Happy momlife

img_5186
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Mijn ervaring met het zetten van een spiraal

Afgelopen week vertelde ik al hoe het zetten van mijn spiraal bijna niet door ging. Gelukkig (voor ons) kon het gewoon door gaan en zit de spiraal er in middels goed in. Toen ik wat deelde op social media kreeg ik veel vragen hoe het was en of ik er veel last van heb (gehad). Omdat het zoveel vragen zijn heb ik besloten om het in deze blog met jullie te delen.

Ik was best een beetje bang voor het plaatsen van de spiraal. Ik ga niet zo goed op anti conceptie haha en daarom zag ik dit in eerste instantie ook niet zitten. Maar omdat ik heel heftige en pijnlijke menstruaties heb moest er wel wat veranderen. Na wat medische onderzoeken gaf de huisarts aan dat dit eigenlijk nog de enige optie is voor mij, naast operatieve oplossing natuurlijk. Ik moest hiervoor naar het ziekenhuis, omdat de arts die het bij mijn praktijk doet met zwangerschapsverlof is. Geen probleem en misschien wel zo fijn.

Ik heb dus de Mirena spiraal laten plaatsen. Vooraf hoorde ik dat veel vrouwen het heel pijnlijk vinden om een spiraal te laten zetten, maar ook na de plaatsing hebben veel vrouwen er wel last van. Ik vond het dus mega spannend en keek er al weken tegenop.

Mijn ervaring

Toen hij -eindelijk- gezet kon worden werd ik nog wat meer gespannen. Niet heel handig want je kunt de behandeling beter ondergaan als je ontspannen bent. En eigenlijk veel het heel erg mee. Het meest pijnlijk was toen ze met een klem aan mijn baarmoedermond ging trekken het plaatsen zelf heb ik niet gevoeld ik kreeg alleen op dat moment wat buikpijn. Na het plaatsen voelde ik mij in eerste instantie heel er goed. Maar een uurtje later kreeg ik wat krampen in mijn benen (heb ik tijdens mijn menstruatie en bevallingen ook) en later kreeg ik ook nog wat buikpijn. Nadat ik een anderhalf uur op bed had gelegen was de pijn echt minimaal aanwezig.  Als ik naar dit stukje kijk dan had ik het echt veel eerder moeten doen.

Nu nog hopen dat ie goed gaat werken en dat ik niet teveel last ga krijgen van bijwerken. 

Facebook Comments

Share this post