Happy momlife

fontana 1
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Mijn moeder verrassen met een dagje Wellness bij Fontana

Moederdag is het beste moment om je moeder even in het zonnetje te zetten. Afgelopen vrijdag zette ik mijn moeder letterlijk in het zonnetje, want wij gingen een dagje naar Wellness resort Fontana in Bad Nieuweschans. Een dagje samen ontspannen en dat deden wij. Afgelopen vrijdag was het namelijk heerlijk weer om er lekker rond te lopen. 

Bij aankomst werden wij ontvangen door de vriendelijke Mireille die vol passie en enthousiasme vertelde over het Wellness resort. Ik was al eens in het Thermaalbad geweest, maar mijn moeder kwam er voor het eerst. Ze vertelde dat Fontana het oudste wellness resort in Nederland is en dat ze begonnen in 1985. Ze begonnen met een klein badje en inmiddels zijn ze uitgegroeid met meerdere baden en sauna’s.

Thermaalbad 

Fontana heeft een Thermaalbad met heilzaam mineraalwater. Dit water heeft een temperatuur van 36°C. Het mineraalwater komt onder de grond van Nieuweschans vandaan. Het water bevat diverse mineralen met ieder hun eigen werking.

  • Zout: Zorgt ervoor dat je tijdens het baden gewichtsloos bent. Dit zorgt ervoor dat je spieren en gewrichten worden ontlast en dat je minder last hebt van pijnklachten.
  • Magnesium: Werkt kalmerend, spier ontspannend en is goed voor de energiestofwisseling.
  • Bromide: Werkt desinfecterend
  • Jodium: Activeert de schildklier en heeft een gunstig effect op ontstekingen van het bewegingsapparaat
  • Warmte: door de warmte is het baden erg ontspannend. Door de warmt daalt je bloeddruk en versnelt je hartslag, krijgt je stofwisseling een impuls en neem de zuurstofopname toe.

Bij het Thermaalbad heb je ook een lavendelruimte, een rustruimte, een stoomcabine en in de zomer een badjassenpark hier kun je lekker rondlopen en ontspannen. Bij het thermaal gedeelte is badkleding verplicht. Het zelfde geld voor een badjas en slippers. Deze zomer breiden ze dit gedeelte ook uit met een nieuw bad. Deze zal 34°C zijn.

Sauna plein 

Ik zelf was nog niet zo vaak in een sauna geweest en al helemaal niet naakt. Het is een drempel waar je overheen moet, maar als je het één keer gedaan hebt merk je dat het niet raar is. Er zijn verschillende sauna’s op het plein aanwezig, een lekker warm panoramabad (34°C), een stoombad, salarium, balneobad, scrubzouthoek, afkoelpaviljoen, haardpaviljoen, voetenbad en een heerlijke saunalodge. Ook kun je er heerlijk in de zon liggen op diverse plekken. Het is op deze plekken niet toegestaan om badkleding te dragen. Voor het maken van de foto’s mochten wij onze badjassen aan houden.

Ik deed voor het eerst ervaring op in een sauna en moest wel even wennen. Aan de naaktheid, maar ook de warmte. Je moet dan ook goed naar je lichaam luisteren en stoppen wanneer je je anders voelt. Daarna is het belangrijk om goed af te koelen en dat was afgelopen vrijdag geen straf. Binnenkort wil ik nog eens heen met een vriendin die vaker naar de sauna gaat om nog meer de drempel over te gaan. Wij hebben deze keer voornamelijk bij het Thermaalbad rond gehangen.

High tea Arrangement 

Naast het ontspannen in het bad mochten wij gebruik maken van het High Tea arrangement. Dit is een combinatie van Thermaal bad en high tea of het Thermen Totaal en high tea. De high tea kun je nuttigen in Brasserie Bubbels of in de Saunalodge tussen 14:00 uur en 17:00 uur.  Tussen die tijd kun je aanschuiven op ieder gewenst moment. De High tea heb je al vanaf €29,00 dit is dan inclusief het thermaalbad Een prima prijs vind ik zelf.

De high tea is lekker uitgebreid met allerlei lekkere zoete hapjes, voldoende thee en een lekkere smoothie. Er lag een heerlijke macaron op met chocolade vulling, een raspberry cheesecake (love it!) en nog veel meer lekkere dingen. Wij kregen hem niet helemaal op, het is een flinke portie en het is absoluut de moeite waard om dit arrangement te boeken wanneer je naar Wellnes Resort Fontana gaat.

Moederdag

Ben jij nog op zoek naar een tof moederdagcadeau waar je (denk ik) iedere moeder wel blij mee kunt maken? Dan is het High Tea arrangement absoluut een aanrader om samen met je moeder te gaan doen. Je kunt er samen heerlijk ontspannen en eindelijk eens kletsen zonder dat je continu gestoord wordt door de (klein) kinderen. Even rust voor beide om daarna vol frisse moed weer verder te gaan. Je hebt het arrangement al vanaf €29,00 per persoon.

Wij hebben heerlijke genoten van een dag bij Fontana Resort Eigenlijk moet ik dit eens per maand of eens per twee maanden moeten doen. Kijk voor meer informatie op de website van Fontana.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Wellness Resort Fontana. Zij hebben ons een arrangement aangeboden in ruil voor het schrijven van dit blogbericht. Dit heeft verder geen enkele invloed op mijn mening. De foto’s die gemaakt zijn, zijn een uitzondering en gemaakt op het moment dat het saunaplein nog gesloten was. Het is namelijk niet de bedoeling dat je foto’s maakt.

Share this post