Happy momlife

anticonceptie
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Mijn ervaring met de prikpil

Na de bevalling van Fleur moest er al vrij snel weer gedacht worden aan anticonceptie. Precies 6 weken na de vakantie had ik namelijk alweer mijn eerste menstruatie kwam namelijk alweer 6 weken na de bevalling. Ik wilde niet voor de pil gaan, omdat ik hier al geen goede ervaring mee had. Ik besloot te gaan voor prikpil. Toen ik hem liet plaatsen heb ik er al een blog overgeplaatst. En deze blog wil ik graag vertellen over mijn ervaring.

Heel veel bloed… 

In de meeste gevallen zorgt de prikpil ervoor dat je menstruatie plat gelegd wordt. Klinkt heerlijk dacht ik zelf, want de boel hoeft voor mij niet perse mee te werken. Helaas bleek dit bij mij anders te gaan en heb ik tijdens de werkende periode van de prikpil alleen maar bloedingen gehad. Het was alsof ik drie maanden lang ongesteld was en baalde enorm. Een bijwerking van de prikpil die zo nu en dan voorbij komt. Een rot bijwerking, want door dat ouwehoer kreeg ik een ijzertekort.

Hormonaal

Oké dit kan ik niet helemaal toespitsen op de prikpil, dit kan ook echt het ontzwangeren zijn, maar ik had hier last van vanaf dat ik prikpil in gebruik nam en heb er nog steeds last van. Ik kan uit het niets kwaad worden en tja dat is niet altijd even gezellig. Maar wat ik zeg het kan ook puur door de hormonen komen die nog door mijn lijf gieren.

Aankomen 

Ik ben ook best veel (voor mijn doen) aangekomen bij de prikpil en ik kan sporten wat ik wil er gaat niks van af. Dit is ook één van de bijwerkingen die in de bijsluiter staat vermeld en wat een geluk dat ik ook deze bijwerking kreeg bij de prikpil. Het afvallen gaat nu wel beter hoor, maar tijdens de prikpil werkte het echt niet.

Meer hoofdpijn 

Ik ben altijd al wel gevoelig voor hoofdpijn maar ik merkte een duidelijk verschil in de periode dat ik hem gebruikte en toen ie was uitgewerkt. Ik had echt veel hoofdpijn en het was dan ook erg aanwezig. Ook dit staat in de bijsluiter en is dus goed verklaarbaar.

Conclusie? Door het bloeden had ik al geen behoefte meer aan de prikpil en heb ik hem niet verlengd. Nog steeds heb ik last van de nawerkingen van de prikpil en kamp ik met bloedingen en hierdoor heb ik een ijzertekort. Mega irritant en spijt dat ik heb gekozen voor de prikpil. 

Zoektocht naar de juiste anti conceptie? 

Mijn zoektocht naar de juiste anti conceptie gaat dus door. Ik zie de spiraal nog steeds niet zitten en de kans dat ik hier ook niet goed op reageer is aanwezig, het zelfde voor de implanon. Het zal er haast op gaan lijken dat ik vast zit aan de pil. Alhoewel ik het liefst gewoon de boel wil laten dicht branden, maar dit doen ze niet op mijn leeftijd. Wat ik ergens echt wel snap hoor, maar ik ben gelukkig met mijn gezin zoals hij nu is en met mijn zwangerschap geschiedenis en alles eromheen hoef ik nooit weer een zwangerschap mee te maken. Ik gun de boel liever iemand anders en als het kon gaf ik mijn mega vruchtbare buideltje met liefde aan iemand die hem kan gebruiken. Helaas werkt dit niet en moet ik gewoon op zoek naar de juiste manier waarop ik niet meer zwanger kan raken.

Welke anticonceptie gebruik jij? En hoe bevalt het? Let me know! 

Facebook Comments

Share this post