Persoonlijk

Moments of Joy #33 – 40 weken zwanger!

Happy monday everyone! Net als elke maandag is het ook deze maandag tijd voor een nieuwe wekelijkse update. Nog steeds niet zo spannend als dat ik gehoopt had, maar hé er is er weer eentje. Kijk je mee? 

MAANDAG 

Zo hé wat een heerlijke dag. Ik voel me zo goed! Samen met mijn zus ga ik even wat boodschappen halen en daarna komen mijn zus en moeder met mij mee naar huis om even wat kleine klusjes voor mij te doen. Fijn alle hulp die ik momenteel van iedereen krijg. De rest van de dag hang ik op de bank, want het boodschappen doen kost veel energie. Na het eten wil ik graag de deur uit en lopen wij met z’n allen nog een rondje om het water voor ons heen. Heerlijk even zo samen. Tegen  22:00 uur die avond begint mijn buik enorm te rommelen en komt er een lekker ritme in. Zal het nu dan echt? Tussendoor begeeft de wasmachine het ook nog even wat natuurlijk weer de nodige onrust geeft zo vlak voor een bevalling.

DINSDAG 

Helaas gebeurt er die nacht niks, na een nacht wakker liggen zit ik er even door en app ik mijn moeder of de kinderen daar heen kunnen. Ik moet bijslapen en hoop stiekem dat de rust ervoor zorgt dat het doorzet. Helaas blijkt het ‘s middags helemaal weg te zijn. Ik lig bijna de hele dag op de bank of op bed en kijk een heleboel afleveringen van Call the midwife op Netflix, leuke serie! Tijdens het eten zijn de kinderen weer thuis en ik ben blij ze weer om mij heen te hebben. Na het eten komt mijn vader nog een poging doen om de wasmachine te reanimeren, maar het blijkt echt einde verhaal. Tijd om een nieuwe te bestellen. Nadat wij de wasmachine besteld hebben voel ik mij weer bijzonder goed. Zal het spanning zijn geweest? Een kraamweek zonder wasmachine is natuurlijk ook niet heel chill.

WOENSDAG

Ik ben al vroeg wakker en zie dat Coolblue ook al op tijd komt voor de wasmachine, ideaal! Ook fijn dat Robert vrij is, want nu kan hij de jongens helpen. Niet dat het nodig is haha! Ik kruip even lekker achter mijn computer om mijn mailbox bij te werken (tja je moet toch wat) en om nog wat dingetjes in huis te halen voor de baby. Ik had nog wat dingen nodig voor de geboortekaartjes. Daarna deden wij even een rondje door het winkelcentrum, ik wilde perse de deur uit haha! We haalden nog even wat dingen voor het nieuwe schooljaar van Aron op en en gingen daarna snel weer naar huis. Tijd voor de lunch en mijn middagdutje haha. Daarna wil ik weer naar buiten en lopen wij een rondje om het water heen aan de andere kant van de weg. Heerlijk even de deur uit. Robert zijn ouders komen ook nog even en trakteren ons op een ijsje. Lekker! ‘S avonds hangen wij voor de verandering weer op de bank.

DONDERDAG

De dag lijkt goed te beginnen. Ik heb wel wat energie en besluit om even achter mijn computer te kruipen om wat mails te beantwoorden en inspiratie uit te werken. De kinderen doen hun best om samen te spelen, maar het lijkt hun vandaag niet te lukken. Tussen de middag gaat Sofie op bed en ook Aron en ik besluiten de bank op te gaan om lekker te relaxen. Als ik net slaap staat mijn zus voor de deur en sindsdien voel ik mij niet lekker. Ik heb weer voorweeën en kan niet wachten tot Ro thuis komt. Ik heb al een paar dagen zin in patat en Robert neemt het mee. Vanaf het moment dat hij ja zegt heb ik er geen zin meer in, maar eet het braaf op haha! Daarna plof ik op de bank en neemt Robert de kinderen over. Mijn buik is alweer zo onrustig. Wanneer de kinderen op bed liggen ga ik Call the midwifes kijken en als Robert klaar is beginnen wij met that 70’s show, love it! Om 21:00 uur besluiten wij naar boven te gaan, ik ben moe en blijf maar misselijk. Tijd voor een nachtje doorhalen.

VRIJDAG

En dat lukt! ik slaap weer klokje rond en kan er weer even tegenaan. Hallo 40 weken, wederom tik ik je weer aan haha! Vanaf dat ik zwanger ben weet ik eigenlijk wel dat ik over die 40 weken heen ga en dat scheelt een hoop. Nu begint het spannend te worden, want het kan nu echt elk moment gebeuren en dat besef ik mij goed. Vandaag heb ik niks op de planning staan en wil ik wat kleien etc met de kinderen. Ook komen de spullen voor het trakteren binnen en maak ik de traktaties alvast klaar voor Aron. Kan ie dat zo meenemen als school weer begint. De rest van de dag doe ik weer weinig en ‘s avonds hebben Robert en ik een filmavond.

ZATERDAG

Een nieuwe dag! Na een slechte nacht wil ik er toch het beste van maken. Ik wil de deur uit en samen doen wij boodschappen. Toch best pittig als je lijf niet meer meewerkt, maar het is heerlijk om weer even de deur uit te zijn. Daarna rommel ik wat aan in huis en geniet ik van de kinderen en Robert. Ze zijn druk buiten bezig en dat uitzicht bevalt mij wel. Aron vraagt al de hele week om pizza te bakken dus samen met Ro gaat hij in de keuken om vlees, fruit en groente snijden voor op de pizza. Daarna eten wij met z’n allen op de bank pizza. Heerlijk dagje zo! ‘s avonds kijken Robert en ik wederom weer films. Op naar een nieuwe dag.

ZONDAG

Robert besluit vroeg uit bed te gaan om het boksen te kijken, mafkees haha! Ik ga er uit zodra hij weer in bed duikt, want de kinderen zijn inmiddels wakker. De hele dag doe ik vrijwel niks haha! Morgen moet Ro weer aan het werk dus ik probeer het zo rustig mogelijk te doen, zodat ik mijn energie weer door de weeks kan gaan gebruiken.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

  • Reply zebrazonderstrepen

    spannend!!!

    28/08/2017 at 3:28 pm
  • Leave a Reply