Happy momlife

snelle huishoudroutine
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Mini huishoudroutine als de kids slapen

Iedere ouder herkent dit denk ik wel, je kinderen liggen op bed je komt beneden en overal liggen nog troepjes. Wij kunnen allebei niet rustig op de bank ontspannen als er nog van alles rond slingert wat er niet hoort rond te slingeren. Daarom heb ik iedere avond, zodra de kinderen op bed liggen doe ik nog wat standaard klusjes voor dat ik op de bank plof met een kop thee.

1// Alle vieze kleding bij de was – De kinderen kleden zich hier beneden altijd om, dit komt mede doordat wij de badkamer beneden hebben. Ik verzamel alle kleding die de kinderen hebben laten slingeren en leg het in de wasmanden neer.

2// Alle speelgoed opruimen – De kinderen ruimen zelf altijd hun speelgoed op, maar ze laten nog wel eens wat slingeren of vergeten het speelgoed onder de kast of onder de bank weg te halen. Ik haal alles daar weg en ruim het op. Soms kies ik er voor om even snel al het speelgoed te sorteren (lekker ondankbaar klusje trouwens). 

3// Allesreiniger spray- Als al het speelgoed aan de kant is ga ik aan de slag met de allesreiniger spray. Even over de tafels en stoelen heen en alles is weer lekker fris. Ik kan echt niet zonder allesreiniger spray haha! 

4// Stofzuigen – Als ik dat gedaan heb gaat de stofzuiger er nog even vluchtig doorheen, zodat ik alle kruimels weg heb rondom de eetkamer tafel en rondom de salontafel. Ook gaat de stofzuiger even over de bank, want ik haat het om tussen de kruimels te zitten.

5// Dweilen – Als het nodig is dweil ik ook nog de hele boel, zodat ik dat in de ochtend niet meer hoef te doen. Dit doe ik niet iedere avond, omdat het niet altijd nodig is.

En als dat allemaal gedaan is dan is het tijd voor de televisie, een warme kop thee en een simpel koekje. 

 

Facebook Comments

Share this post