Happy momlife

IMG_1417
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Moeder worden: wat ik niet verwacht had

Aron is alweer bijna 9 jaar, en Sofie is 4 jaar. Binnenkort mag Fleur haar 2e verjaardag vieren. Het moederschap vliegt voorbij! Echt voor ik het weet gaat Aron naar het voortgezet onderwijs, hou op! Op zo’n belangrijk moment denk je toch wel weer terug aan eerdere jaren, aan de mooie dagen van toen maar ook aan de wat lastigere momenten. Het krijgen van een kindje is natuurlijk sowieso nogal een belevenis, maar wat er op volgt heeft echt zo zijn hoogte- en dieptepunten. Het is natuurlijk ook moeilijk om te weten wat je kunt verwachten – het is allemaal zo nieuw en spannend! Het leek mij in ieder geval wel leuk om eens te kijken naar dingen die voor aanstaande ouders, ouders met jonge en ook wat oudere kindjes vast wel bekend zullen klinken!

  • De tijd vliegt: Ja, het is natuurlijk een cliché, maar kinderen groeien zo snel! Het lijkt echt pas gisteren dat Aron nog een klein, stil lief baby’tje was dat vooral sliep en at. Inmiddels is hij enorm gegroeid, heeft hij echt een eigen persoonlijkheid en verbaas ik me soms over hoe snel hij van alles oppikt. De eerste stapjes liggen allang weer achter ons, Ze kletsen alle drie de oren van mijn kop en zorgen samen voor een heleboel gezelligheid in en om het huis. Het klinkt soms een beetje overdreven als mensen vertelden dat je kinderen volwassen zijn voordat je het weet, maar zo langzamerhand wordt het steeds begrijpelijker!
  • Kinderen veranderen je leven en je huis: Ook zo’n cliché uitspraak, maar daarom niet minder waar. Het huis was wat me vooral verbaasde – zodra je kleintje wat groter en nieuwsgierig wordt mag je aan de slag met beveiliging voor stopcontacten, speciale knoppen voor de keukenkastjes en hebben we bovendien heel wat tijd gespendeerd aan online traphekjes vergelijken om de juiste te vinden om te voorkomen dat Aron, Sofie en Fleur  van de trap zouden tuimelen.
  • Winkelen: Hoe leuk het is om voor de kinderen op zoek te gaan naar leuke broeken, shirts en andere dingen! Ik hou zelf eigenlijk helemaal niet van winkelen voor kleding, maar als ik voor de kinderen aan het kijken ben is het echt een stuk leuker. Het is natuurlijk echt irritant als iets niet meer te vinden is (looking at you, HEMA!), maar er is voor kinderen gelukkig echt veel te vinden. Dat maakt de keuze wel weer lastiger natuurlijk, maar toch…
  • De was: Oh man, het is inmiddels wel minder, maar kleine kinderen zorgen echt voor veel was… Broeken, shirts, luiers, slabbetjes, dekentjes, beddengoed, handdoeken… Het is allemaal wel in kleine maatjes, maar als er heel veel van is raakt je wasmachine toch wel vol! In een huis met een kind is er echt geen dag zonder was haha. Gelukkig hoef ik hier vaak niet zelf voor te zorgen, en heb ik een super man die de was voor zijn rekening neemt.

Dit lijstje is natuurlijk nog maar een kleine greep uit hoe ik de afgelopen jaren beleefd heb, en er zullen vast nog dingen zijn die ik nu vergeten ben! Punt is in ieder geval dat hoe veel boeken je ook leest, cursussen je ook doet en films je ook kijkt – moeder (of vader!) worden is echt een gebeurtenis die je zal blijven verbazen.

Facebook Comments

Share this post