Comments (9)

Ik doe het ook en ja ik eet dus wel vlees, maar dan veel minder. Het gaat inderdaad best makkelijk en je went er ook aan vind ik 🙂

Mooie stap! Zo zijn wij ook gaan ‘leven’ een half jaar terug ongeveer! Voor ons begon het na het zien van de documentaire ‘cowspiracy’ op Netflix. Daarin laten ze vooral zien wat de invloed van de vleesindustrie is op het milieu. Wij als mens hebben voldoende aan 2-3 x per week vlees. Maar in principe kunnen we ook zonder. Daarom ben ik zelf sinds twee maand vegetarisch 🙂 de rest van het gezin eet nog zo’n drie keer per week vlees.

Nee wij eten ook vaak.soep zonder vlees of lekker met vis! Champignons zijn mijn lievelingseten dus dat helpt ook 🙂

Daarom eet ik dus al 12 jaar geen vlees. Tony krijgt wel 2x per week vlees bij het kdv. Maar voorzichtig wezen met vleesvervangers, zit vaak ook een heleboel slechts in helaas. Ik zag dat je ooit het boek Veggie Kids had gelezen? Die geeft misschien wat inspiratie 🙂

Wij eten ook sinds ongeveer een jaar echt nog amper vlees uit de supermarkt en ik voel me daar echt veel beter bij. Bovendien merk je het verschil ook echt als je dan een keer wel vlees uit de supermarkt eet.

Wij eten wel elke dag vlees, maar het is meestal kip en een heel enkele keer rundvlees. Varkensvlees eten we amper.

Ik eet zelf het liefste helemaal geen vlees.. Simpel weg omdat ik het niet lekker vind maar voor m’n mannen maak ik het klaar… Lang niet iedere dag.. Want het zijn ook visliefhebbers! Lekker makkelijk dus 🙂 als ik vlees mee eet zit het in de pasta, een ovenschot of zoiets maar gewoon een los stuk vlees zal je niet snel vinden op mijn bord 🙂
Hier dus geen bewuste keuze maar… Maar gewoon zo gegroeid/ontstaan

Wat goed dat je dit doet. Al die mannen altijd zonder vlees is geen eten, ik probeer dan altijd iets te koken met vleesvervangers en dan achteraf vertel ik dit pas. De meesten hebben het niet door.

Vleesvervangers bij de Aldi & Lidl zijn goedkoop, je hebt twee burgers of een portie vega gehakt voor 1,59. Een Dirk zit er vast niet bij je in de buurt maar daar is het Vivera vega vlees regelmatig maar 1 euro voor 2 burgers.
Je kan ook zelf groente- of notenballetjes maken als vervanging. Misschien leuk om met de kinderen te doen?
En vis is niet vega maar bij de lidl hebben ze goedkoop zalm met een keurmerk (weet de naam ervan even niet)
Verder kan je nog eieren eten, die kun je in plaats van bij de supermarkt ook ergens bij een boer of particulier kopen, dan heb je sowieso scharreleieren.

En je kan ook gerechten eten met alleen groenten, maar dan wordt het vaak als nog duur. Erg lekker zonder vlees of vervanging vinden wij spinazie lasagne of gevulde courgette.

Wij eten wel vlees, niet dagelijks, maar nooit de porties die op verpakking of in kookboeken staan. Daar vergeten ze vaak groente vind ik.

Vleesvervangers zitten vol chemische troep.
Bio vlees is een prima alternatief.

Als je echt om je gezondheid denkt kan je beter eerst stoppen met suiker. Fed Up doc gezien?

Mijn mannen zijn gék op vlees. Ik niet. Ik ben zelfs een hele periode vegetarisch geweest maar moest hier (toen zo’n 10 jaar geleden) mee stoppen omdat mijn lichaam de belangrijke voedingstoffen mistte. Nu eet ik vaak als de mannen weer eens vlees willen eten vegetarisch vlees. Ik vind de java schijven namelijk veel te lekker!

Groente is inderdaad ook een goede vervanger. Je hoeft het niet eens met Champignons te doen (ik ben hier in huis de enige die dit lust) maar er zijn genoeg andere opties natuurlijk. Het vegetarische gehakt smaakt bijna hetzelfde als gewoon gehakt.

Voordat je op vleesvervangers overstapt in de winkels, kijk wel goed naar de ingrediënten. Ik heb vaak genoeg gehad dat ze er toch vlees in verwerkt hadden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SCROLL TO TOP