Happy momlife

IMG_0989
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Minder strijd aan tafel met deze tips

Herken je dat? heb je net een uur in de keuken gestaan om een verrukkelijke maaltijd te maken zitten ze met z’n allen te pielen aan het eten, want wat de boer niet kent dat eet het niet..Ook hier komen dit soort momenten voor. Niet bij alle drie de kinderen hoor, maar vooral bij nummer 2. Nummer 1 en 3 eten eigenlijk alles wat ik ze voor zet.

Maar nummer 2 is een heel ander verhaal, die is vanaf haar geboorte al aan het ouwehoeren met eten. Alle trucjes uit mijn goocheldoos heb ik er al uit gehaald volgens mij. Inmiddels eet ze wel een stuk beter en dat heeft heel veel te maken met de tips die ik heb gekregen/gevonden. Ook HelloFresh heeft hier onderzoek naar gedaan.
Tip 1 – Kleuren 
Kleurrijk eten trekt kinderen aan, maak je iets wat er niet aantrekkelijk uit ziet? Dan zullen ze het sneller laten staan. Kleurrijk eten kun je doen door kleurrijke ingrediënten te gebruiken of door een kleurrijk bord te gebruiken. Groentes zijn erg kleurrijk, probeer ze eens in de vorm van een regenboog te leggen bijvoorbeeld. Sauerwijn* adviseert om creatief om te gaan met kleurcontrasten. “Als een gerecht enigszins egaal van kleur is, zoals pasta met een witte saus, voeg dan voor het contrast wat groen toe, zoals (verse) kruiden of erwten.” Ook kun je kleur toevoegen door kruiden, specerijen of sauzen toe te voegen. Curry(poeder) geeft bijvoorbeeld veel kleur af.
Tip 2: Wees voorzichtig met texturen
Als een kind aangeeft ‘iets niet te lusten’, kan de reden simpelweg zijn dat de manier waarop het bereid was niet helemaal in de smaak viel. De bereidingswijze heeft natuurlijk invloed op de uiteindelijke textuur en daarmee smaak van een ingrediënt of gerecht. “Observeer hoe kinderen reageren op de texturen van eten en pas de bereidingswijze daarop aan”, zegt Sauerwein. “Als er bijvoorbeeld niet goed wordt gereageerd op gekookte broccoli, probeer het de volgende keer dan eens te bakken of roosteren in de oven. Wellicht staat deze iets meer knapperige bereiding hen wel aan.” Ik heb dit zelf met champignons. Ze ruiken zo lekker maar als ze gebakken zijn vind ik ze niet meer lekker.
Tip 3: Haal het eten uit elkaar
Vaak willen kinderen direct kunnen zien wat er allemaal op hun bord ligt. Dus als je kind moeite heeft met het eten van gerechten waarbij alles door elkaar gehusseld is, presenteer alle ingrediënten dan eens los van elkaar. Op deze manier kunnen kinderen alle ingrediënten één voor één ontdekken. Wil je het helemaal creatief aanpakken? Leg de ingrediënten dan neer in leuke vormen, zoals dieren en gezichten. “Groente, koolhydraten en vlees(vervangers) los van elkaar op het bord presenteren is een goede manier om kinderen kennis te laten maken met diverse smaken, texturen en bereidingswijzen, maar doe dit alleen als het écht nodig is”, adviseert Sauerwein. “Het is beter om kinderen zo vroeg mogelijk met complete gerechten kennis te laten maken.”

Wat vinden wij van HelloFresh 

Wij mochten een HelloFresh Familybox uitproberen en dit was een groot succes! Op zaterdag werden er twee dozen afgeleverd met daarin drie complete maaltijden en recepten. Zelf moesten wij nog een paar dingen er bij halen en wij konden eten ideaal! Eén van de maaltijden hebben wij inmiddels nog een keer gemaakt, omdat iedereen het zo lekker vond!

In onze box zaten de volgende maaltijden:

De eerste maaltijd die wij maakten was de Oosters gemarineerde zalmfiler en wauw at was deze lekker! Ik ben zelf dol op soja saus en de combinatie is zooo lekker! Inmiddels hebben wij deze maaltijd nog een keer gegeten. Ook de kinderen aten voor het eerst hun zalmfilets op. Normaal laten ze dit sneller staan.

De tweede maaltijd die gegeten werd waren de drumsticks. De kindjes vonden het wederom lekker en er werden zelfs radijsjes geproefd. Over de drumsticks en aardappeltjes maakte ik mij direct al geen zorgen over. Dit eten ze altijd wel heel erg goed! Een kleurrijke salade was nieuw voor de kindjes!

En als laatste hadden wij een lekker soepje met mega lekkere buffelmozzerella. Fleur is echt dol op soep en Aron eet het ook altijd wel op. Maar bij Sofie is het altijd maar afwachten, maar dit soepje ging er goed in! Ik vertelde namelijk dat er wortel in zit en liet het ook zien toen ik het ging koken. Wortel is groot favoriet bij haar en dat bleek ook!

Ik vind de service van HelloFresh echt ideaal! Je heb voor iedereen wel een box! Meer informatie vind je hier. Hebben jullie moeilijke eters?

*Prof. dr. R.W. Sauerwein Hoogleraar medische wetenschappen.

Facebook Comments

Share this post