zijn kin moet geplakt worden. Gelukkig valt het verder allemaal mee. Zijn kaak is gevoelig en eten lukt niet echt, maar oma komt nog toetjes brengen en samen met opa brengen ze zijn fiets. ‘s Middags doen wij wederom weer rustig aan. Aron heeft last van zijn gezicht en moet bijkomen van de schrik. En ook ik moet bijkomen.

Zaterdag

Yes weekend en Robert is vrij! Ik merk dat ik er elke keer naar uit kijk dat hij vrij is. Samen doen we lekker rustig aan en Robert neemt de grote kinderen mee op boodschap. Kan ik ondertussen even stofzuigen en dweilen zonder dat alles direct weer vies is haha! ‘s Middags is Robert in de tuin bezig en relax ik op de bank. De grote kindjes spelen lekker om Robert heen. ‘s Avonds besluiten wij pannenkoeken te eten, omdat dit lekker zacht is voor Aron zijn kaken. Na het eten mag Aron op blijven om samen met ons dance dance dance te kijken.

Zaterdags merk ik ook dat ik bepaalde dingen kan plaatsen bij Fleur. Ik heb andere flessen in gebruik waardoor ze minder/niet spuugt en vrijdag op zaterdag heeft ze de hele nacht geslapen in de swaddle me. Ze slaat zichzelf elke keer wakker en op deze manier lukt het haar niet. Zaterdagmiddag leg ik haar op haar buikje in de box en slaapt ze ook heerlijk rustig. Die stomme armpjes ook haha! 😉

Zondag 

Zondagochtend begint lekker rustig. Robert moet weer voetballen en ik besluit de meisjes in bad te doen. Eens zien of het mij lukt om Fleur in bad te doen terwijl Sofie om mij heen dartelt. Aron kijkt er niet naar om en relaxt verder. Het lukt mij en dat is natuurlijk super fijn, zo kan ik Fleur in bad toen wanneer ik er tijd voor heb en hoef ik niet te wachten tot Sofie slaapt of op schooltje is. Daarna ruim ik wat op in huis en knuffel ik veel met Fleur. Ze wil niet in de box liggen dus dan maar lekker bij mij. ‘S middags krijgen wij kraamvisite en daar was ik ook aan toe. Ik heb zin om Fleur te laten zien en om weer onder de mensen te komen. ‘s Avonds kijken Robert en ik lekker televisie en gaan wij op tijd naar bed. Eens zien hoe laat Fleurtje komt.

Op naar een nieuwe week waarbij het planbord alweer wat voller begint te raken. Fijn! Hoe was jullie week? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

3 Comments

 • Reply Nienke

  Je doet het geweldig! Een nieuwe baby moet je echt leren kennen vind ik, dat heeft tijd en aandacht nodig. (Dat merkte ik zelfs weer bij onze vierde baby..) Niet teveel willen hoor, je bent nog kraamvrouw 😉

  25/09/2017 at 12:19 pm
 • Reply zebrazonderstrepen

  leuke week, neem maar rustig je tijd om op adem te komen

  25/09/2017 at 5:11 pm
 • Reply Inge

  Dat herken ik zo.. De eerste periode ben je echt even zoekende. Ik dacht bij de tweede oke bij de eerste ging het zo dus goed onthouden en hoppakeee… Uh dat ging even anders het is toch echt een eigen individuutje met andere wensen.. Bij beide kids hielp inbakeren enorm. Voor mijn zoon de puckababy en mijn dochter werd daar nog wakker in en sliep fijn in de woombie. Alles komt weer goed!

  30/09/2017 at 2:20 pm
 • Leave a Reply