Happy momlife

shutterstock_650657350
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Mijn geheim bij kapotte billen!

Eén van de meisjes bij ons in huis heeft heel snel last van kapotte billen. Als er iets is qua voeding of qua luiers dan reageert ze hier direct op. Ook als ik de verkeerde billencreme in huis haal heb ik dolle pret. Gillen van de pijn en amper schoon kunnen maken. Het is een ramp wanneer het ‘weer’ zover is. Toen ze een paar maanden oud was ontdekte ik dankzij één van mijn tantes een wondermiddel! 

Eigenlijk is het helemaal niks bijzonders ik gebruik namelijk 100% pure amandelolie. Voorheen kocht ik het bij de kruidvat, maar een jaar geleden (geloof) hebben hun het uit de collectie gehaald. Nu koop ik het dus bij de tuinen (meestal als ze 3=1 hebben). Het is er wel een stuk duurder, maar je hebt niet veel nodig. Daarnaast merk ik na één keer gebruiken al veel verschil. De brand is er dan vanaf en daardoor kan ik in ieder geval normaal schoonmaken. Een voordeel is dat er niks aan toegevoegd is en alleen bestaat uit de amandelolie. De amandelolie werkt verkoelend en ik hoor altijd een slaak van verlichting wanneer ik het heb gebruikt. Luieruitslag is echt verschrikkelijk en ik ben blij dat ik dit middeltje ontdekt heb. Ik gebruik niks anders meer voor de billen van de meisjes.

Nog wat tips tegen luieruitslag:

  • Verschoon de luier van je baby vaker! Door het niet te nat te laten worden voorkom je luieruitslag en dat het nog meer pijn gaat doen.
  • Gebruik geen billendoekjes, maar een washandje met water. Billendoekjes kunnen erg prikken. Daarna goed droogmaken met een hydrofiele doek.
  • Laat de billen luchten. Vooral als het mooi weer is kun je je kleintje prima even in de blote billen laten lopen. Plas kun je makkelijk wegspoelen met water.
  • Werkt een creme of olie niet? Dan kun je altijd nog maizena gebruiken (hier helpt dat niet)
  • Maak de luier niet te strak vast, zodat er nog wat lucht bij kan.

Heb jij nog een gouden tip voor luieruitslag? 

Facebook Comments

Share this post