Huis en inrichting

Minder onderhoud met kunststof kozijnen

Ik ben vast niet de enige die het niet mooi vind wanneer de kozijnen niet mooi geverfd zijn, daarom was ik bij ons vorige huis heel erg blij dat wij nieuwe kozijnen kregen van kunststof. Dit is namelijk redelijk onderhoudsvrij en staat er altijd mooi bij, tenminste als je het tijdens het ramen wassen goed schoon maakt tenminste. 

Houten kozijnen hebben natuurlijk altijd wat onderhoud, je moet ze  verven en eventueel opvullen wanneer het gaat rotten. Dit kan best veel tijd en geld kosten. Tegenwoordig kiezen veel mensen daarom ook voor kunststofkozijnen. Het is even een investering, maar dan heb je ook wat toch? Gelukkig is er tegenwoordig de keus en kun je prima kiezen voor kunststof kozijnen.

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsvrij en daar worden wij allemaal blij van toch? Je man hoeft niet een hele week van zijn vakantie te spenderen om de kozijnen te verven of je hoeft niet een week lang vroeg op te staan voor de schilders die je huis komen verven. Klinkt heerlijk toch? Natuurlijk moet je kunststof kozijnen onderhouden om ze zo lang mogelijk goed te houden. Dit zorgt  er niet alleen voor dat je kozijnen er mooier uitzien, maar ook dat je kozijnen langer mee gaan. Kunststof kozijnen kunnen namelijk tientallen jaren meegaan zonder dat je er veel aan hoeft te doen. Kunststof kozijnen kun je gemakkelijk schoonmaken met een sopje zonder al teveel chemische middelen, dit is namelijk helemaal niet nodig.

Wat ik zelf een voordeel vond bij onze kunststof kozijnen in combinatie met hang kiep ramen is dat je ze gemakkelijk afneemt met een doekje. en je daarvoor niet een lader op hoeft te klimmen. Gelijk even een doekje erbij langs halen wanneer je de ramen wast en klaar is de klus. Houtenkozijnen moeten regelmatig een nieuw likje verf en daarbij ben ik als -niet zo geëmancipeerde- vrouw echt hulp nodig van de man des huizes en ik denk dat hij ook liever andere klusjes doet.

In dit huis zitten helaas geen kunststof kozijnen, ik weet ook niet of ik het bij een jaren 30 woning vind passen. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

No Comments

Leave a Reply