Moederschap sponsored stories

Moeder worden: wat ik niet verwacht had

Aron is inmiddels alweer bijna drie jaar, en ons verjaardagsfeest komt met rasse schreden dichterbij! Een tijdje geleden las je al dat ik inspiratie aan het opdoen was voor voor traktaties enzo, maar ondertussen gaan er ook andere gedachten door mijn hoofd. Op zo’n belangrijk moment denk je toch wel weer terug aan eerdere jaren, aan de mooie dagen van toen maar ook aan de wat lastigere momenten. Het krijgen van een kindje is natuurlijk sowieso nogal een belevenis, maar wat er op volgt heeft echt zo zijn hoogte- en dieptepunten. Het is natuurlijk ook moeilijk om te weten wat je kunt verwachten – het is allemaal zo nieuw en spannend! Zo vlak voor Aron’s verjaardag leek het me in ieder geval wel leuk om eens te kijken naar dingen die voor aanstaande ouders, ouders met jonge en ook wat oudere kindjes vast wel bekend zullen klinken!

  • De tijd vliegt: Ja, het is natuurlijk een cliché, maar kinderen groeien zo snel! Het lijkt echt pas gisteren dat Aron nog een klein, stil lief baby’tje was dat vooral sliep en at. Inmiddels is hij enorm gegroeid, heeft hij echt een eigen persoonlijkheid en verbaas ik me soms over hoe snel hij van alles oppikt. De eerste stapjes liggen allang weer achter ons, hij babbelt wat af en nu hij bijna drie jaar is komt zijn eerste schooldag steeds dichterbij. Het klinkt soms een beetje overdreven als mensen vertelden dat je kinderen volwassen zijn voordat je het weet, maar zo langzamerhand wordt het steeds begrijpelijker!
  • Kinderen veranderen je leven en je huis: Ook zo’n cliché uitspraak, maar daarom niet minder waar. Het huis was wat me vooral verbaasde – zodra je kleintje wat groter en nieuwsgierig wordt mag je aan de slag met beveiliging voor stopcontacten, speciale knoppen voor de keukenkastjes en hebben we bovendien heel wat tijd gespendeerd aan online traphekjes vergelijken om de juiste te vinden om te voorkomen dat Aron van de trap zou tuimelen.

Ik hou natuurlijk wel van winkelen voor spullen in en om het huis, maar dat zijn toch de iets minder spannende aankopen.

 • Winkelen: Hoe leuk het is om voor Aron op zoek te gaan naar leuke broeken, shirts en andere dingen! Ik hou zelf eigenlijk helemaal niet van winkelen voor kleding, maar als ik voor Aron aan het kijken ben is het echt een stuk leuker. Het is natuurlijk echt irritant als iets niet meer te vinden is (looking at you, HEMA!), maar er is voor kinderen gelukkig echt veel te vinden. Dat maakt de keuze wel weer lastiger natuurlijk, maar toch…
 • De was: Oh man, het is inmiddels wel minder, maar kleine kinderen zorgen echt voor veel was… Broeken, shirts, luiers, slabbetjes, dekentjes, beddengoed, handdoeken… Het is allemaal wel in kleine maatjes, maar als er heel veel van is raakt je wasmachine toch wel vol! In een huis met een kind is er echt geen dag zonder was haha. Gelukkig hoef ik hier vaak niet zelf voor te zorgen, en heb ik een super man die de was voor zijn rekening neemt.

Dit lijstje is natuurlijk nog maar een kleine greep uit hoe ik de afgelopen jaren beleefd heb, en er zullen vast nog dingen zijn die ik nu vergeten ben! Punt is in ieder geval dat hoe veel boeken je ook leest, cursussen je ook doet en films je ook kijkt – moeder (of vader!) worden is echt een gebeurtenis die je zal blijven verbazen.*

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

5 Comments

 • Reply Sharmayne

  Ik vind wassen heerlijk dus dat vind ik niet zo heel erg maar je wereld maakt een kwart slag als je mama bent dat is zeker!

  13/12/2013 at 3:33 pm
 • Reply Debbie

  Wat leuk zo,n kleine terug kijk, en dit ga ik straks ook allemaal meemaken en kan niet wachten tot het echt allemaal gebeurd. Natuurlijk zullen er moeilijke en minder leuke momenten zijn, maar de liefde die je terug krijgt van zo,n kleintje is onbetaalbaar.

  13/12/2013 at 4:55 pm
 • Reply Sas

  Wat een leuk stukje!

  13/12/2013 at 5:03 pm
 • Reply Manon

  Leuk om te lezen 🙂 leuk dat je ook “minder leuke” dingen deelt in plaats van: mama zijn is alleen maar geweldig, fantastisch en fijn!

  13/12/2013 at 5:14 pm
 • Reply Esmiralda

  Zo herkenbaar !!! Daarnaast doe ik nu veel dingen anders in de opvoeding bij mijn tweede dochter,,, Van de eerste leer je een hoop. Goede maar ook slecht dingen.. :-)…

  13/12/2013 at 8:31 pm
 • Leave a Reply