Happy momlife

shutterstock_493048780
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een auto

Wij hebben nu ongeveer een jaar een auto, maar voor die tijd hadden wij geen auto en deden alles op de fiets. Robert kreeg na zijn studie een baan in Groningen waardoor hij wel met de auto moest, de trein was niet te doen en hij moest ook langs klanten. Er moest dus een auto komen. Wij kwamen uit op onze freddy maar de zoektocht kostte wel wat tijd. Maar waar moet je allemaal aan denken bij de aanschaf van een auto?

Welke auto past bij jou?

Wij moesten direct op zoek  naar een gezinsauto en wilden wel een ruime waar de kinderwagen ook goed in past en waar drie autostoeltjes op de achterbank kunnen staan. Daarbij heeft iedereen natuurlijk wensen. Wil je een luxe uitvoering? En misschien heb je wel een voorkeur qua bekleding. Schrijf op wat je wil, dit kan helpen bij het vinden van de juiste auto.

De juiste verzekering 

In Nederland ben je verplicht om minimaal een WA verzekering  voor je auto te hebben. Ben je onverzekerd? Dan is de kans aanwezig dat je een boete ontvangt. Daarom moet je direct je auto verzekeren zodra hij op je naam staat. Een WA verzekering is de goedkoopste verzekering. Bij Allsecur krijg je naast een goede verzekering ook nog een heleboel autoverzekering extra’s.  Zo kun je in de winter en zomer je auto gratis laten checken bij Kwikfit. Ideaal! En wanneer je schade hebt en je kunt niet meer verder rijden na een ongeluk, zorgt Allsecur ervoor dat jij en je mede inzittende thuis gebracht worden. Of wat dacht je van vervangend vervoer wanneer je voertuig bij een schadeherstel bedrijf of garage is? Allemaal mooie extra’s die een verzekering nog prettiger maken.

Check de Kilometerstand 

Via de website van de RDW kun je de kilometerstand van een auto checken, je kunt dan via de website het kenteken invoeren en dan krijg je te zien of de kilometerstand in orde is. Het kan voorkomen dat er een vervanging is geweest van het motorblok en dan kan de kilometerstand ook onlogisch zijn. Mocht er iets niet kloppen dan is er altijd nog de mogelijkheid om een rapport op te vragen van de tellerstanden. Hierin kun je ook zien wanneer de stand onlogisch is geworden.

Overschrijven

Wanneer je besluit een voertuig te kopen dan moet het voortuig overgeschreven worden. Dit kan bij geselecteerde postnl balie’s, bij garagehouders zelf of bij een balie van de RDW. Bij het kentekenbewijs (het pasje) hoort een tenaamstellingscode dit is een negen cijferige code die veel mensen kwijt raken. Mocht men deze kwijt zijn dan moet hij opnieuw een tenaamstellingscode aanvragen bij de RDW. Met deze twee items kan het voertuig opnieuw tenaamgesteld worden.

Waar dacht jij aan bij het kopen van een nieuwe auto? 

Facebook Comments

Share this post