zwanger

Mijn zwangerschap bucketlist

Een de watte? Een bucketlist voor je zwangerschap? Euh ja waarom niet! Je kan zoveel leuke dingen doen tijdens je zwangerschap dat ik een bucketlist heb gemaakt, met de dingen die de komende tijd graag wil doen. De grootste reden van mijn bucketlist is; dat ik bij Aron net niks heb meegekregen en ik ook vrij weinig kan herinneren. Tijd om het anders te doen! 

Een 9 maanden dagboek bijhouden
Hier ben ik natuurlijk al mee begonnen, ik heb het oei ik groei 9 maanden dagboek, en schrijf hier braaf elke week een verhaaltje in voor Moempie. 

Een pregnancy shoot doen als er sneeuw ligt 
Oké dit heb ik natuurlijk niet helemaal in de hand, want wie weet ligt er geen sneeuw. Maar zodra er wél sneeuw ligt wil ik samen met mijn mannen een pregnancy shoot doen. Op pinterest kwam ik al zoveel leuke afbeeldingen tegen in de sneeuw dat mijn hart sneller ging kloppen haha!

Lekker DIY-en voor Moempie 
Binnenkort verschijnt er een moodboard op mijn blog voor de babykamer, en omdat er in de kleuren van de babykamer vrij weinig te koop is moet ik flink aan het DIY-en. De stoffenmarkt staat al op de agenda en de eerste projectjes zijn al uitgedacht. Nu nog iemand vinden die mij gaat leren werken met een naaimachine, maar dat komt vast wel goed haha!

Een zwangerschapscursus volgen 
Iets wat ik echt heb gemist bij Aron, een groep vrouwen in de zelfde positie/situatie (lol) die samen regelmatig samenkomen om te oefenen en te praten over baby’s en de bevalling. Gewoon een zwangerschapsclubje zoals ze die vroeger ook hadden. Bij onze verloskundige worden er ‘o wee’ cursussen gegeven en ik ben dan ook van plan om hieraan mee te gaan doen.

Sporten tijdens de zwangerschap 
Ik heb het al een beetje uitgezocht, en binnenkort stap ik denk ik het zwembad binnen om te beginnen. Ik wil namelijk zwangerschapszwemmen gaan volgen/doen. Elke week even lekker een uurtje zwemmen om fit te blijven en conditie op te bouwen voor tijdens de bevalling.

Elke week een buikfoto maken 
Ik deed het al netjes elke week voor de spiegel, maar vanaf deze week heb ik er een speciaal jurkje voor die ik vanaf nu op mijn wisseldag aan trek om een foto te maken. Ik ben benieuwd  hoe het jurkje aan het einde van de zwangerschap zit. haha! Deze foto’s gaan jullie natuurlijk ook nog terug zien. Ook maak ik elke week een foto van bovenaf, zo kan je de groei ook mooi bijhouden.

Aron goed betrekken bij de zwangerschap 
Aron is een nieuwsgierig mannetje, en praat graag over onze baby. Robert en ik kiezen er ook voor om vanaf nu Aron elke keer mee te nemen naar de controles (Op de 20 weken echo na) zodat Aron zijn broertje of zusje ook ziet groeien.

Dit is mijn bucketlist voor nu, mis ik nog iets? 

xo xo Joyce

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

9 Comments

 • Reply Farina

  Wat leuk om te lezen 🙂 ik volg je nog maar kort en woon volgens mij niet ver bij je vandaan. De O Wee cursus en het zwemmen staan ook op mijn lijstje! Ik hoop dat je je inmiddels beter voelt.

  11/09/2014 at 12:08 pm
 • Reply Jennifer

  Dat idee van het jurkje vond ik ook leuk, maar ik kon niet echt iets vinden wat me aansprak én waarin ik aan het eind ook nog in zou passen (geen rekbare stof of sowieso totaal geen ruimte. Dus ik doe het gewoon met mijn dagelijkse outfits. Dat is ook wel leuk voor later, dan kan ik zien wat ik in deze tijd allemaal voor kleding droeg. 🙂

  Ik volg trouwens bij mijn praktijk het Centering Pregnancy programma. Dan doe je zelf je bloeddruk en gewicht meten en dan ga je nog even langs de verloskundige die je buik even voelt en naar het hartje luistert. En de 1,5 uur daarna zit je met andere zwangeren te praten over onderwerpen die belangrijk zijn voor die periode. In het begin hadden we bijvoorbeeld het onderwerp voeding tijdens de zwangerschap, vervelende kwaaltjes en wat te doen als je daar echt last van hebt. Van de week moest ik ook op controle en ging het over borstvoeding, kraamzorg en kinderopvang en rechten/plichten die je op het werk hebt. Zo leer je veel meer over bepaalde onderwerpen doordat er écht de tijd voor wordt genomen en doordat anderen ook vragen stellen. Dan duurt een controle dus niet maar een kwartier en zit je met zo’n vrouw aan een tafeltje van “nou, vertel maar”. En dat vind ik zelf wel een hele fijne manier, en doordat het dus gewoon controleafspraken zijn valt het ook gewoon onder verzekering, voor veel andere cursussen moet je betalen en dat is voor mij natuurlijk ook bijkomend voordeel.

  En verder wil ik kijken of ik wil zwemmen of yoga wil doen. Ik vind de ontspanning heerlijk (we krijgen ook na elke controleafspraak een ontspanningsoefening), maar dat gewichtloze in het water lijkt me vooral straks wel heel prettig. Maar dat is denk ik ook een kwestie van proberen.

  11/09/2014 at 1:21 pm
 • Reply Kimberley

  Leuke bucketlist! Ik zou, als ik ooit nog eens zwanger wordt, zo’n gipsbuik laten maken en dan laten versieren. Gewoon om te hebben. Vind ik leuk, haha.

  11/09/2014 at 1:36 pm
 • Reply Kitty Verboord

  Ohhh jammer dat je zo ver weg woont…. anders konden we samen DIY-ven voor onze beebs en had ik je wel op weg kunnen helpen met de naaimachine en met haken 😉

  Vind het zo leuk om je te volgen!!

  11/09/2014 at 1:58 pm
  • Reply Joyce

   Ik ben altijd in voor een treinreisje hoor! 😀

   11/09/2014 at 9:16 pm
 • Reply Stephanie

  Wat leuk zo’n bucketlist! Mooie lijst :D!! Vooral het bijhouden van zo’n boek is tof om je kind later te geven! Lijkt me ook kei leuk om over na te denken als ik later (hopelijk heb ik dat privilege) zwanger ben!

  11/09/2014 at 8:51 pm
 • Reply Lisanne

  Erg leuk zo’n bucketlist! Als ik ook ooit een kindje zou verwachten ga ik ook op zwangerschapszwemmen, lijkt mij heerlijk.

  11/09/2014 at 8:56 pm
 • Reply Joyce

  Hier in Noord-Nederland hebben wij meestal wel geluk met sneeuw, vorig jaar waren wij ook de enige met sneeuw haha! Dus hopelijk dit jaar weer geluk.

  11/09/2014 at 9:14 pm
 • Reply Joyce

  Ik vind een gipsbuik wel leuk om te doen, maar zal er daarna waarschijnlijk nooit weer naar kijken. Net als een Bellypaint, ik vind mijn buik (striae) afschuwelijk. Maar wie weet kijk ik er straks anders na 🙂

  11/09/2014 at 9:15 pm
 • Leave a Reply