Happy momlife

hellofresh 1
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Minder vlees eten, zo doen wij dit

Al een paar jaar zijn wij bezig om het eten van vlees hier in huis te minderen. Wij begonnen met 1 dag per week geen vlees eten en tegenwoordig staan er meerdere dagen per week vegetarische maaltijden op tafel. Ik vertel hoe wij dit doen en misschien kun jij nog wel tips uit mijn tips halen.

Soepjes 

Minimaal 1 x per week eten wij soep en dat is natuurlijk ideaal. Onze soepjes bevatten nooit vlees en wij missen dit ook niet wanneer wij een soepje eten. Wij stoppen onze soepjes helemaal vol met

Peulvruchten

Als wij geen vlees eten dan zit in onze maaltijd wel vaak veel peulvruchten. Kidneybonen zijn hier favoriet. Sofie eet ze met een trucje dat werkt. Ik heb namelijk ooit eens vertelt dat kidneybonen chocolade is en sindsdien eet ze ze haha! Inmiddels weet ze het verschil tussen echte chocolade en deze dingen wel, maar het was wel schattig destijds.

Vleesvervangers

Wij eten ook regelmatig een vleesvervanger, maar hebben nog niet veel verschillende soorten geprobeerd. De kinderen hebben wel eens de kipnuggets gehad van Jumbo, maar die zijn niet meer te koop. Verder gebruik ik bijna wekelijks kruim gehakt van Jumbo i.p.v. normaal gehakt. Verder zijn we nog zoekende naar wat we lekker vinden.

Vleesloze dagen

Wij hebben vaste vleesloze dagen iedere week. Zo eten wij op zondag standaard soep en deze is eigenlijk altijd vleesloos. Op maandag eten wij vaak een pasta en die maak ik ook vaag vleesloos of met een vleesvervanger (kruimgehakt van Jumbo). En op donderdag maak ik ook vaak een vleesloze maaltijd.

Maar waarom?

Veel vlees bevat heel veel troep waardoor je (onbewust) allemaal toevoegingen binnen krijgt die je helemaal niet wilt hebben. Vlees eten is dus niet perse gezond. Daarnaast is het verre van goed voor het milieu en met het opwarmen van de aarde vind ik dat wij allemaal een steentje moeten bijdragen. Wij eten nog wel vlees maar een paar dagen per week dus niet. Elk stapje is er eentje. Daarnaast ben ik grote voorstander van gewoontes aanpassen. Want naast dat wij vlees lekker vinden (af en toe dan) eten we het ook vaak uit gewoonte, omdat het hoort.

Eten jullie elke dag vlees?

Facebook Comments

Share this post