Moederschap sponsored stories

Moe, moeier, moeder

Ik ben vast niet de enige moeder die deze periode moe is net als mijn kinderen overigens. De december periode is slopend voor de kindjes, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik best een koffie infuus zou willen. Gekheid natuurlijk want ik kan er zelf ook veel aan doen om de decembermaand in het vervolg een stuk rustiger te maken. Ik ben nogal een ster in het vol plannen van mijn decembermaand en dat komt natuurlijk ook door alle feestjes en verjaardagen die wij in de maand december hebben. 

Toch wil ik volgend jaar meer energie hebben om de dagen voor kerst en na kerst door te komen. Wat ik hiervoor zou willen doen? En wat mijn tips zijn om tot dusver nog een beetje rust te hebben vertel ik je graag.

Vaste werktijden 

Voorheen was ik verspreid over de dag aan het bloggen en eigenlijk was dat te gek. Ik was ‘s avonds soms nog tot laat bezig en besloot toen Fleur geboren was dat de avonden voor me-time zijn tenzij het echt niet anders kan. Ik blog dus alleen nog maar overdag en dat gaat tot dusver goed. Ik heb ‘s avonds lekker tijd voor mezelf en kan goed tot rust komen met een serie of een leuke film.

Op tijd op bed 

Ik heb een vaag ritme gekregen sinds Fleur haar “gedoe” en daardoor denk ik dat ik weinig slaap nodig heb. Dit is natuurlijk niet zo. Ik moet vaker eerder in ons fijne boxspring duiken om lekker een lange nacht door te slapen. De ochtenden zijn vroeg (Sofie is om 06:00 uur klaar wakker) en dan moet ik natuurlijk ook wakker zijn. Ik kan dus het beste ‘s avonds vroeg naar bed gaan en al helemaal in deze periode.

De buitenlucht in 

Van de buitenlucht krijg ik een energiekick en ik vind het heerlijk om met de meisjes te wandelen. Soms mis ik wel een duo wagen, want Sofie is deze periode ook meer moe. Ik ga dus Minimaal met haar wandelen, omdat ze het niet trekt. Ik denk dat ik het de komende week toch nog wat extra ga doen en ook tijdens de feestdagen even lekker ga wandelen. Er zit een fijn natuur gebied tegenover ons huis en het is er heerlijk om te wandelen. Ook kan ik natuurlijk Fleur veel in de drager doen tijdens het wandelen en Sofie in de wandelwagen. Goede workout ook om een 5KG+ baby te dragen en stevig door te stappen.

Gezond eten 

En dit is misschien wel het moeilijkst in deze periode. Gezond eten… Al die lekkere koekjes, chipjes, taartjes en ga zo maar door zijn natuurlijk hartstikke welkom in deze periode maar absoluut niet goed voor je energie. Door de suiker krijg je een sugar rush en daarna een vreselijk dip. Keuzes mensen keuzes. Ik kan het niet laten staan jij wel?

Nog even en het zit er weer op. Ik probeer ondanks mijn vermoeidheid er wel mega van te genieten, want straks moet ik weer een jaar wachten op deze periode. Heb jij nog tips voor meer energie deze periode? 

Dit bericht is geschreven in samenwerking met complete boxspring
Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

No Comments

Leave a Reply